Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Απαγόρευσαν σε αμερικάνους φοιτητές να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στο μνημείο Λίνκολν



Πριν από δύο μήνες, στο μνημείο Λίνκολν, στην Ουάσιγκτον, μια ομάδα φοιτητών εμποδίστηκε από την φρουρά ασφάλειας να ψάλει τον αμερικάνικο εθνικό ύμνο.


Στους φοιτητές, που ήταν μέλη της συντηρητικής φοιτητικής παράταξης «Ίδρυμα Νέων Αμερικάνων» (‘Young America’s Foundation’) είπε η αστυνομία του Πάρκου ότι είχαν "παραβιάσει τον ομοσπονδιακό νόμο και η αυθρόρμητη, αυτοσχέδια εκτέλεση του εθνικού ύμνου αποτελούσε μια επίδειξη σε μια περιοχή που πρέπει να παραμένει «εντελώς ουδέτερη», αναφέρει το FoxNews. com.


«Η περιοχή που στέκεστε και τραγουδάτε είναι ένας χώρος που δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους δραστηριότητες», είπε ο λοχίας David Schlosser. "Η αμερικάνικη αστυνομία του Πάρκου είναι απολύτως ουδέτερη, όταν πρόκειται για τέτοιου είδους διαδηλώσεις σε αυτήν την περιοχή."


Ένας από τους φοιτητές, ο Shawn Balcomb, είπε ότι δεν είχαν προσχεδιάσει να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο, αλλά ήταν κάτι εντελώς αυθόρμητο και ασφαλώς δεν είχε καμία σχέση με πολιτική. "Είχαμε ξεκινήσει να ψέλνουμε τους δύο πρώτους στίχους όταν ένας αστυνομικός ήρθε και άρχισε να φωνάζει», είπε στο Fox News. «Έμεινα εμβρόντητος».


Ο Eβαν Γκάσμαν, εκπρόσωπος της ομάδας, είπε: «Αιφνιδιάστηκα. Δε θα περίμενα ποτέ μια αυθόρμητη επίδειξη εθνικού πατριωτισμού ότι ήταν απαγορευμένη." Ακριβώς τότε, είπε, το θέμα έγινε πολιτικό - και η ομάδα συνέχισε να ψέλνει ως πράξη πολιτικής ανυπακοής.


«Αν θεωρούν ότι είναι πολιτική ανυπακοή το να τραγουδάς τον εθνικό ύμνο, τότε ας είναι», είπε ο Γκάσμαν. "Ας τους παρακούσουμε."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια: