Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ συλλαμβάνουν πάστορα με ειδικές ανάγκες που μιλούσε δημόσια κατά των αμβλώσεων


Μαύρος πάστορας με ειδικές ανάγκες συνελήφθη το Σάββατο, 17 Ιουλίου, στην πόλη Charlotte της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, επειδή μιλούσε δημόσια κατά των αμβλώσεων έξω από μία Κλινική για αμβλώσεις.


Στις 17 Ιουλίου, 8:30 το πρωί, ο πάστορας Ronnie Wallace, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, βετεράνος πολέμου, συνελήφθη από επτά αστυνομικούς στη δημόσια οδό μπροστά από την Κλινική ‘Family Reproductive Health Abortion Clinic στην Hebron St, στην πόλη Charlotte. Η αστυνομία φέρεται επέμεινε ότι ο Wallace παραβίαζε ένα διάταγμα που απαγορεύει την παρεμπόδιση του δικαιώματος διέλευσης "στην εξέταση της ζημίας ή του κινδύνου που δημιουργείται από την παρεμπόδιση."


Ο πάστορας Wallace, ο οποίος πολύ συχνά μιλάει έξω από την κλινική, περπατάει με μπαστούνι και δεν μπορεί να στέκεται όρθιος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Δρ Pat McEwen, από την οργάνωση που μάχεται κατά των αμβλώσεων με την ονομασία Operation Save America, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη σύλληψη, δήλωσε ότι ο πάστορας Wallace κήρυττε στην κορυφή μιας σκάλας, 12 πόδια από το δρόμο, μακριά από την κυκλοφορία.


Η Αστυνομία είπε πρώτα στον Wallace να σταματήσει να μιλάει με την ντουντούκα, και ο πάστορας υπάκουσε.


«Αλλά φυσικά, αυτός είναι ένας μαύρος νότιος πάστορας – αυτοί όταν κηρύττουν κηρύττουν πιο δυνατά έναν οποιονδήποτε άνθρωπο ακόμα και αν έχει ντουντούκα. Έτσι, και χωρίς ντουντούκα ακουγόταν δυνατά», είπε ο McEwen. Όταν η αστυνομία διέταξε τον Wallace να σταματήσει εντελώς το κήρυγμα και να κατέβει από την σκάλα του, ο Γουάλας αρνήθηκε. Η Αστυνομία κατάσχε την σκάλα και συνέλαβε τον Wallace, - μάλιστα φορώντας του χειροπέδες (!!!) - ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.


Ο πάστορας πρόκειται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, τον Αύγουστο με την κατηγορία ότι δεν πειθάρχησε σε εντολή της αστυνομίας.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Είναι απίστευτο το πόσο μοιάζει το περιστατικό αυτό με την σκηνή από την αποκαλυπτική ταινία του Κάρπεντερ «Ζουν ανάμεσά μας» ('They Live'). Μία από τις καλύτερες - και από τις πιο «προφητικές» - ταινίες που έχω δει…


1 σχόλιο:

Manos είπε...

Ίσως να μην επέλεξε το σωστότερο τρόπο να περάσει το μήνυμά του. Αν είχε την δυνατότητα π.χ να μοιράσει φυλλάδια κατά των αμβλώσεων στην κλινική έπρεπε να το κάνει. Οι ντουντούκες δίνουν το δικαιώμα για σύλληψη!