Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αδειάζουν οι εκκλησίες των Αγγλικανών στον Καναδά

Το κλείσιμο πάνω από μιας ντουζίνας ενοριών της Αγγλικανικής Εκκλησίας στον Καναδά, αντικατοπτρίζει την δραματική μείωση των μελών της και την διαμόρφωση μίας μετα-χριστιανικής κοινωνίας.


Η 93η Σύνοδος, που είναι το ανώτατο νομοθετικό σώμα των Αγγλικανών στον Καναδά, συμφώνησε ότι το θέμα είναι επείγοντος χαρακτήρα.


Σε μια προσπάθεια να αναβιώσει η επισκοπή της British Columbia συντάχθηκε έκθεση που ζητάει το κλείσιμο ορισμένων ενοριών για να βρεθούν χρηματοδοτικοί πόροι για μία επιχείρηση κρίσιμων πρωτοβουλιών και για την αναμόρφωση της αποστολής της εκκλησίας – κάτι που θα βοηθήσει την επισκοπή να προχωρήσει πέρα από την επιβίωση.


"Έίμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η πορεία μας προς τα εμπρός, ως Μητρόπολη πρέπει να γίνει μέσω της αποδοχής της αλλαγής του μετασχηματισμού που παρουσιάζεται μέσα από αυτήν την έκθεση," είπε ο επίσκοπος James Cowan.


Αναγνωρίζοντας παράλληλα τη θλίψη και θυμό που υπάρχει στις ενορίες εξαιτίας του κλεισίματος των εκκλησιών όπου οι άνθρωποι εκκλησιάζονται εδώ και χρόνια, ο Cowan είπε ότι υπάρχει επίσης μια οργή που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια των έξι τελευταίων ετών, σε εκθέσεις και αποτελεί κίνητρο για την επισκοπή προς μετατροπή.


"Αυτή η οργή, η οποία προέρχεται από όλα τα επίπεδα της επισκοπικής μας ζωής, μας λέει ότι υπάρχει σπατάλη σε πνευματικό επίπεδο, σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικούς πόρους. Σπατάλη που εμποδίζει την κυκλοφορία του Πνεύματος του Θεού, του έργου μας ως Εκκλησία, και της αποστολής του Θεού σε αυτόν τον κόσμο", εξήγησε.


Με την αποδοχή των συστάσεων, η Σύνοδος συμφώνησε να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση και μίσθωση των κτιρίων και εκτάσεων για τη χρηματοδότηση νέων πρωτοβουλιών. Μερικές ενορίες που πρόκειται να κλείσουν ζητήθηκε να ενταχθούν σε ένας νέο κόμβο εκκλησιών, ενώ άλλες θα συνεχιστεί για μερικά ακόμη χρόνια και μετά θα επαναξιολογηθούν. Εν τω μεταξύ, οι κοινότητες που θα παραμείνουν ενθαρρύνονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να προσεγγίσουν τους μη εκκλησιαζόμενους.


Μία ανεξάρτητη μελέτη που έγινε το 2006, διαπίστωσε ότι η ένταξη μελών στην Αγγλικανική Κοινότητα του Καναδά, μειώθηκε μεταξύ του 1961 και του 2001 κατά 53%, σε κάτω από ένα εκατομμύριο μέλη.


Επιπλέον, το ποσοστό μείωσης αυξήθηκε. Ενώ η προσχώρηση στην εκκλησία μειώθηκε κατά 13%, μεταξύ 1981 και 1991, την επόμενη δεκαετία σημειώθηκε απώλεια της τάξης του 20%.


Οι Αγγλικανοί στον Καναδά συνεχίζουν να βλέπουν μείωση των μελών στην Κυριακή λειτουργία, η μείωση των εσόδων για τη στήριξη της αποστολής της εκκλησίας και αύξηση της μέσης ηλικίας των ενοριτών.


Στο Vancouver Island η Αγγλικανική Εκκλησία πρόκειται να κλείσει 14 από τις 59 εκκλησίες, λόγω της χαμηλής προσέλευσης πιστών.


Κάθε ενορία θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 150 μέλη για να παραμείνει ‘ζωντανή’.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Τάσος είπε...

Αλλού κλείνουν κι αλλού ...
http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2012/02/blog-post_17.html