Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Πινακίδα βάζει τον Ομπάμα δίπλα στον Χίτλερ και στον Λένιν

Στο Mason City των ΗΠΑ έκανε την εμφάνισή της μία μεγάλη διαφημιστική πινακίδα που συγκρίνει τον Πρόεδρο Ομπάμα με τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Βλαντιμίρ Λένιν.


Ο εμπνευστής της, που είναι συν-ιδρυτής του τοπικού Tea Party λέει ότι το βασικό της μήνυμα είναι ότι αυτή η χώρα κινείται προς λάθος κατεύθυνση.


Ο Bob Johnson, συνιδρυτής του North Iowa Tea Party επιμένει ότι η πινακίδα που συνδέει τον Ομπάμα με ναζιστές και κομμουνιστές τύραννους – όπου ο ένας οδήγησε στη δολοφονία των 6 εκατομμυρίων Εβραίων - δεν είναι ασέβεια προς τον Πρόεδρο Obama.


«Δεν είναι ασέβεια προς τον κ. Ομπάμα. Είναι μια δήλωση σχετικά με την πολιτική του», λέει ο Bob Johnson. «Είναι μια δήλωση σχετικά με τις πολιτικές του».


Ο Τζόνσον είπε ότι δεν ήταν στην επιτροπή για την πινακίδα που ενέκρινε το διαφημιστικό μήνυμα. Είπε ότι δεν ξέρει πόσο είναι το κόστος πινακίδας, αλλά είπε ότι θα παραμείνει για ένα μήνα.


Η πινακίδα περιλαμβάνει εικόνες με τις λέξεις «Ριζοσπάστες ηγέτες λυμαίνονται τους φοβισμένους και τους αφελείς».


Ο Τζόνσον είπε ότι η εικόνα του Χίτλερ δίπλα στην εικόνα του Ομπάμα πιθανώς μειώνει το βασικό μήνυμα.


Το Tea Party της Βόρειας Αϊόβα πλήρωσε για την πινακίδα με δωρεές, κυρίως από τα μέλη του.

Η ομάδα είχε βάλει προηγουμένως μία πινακίδα το Νοέμβριο, που έλεγε ότι ο σοσιαλισμός δεν είναι ένα τίμημα που μπορεί μια κοινωνία να αντέξει, είπε ο Johnson.


Ο Ryan Rhodes, διοργανωτής του Tea Party της Αϊόβα, επέκρινε τις δράσεις του Tea Party της Βόρειας Iowa και σημείωσε ότι ούτε αυτός ούτε τα μέλη της Κεντρικής Αϊόβα είχαν καμία σχέση με την πινακίδα.

"Δεν πιστεύω ότι προσφέρει τίποτα σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε», είπε ο Rhodes. "Υπάρχουν μικρές ομάδες σε όλη τη χώρα και μπορούν να επιλέξουν να κάνουν αυτό που θέλουν, και με βάση αυτό, ορισμένες φορές διαφορετικές ομάδες πρέπει να διαφοροποιούνται λίγο περισσότερο από αυτές."


Μια ομάδα που είναι γνωστή ως «ενδιαφερόμενοι πολίτες" (“Concerned Citizens”) νωρίτερα αυτό το έτος, πλήρωσε για πολλές πινακίδες. Μία στο Mason City έδειχνε ένα σφυροδρέπανο και το γνωμικό "Σοσιαλισμός - Ένα σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας που υποστηρίζει την ιδιοκτησία και τον έλεγχο της βιομηχανίας, των κεφαλαίων, της γης κ.λπ. ΈΘΝΟΣ - OBAMA. Ζήσε ελεύθερα ή πέθανε. "


Ο Mark Tlusty, μέλος της ομάδας και πρόεδρος του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος συνοικία στην επαρχία Floyd, υπερασπίστηκε μία πινακίδα νωρίτερα αυτό το χρόνο, που παρουσίαζε έναν ορισμό του σοσιαλισμού, μαζί με τη φράση "Έθνος - Obama" ("Obama - Nation"). Σημείωσε τους φόβους του σχετικά με τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.


Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με το Associated Press.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: