Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Πακιστάν : Πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο χριστιανούς έξω από το δικαστήριο

Λαχώρη: Σε ένα περιστατικό το οποίο δείχνει την πλήρη κατάρρευση της ασφάλειας και του κράτους δικαίου στο Πακιστάν, δύο χριστιανοί αδελφοί, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για διανομή «βλάσφημων» φυλλαδίων, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν έξω από το δικαστήριο στο Faisalabad του Πακιστάν, την Τρίτη.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο άγνωστοι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πάστορα Rashid Emmanuel και τον αδελφό του Sajjad, και επίσης τραυμάτισαν τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν, καθώς έβγαιναν από το δικαστήριο μετά από την ακροαματική διαδικασία.


«Και οι δύο αδελφοί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους," ανέφερε τοπικός αξιωματούχος στην ‘The Daily Times’.


Οι δύο αδελφοί είχαν συλληφθεί νωρίτερα αυτό το μήνα, μαζί με κάποιους άλλους με την κατηγορία της «ανάφλεξης θρησκευτικού μίσους» με τη διανομή «ιερόσυλων» φυλλαδίων.


Ο James Aftab, εκ μέρους της χριστιανικής εκκλησίας στο Faisalabad, είπε ότι είχαν μπλέξει και τους δύο άνδρες «σε μία ψεύτικη υπόθεση».


Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Μειονοτικών Υποθέσεων, Shahbaz Bhatti, κατηγόρησε τα τοπικά τζαμιά στην Faislabad για την επίθεση κατά των δύο αδελφών.


«Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι κάποιος που θα έγραφε βλάσφημα λόγια, θα έβαζε το όνομά του στο τέλος," είπε ο Bhatti.


Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Yousuf Raza Gilani έχει λάβει σοβαρά υπόψη του το γεγονός και έχει παραγγείλει στον Επικεφαλής Υπουργός του Punjab, Shahbaz Sharif, να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των μειονοτήτων στην Faislabad και τη διατήρηση του νόμου και της τάξης στην πόλη.


Η Αστυνομία συνέλαβε τους άντρες στις 2 Ιουλίου, μετά από καταγγελίες των ντόπιων, μεταξύ των οποίων ενός καταστηματάρχη, του Muhammad Khuram Shezad.


Ο ίδιος και άλλοι μουσουλμάνοι τους κατηγόρησαν ότι έφτιαξαν ένα φυλλάδιο με βλάσφημες παρατηρήσεις σχετικά με τον Προφήτη Μωάμεθ και ότι έβαλαν τα ονόματά τους από κάτω (!).


Μετά τις συλλήψεις των χριστιανών, ξέσπασαν αντιχριστιανικές διαμαρτυρίες των κατοίκων και το εξαγριωμένο πλήθος έκαψε λάστιχα και φώναξε συνθήματα κατά των Χριστιανών στις 12 Ιουλίου. Στις 16 Ιουλίου ορισμένα τζαμιά κάλεσαν τους πιστούς μουσουλμάνους να διαμαρτυρηθούν σε ένα συλλαλητήριο αλλά και να "κάψουν τα σπίτια των χριστιανών".


Ωστόσο οι δύο αδελφοί ήταν αθώοι, καθώς εμπειρογνώμονες που εξέτασαν τα φυλλάδια και άλλα έγγραφα διαπίστωσαν ότι οι υπογραφές στα «βλάσφημα φυλλάδια» δεν ταίριαζαν με τις γνήσιες των κατηγορουμένων.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


2 σχόλια:

NIKOS είπε...

Αυτά ας τα βλέπουν οι λαλάκες οι δικοί μας που κόπτονται για τη δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων και αδιαφορούν για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και το κύρος της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά ας τα βλέπουν οι λαλάκες οι δικοί μας που κόπτονται για τη δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων και αδιαφορούν για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και το κύρος της χώρας.