Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αϊτή: Έξι μήνες μετά


Έξι μήνες μετά το σεισμό που σκότωσε πάνω από 300.000 ανθρώπους, η σκόνη έχει αρχίσει να κάθεται πάνω από το Port-au-Prince, πρωτεύουσα της Αϊτής.


Την ίδια ώρα όμως, οι βαθιές πληγές που χτύπησαν αυτή τη χώρα επανεμφανίζονται, πιο οδυνηρά από ό, τι πιο πριν.


Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν χωρίς σπίτια, πολλοί ζουν κάτω από σκηνές και τέντες. Η απομάκρυνση των μπάζων γίνεται με αργούς ρυθμούς και η ανακατασκευή ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.


Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ΜΚΟ βρίσκονται παντού, όπως τα μπάζα - αλλά το χάσμα μεταξύ της πλειοψηφίας των φτωχών της Αϊτής και των οργανισμών του εξωτερικού που λένε ότι είναι εδώ για να βοηθήσουν φαίνεται τόσο ευρύ όσο ποτέ.


Και ενώ ο σεισμός μπορεί να ανάγκασε τη διεθνή κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι η Αϊτή χρειάζεται ένα κράτος, οι Αϊτινοί συζητούν για το ποιος θα αναλάβει το έργο της διακυβέρνησης.


Παρακάτω βίντεο με τον ρεπόρτερ του Αλ Τζαζίρα στο Πορτ-ο-Πρενς Sebastian Walker.


Πηγή: Al Jazeera


Δεν υπάρχουν σχόλια: