Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τέξας, την FEMA καλεί ο Ομπάμα

Ο Πρόεδρος Barack Obama έχει ανακοίνωσε ότι υφίσταται ένα ομοσπονδιακό σήμα έκτακτης ανάγκης στο Τέξας, καθώς η τροπική καταιγίδα Alex ετοιμάζει ένα δυνατό τυφώνα και πλησιάζει στο νότιο Τέξας και το βόρειο Μεξικό.


Ο κυκλώνας Άλεξ απειλεί τις ακτές με ανέμους πάνω από 155 χιλιόμετρα την ώρα.


Σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου που ανακοινώθηκε την Τρίτη, ο Ομπάμα διέταξε να δοθούν ομοσπονδιακά κεφάλαια για την αντιμετώπιση καταστροφών, την ενίσχυση της πολιτείας και τις τοπικές ανάγκες στην ανάπτυξη του σχεδίου έκτακτης ανάγκης.


Η δήλωση επιτρέπει την FEMA - Federal Emergency Management Agency να συντονίσει όλες τις προσπάθειες ανακούφισης από tiw καταστροφές και να παρέχει την κατάλληλη βοήθεια."

Η δήλωση περιλαμβάνει τις κομητείες Aransas, Atascosa, Bee, Bexar, Brooks, Cameron, Comal, Duval, Guadalupe, Hidalgo, Jim Hogg, Τζιμ Γουέλς, Kenedy, Kléberg, Live Oak, McMullen, Medina, Nueces, Refugio, San Patricio, Starr, Webb , Willacy, Wilson, και Zapata κομητείες στο νότιο Τέξας.


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη, όταν το σπίτι του στο Μοντερέι κατέρρευσε εν μέσω σφοδρών βροχοπτώσεων, σύμφωνα με διασώστες. Ο Άλεξ στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 12 ανθρώπων σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής (Νικαράγουα, Γουατεμάλα και Ελ Σαλβαδόρ) το Σαββατοκύριακο.


Στο Τέξας ο κυβερνήτης Ρικ Πέρι έδωσε εντολή να αναπτυχθούν 2.500 άνδρες της εθνοφρουράς στην πολιτεία για να συμβάλλουν στις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων από το φαινόμενο.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή και ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: