Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Μπερλουσκόνι: Οι ηγέτες του G8 πιστεύουν απόλυτα ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν



Οι ηγέτες του κόσμου «πιστεύουν απόλυτα» ότι το Ισραήλ μπορεί να αποφασίσει να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά του Ιράν προκειμένου να εμποδιστεί το τελευταίο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι το Σάββατο.


"Το Ιράν δεν εγγυάται την ειρηνική παραγωγή πυρηνικής ενέργειας [έτσι], τα μέλη της G-8 ανησυχούν και πιστεύουν απόλυτα ότι το Ισραήλ πιθανόν να αντιδράσει προληπτικά", είπε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους μετά από συνομιλίες με τους άλλους ηγέτες της Ομάδας G8, βόρεια του Τορόντο.


Οι ηγέτες της G-8, η οποία αποτελείται από την Βρετανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ρωσία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της διήμερης συνόδου τους στη συζήτηση για τα αμφισβητούμενα πυρηνικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βόρεια Κορέα και στο Ιράν.


Οι ηγέτες εξέδωσαν μία δήλωση το Σάββατο με την οποία καλούν το Ιράν "να σεβαστεί το κράτος δικαίου" και να «συμμετάσχει σε ένα διαφανή διάλογο» σχετικά με τις πυρηνικές φιλοδοξίες του.


Στο ανακοινωθέν τους, οι ηγέτες των πλουσιότερων χωρών του κόσμου δήλωσαν ότι σέβονται το δικαίωμα του Ιράν για ένα ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά επεσήμαναν ότι το δικαίωμα αυτό πρέπει να συνοδεύεται από μία δέσμευση για το διεθνές δίκαιο.


«Είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι από τη συνεχιζόμενη έλλειψη διαφάνειας στο Ιράν όσον αφορά τις πυρηνικές δραστηριότητες της και της δεδηλωμένης πρόθεσής του να συνεχίσει και να επεκτείνει τον εμπλουτισμό ουρανίου, κατά περίπου 20 τοις εκατό", είπαν σε ένα ανακοινωθέν.


"Στόχος μας είναι να πείσουμε την ηγεσία του Ιράν να συμμετάσχει σε ένα διαφανή διάλογο για τις πυρηνικές του δραστηριότητες και να εκπληρώσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις του Ιράν", προσθέτοντας ότι ζήτησαν από την Ισλαμική Δημοκρατία, " να εφαρμόσει τις σχετικές αποφάσεις για την αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης στον ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν . "


Τα συμπεράσματά τους ήρθαν μετά από μία δήλωση του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι η Τεχεράνη είναι διατεθειμένη να καθορίσει τους όρους της στη διεθνή κοινότητα όσον αφορά την εξέταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Berlusconi for ever ---και γαμώ τα παιδιά, τους αντιστεκόταν και τον αποκαθήλωσαν. Δηλώνω τρελλη φαν.