Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πάνω από ένα εκατομμύριο κατασχέσεις κατοικιών φέτος στις ΗΠΑ


Περισσότερες από 1 εκατομμύριο αμερικάνικες οικογένειες είναι πιθανό να χάσουν τα σπίτια τους με το κλείσιμο αυτού του έτους, καθώς οι δανειστές συνεχίζουν την πορεία τους μέσα από μια τεράστια συσσώρευση δανειοληπτών οι οποίοι αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους.


Σχεδόν 528.000 σπίτια έχουν πέσει στα χέρια των δανειστών τους πρώτους έξι μήνες του έτους, ένα ποσοστό που φαίνεται ότι στο τέλος θα ξεπεράσει τα περισσότερα από 900.000 σπίτια που χάθηκαν το 2009, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η ειδικευμένη στο χώρο εταιρία RealtyTrac Inc.


"Αυτό θα ήταν άνευ προηγουμένου", δήλωσε ο Rick Sharga, ανώτερος αντιπρόεδρος της RealtyTrac.


Συγκριτικά, οι δανειστές κάθε χρόνο παίρνουν περίπου 100.000 σπίτια, είπε ο Sharga.


Η αύξηση των κατασχεθέντων σπιτιών αντανακλά τη δυναμική μιας κρίσης κατασχέσεων που έχει δείξει σημάδια σταθεροποίησης τους τελευταίους μήνες, αλλά παραμένει μία τεράστια τροχοπέδη για την αγορά στέγης.


Ο ρυθμός με τον οποίο οι νέες κατοικίες μένουν πίσω στις πληρωμές και εισέρχονται στη διαδικασία κατάσχεσης έχει επιβραδυνθεί καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν να αφήνουν τους παραβάτες δανειολήπτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, αντί να τα προσθέτουν στην κατακλυσμένη από κατασχεμένα ακίνητα αγορά. Την ίδια στιγμή, οι δανειστές συνεχίζουν τις κατασχέσεις ακινήτων σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν τις εκκρεμότητες στα βιβλία τους.


Ο αριθμός των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν την κατάσχεση κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσε άνοδο 8 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, αλλά μειώθηκε 5 τοις εκατό από τους τελευταίους έξι μήνες του 2009, σύμφωνα με την RealtyTrac, που παρακολουθεί τις ανακοινώσεις σχετικά με αθετήσεις, προγραμματισμένες δημοπρασίες σπιτιών και κατασχέσεις ακινήτων.


Συνολικά, περίπου 1,7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν προειδοποίηση κατάσχεσης μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου. Αυτό μεταφράζεται σε μία αμερικάνικη κατοικία στις 78.


Ένα νέο κύμα κατασχέσεων θα μπορούσε να έλθει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ειδικά εάν το ποσοστό ανεργίας παραμείνει υψηλό, τα προγράμματα βοήθειας υποθήκης αποτύχουν, και η οικονομία δεν βελτιωθεί αρκετά γρήγορα για να φέρει σε άνοδο τις πωλήσεις κατοικιών.


Τα δεινά της οικονομίας, όπως είναι η ανεργία ή η μείωση του εισοδήματος, εξακολουθούν να είναι οι κύριοι καταλύτες για τις κατασχέσεις του τρέχοντος έτους. Στην αρχή, οι αυστηροί κανόνες δανεισμού ήταν οι ένοχοι. Τώρα, οι ιδιοκτήτες σπιτιών με καλή πίστη που πήραν συμβατικά, σταθερού επιτοκίου δάνεια είναι η ταχύτερα αυξανόμενη ομάδα των κατασχέσεων.


Υπάρχουν περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια στεγαστικά δάνεια που βρίσκονται σε κάποιο στάδιο παραβατικότητας, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Επεξεργασίας Δανείων.


Μεταξύ των πολιτειών, η Νεβάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό κατασχέσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ένα σε κάθε 17 νοικοκυριά έλαβε μια ειδοποίηση κατάσχεσης. Ωστόσο, οι κατασχέσεις βρίσκονται το 6 τοις εκατό κάτω από το προηγούμενο έτος.


Αριζόνα, Φλόριντα, Καλιφόρνια και Γιούτα ήταν οι επόμενες πολιτείες με τα υψηλότερα ποσοστά κατασχέσεων. Ακολουθούν Georgia, Michigan, Idaho, Illinois και Colorado.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δείτε το βίντεο

2 σχόλια:

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ είπε...

http://christoskapoutsis.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html
Αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης περιλαμβάνει, ως αναπόφευκτη εξέλιξη,  την  πλήρη  παρακμή των Εθνικών κρατών.
Αποβλέπει το συγκεκριμένο το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης,  στο να οδηγήσει εξαπατημένους λαούς να αποδεχτούν χωρίς αντίδραση το τέλος της εθνικής κυριαρχίας,  ως μια αναπόφευκτη διαδικασία, μια φυσική εξέλιξη, την οποία δεν έχουν την δύναμη να αποτρέψουν.
Όμως, η   κίνηση προς την κατεύθυνση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης δεν είναι καθόλου φυσική ΕΞΕΛΙΞΗ .............................................................

____________________________________________

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση της Αργεντινής κατάφερε σήμερα να πραγματοποιήσει επτά θεμελιώδεις ιδιωτικοποιήσεις, σε επτά στρατηγικούς τομείς για τη χώρα. Θα προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση της τηλεόρασης, των τηλεφωνικών εταιριών, των διοδίων, σιδηροδρόμων, του ραδιοφώνου, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα.
Δεν σώθηκε τίποτα. Άσχετα με το τι ήταν ή πόσο κόστιζε, ή αν χρειαζόταν να πουληθεί.
Με τη μέθοδο περασμένων αιώνων, αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις, ήταν προέκταση της αποικιακής εκμετάλλευσης.
Αρχικά απογυμνώθηκε το υπέδαφος από τα πολύτιμα μέταλλα.
Στη συνέχεια καταληστεύθηκαν το πετρέλαιο, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες.
Οι ξένες εταιρίες έκαναν στη χώρα μας αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν στις δικές τους.

____________________________________________


Ο δρόμος προς την σοσιαλπαγκόσμια διακυβέρνηση περνάει μέσα από την τεχνητή οικονομική κρίση που δημιούργησε το παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα, με τους εξής δύο τρόπους:

Πρώτον,
στην δημιουργία wolf packs μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίζοντας εκ του ασφαλούς:

α) σε προσυμφωνημένα χρηματιστηριακά παιχνίδια (με την συνεργασία φυτευτών εξουσιαστικών μηχανισμών σε διάφορα κράτη-θύματα),
β) σε “τοξικά ομόλογα” που δημιουργούν οι ίδιοι
γ) και σε ομόλογα κρατών που έχουν υψηλές αποδόσεις,

και δεύτερον,
στην αγαστή συνεργασία-συντονισμό μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα, BIS, ΟΗΕ, κ.α.)

Η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ενίσχυει-κόβει δολλάρια στους διεθνείς οργανισμούς.

Τα κεφάλαια πρέπει να διοχετεύονται στα πρόθυμα εργαλεία-εξουσιαστικούς μηχανισμούς-κυβερνήσεις αριστερών-σοσιαλιστικών-υλιστικών απόψεων περιφερειακών χωρών ώστε οι τεχνητά δημιουργημένες κρίσεις να συναντήσουν τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις στο τελικά μεγαλύτερο “φαγοπότι” των wolf packs.

Το “σοσιαλιστικό” παρακράτος οργανώνεται έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό σενάριο κρίσης από τους διάφορους λαούς προς εξαθλίωση.

Σκοπός είναι να αποφευχθεί η άνοδος στην εξουσία πολιτικών που θα επαναφέρουν προστατευτικά μέτρα σε μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών.

Ο δρόμος για την τυραννική πολιτική, οικονομική και νομική σοσιαλπαγκόσμια χούντα είναι ανοικτός με την κατάφορη παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων και της Δημοκρατίας.

http://to84nhsi84tou84hliou.blogspot.com/

Τάσος είπε...

Είπαμε φτώχεια αλλά όχι και τέτοια ξεφτίλα.Αυτά δεν τα είδαμε ούτε από τους Αλβανούς ποινικούς που μας ήρθαν ομαδικά πριν 15 χρόνια όταν άνοιξαν τα σύνορα.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=104857