Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Και τώρα το επόμενο βήμα: Πολυγαμικές οικογένειες. (Γιατί σημασία έχει η «αγάπη» και τα «ατομικά δικαιώματα». Σωστά;)


Γιούτα, ΗΠΑ - Τα αστέρια μίας αμφιλεγόμενης νέας τηλεοπτικής εκπομπής του καναλιού TLC, ετοιμάζονται να ‘βοηθήσουν’ τους Αμερικάνους να αλλάξουν τις ιδέες που έχουν για την οικογένεια και να βάλουν ένα τέλος σε αυτό που αποκαλούν "διακρίσεις" και να προωθήσουν τη νόμιμη αποδοχή ενός νέου ορισμού για τον γάμο.

Αλλά αυτή η οικογένεια από την Utah δεν ανησυχεί για τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του γάμου ώστε σ’ αυτή να συμπεριληφθεί και ο ‘γάμος’ μεταξύ δύο ανδρών ή μεταξύ δύο γυναικών, αλλά και μεταξύ ενός άνδρα και δύο, τριών, τεσσάρων ή και περισσότερων γυναικών.

«Μόλις ερωτεύτηκα, και μετά ξανά-ερωτεύτηκα, και μετά ξανά-ερωτεύτηκα», λέει ο Kody Brown, ένας φονταμενταλιστής Μορμόνος, μιλώντας για το επερχόμενο τηλεοπτικό show. Ο Brown θεωρεί ότι έχει τρεις συζύγους: Την Meri, την Janelle και την Christine και σχεδιάζει να παντρευτεί και μια τέταρτη, την Robyn, της οποίας οι προσπάθειες να μάθει πώς θα γίνει μέλος των «αδελφών συζύγων» φαίνεται να εντάσσονται στην «κεντρική ιδέα» της εκπομπής.

«Ήξερα ότι θα ήταν πολύπλοκο, αλλά δεν ήξερα ότι θα σπάσει την καρδιά μου», είπε η Ρόμπιν στην επίσημη προεπισκόπηση. Αλλά, λέει σε ένα μεταγενέστερο κλιπ, "Όλες οι σύζυγοι, εργάζονται μαζί ως ομάδα, και θέλω να είμαι ένα μέρος αυτής της ομάδας". Οι τρεις πρώτες γυναίκες έχουν δώσει στον Brown 12 παιδιά, ενώ η Robyn θα φέρει άλλα τρία από προηγούμενο γάμο.

Ενώ το «Αδελφές Σύζυγοι» (Sister Wives) είναι το πρώτη ριάλιτυ σόου που εξετάζει τη ζωή μίας πολυγαμικής οικογένειας, το οποίο έρχεται μετά από το φανταστικό δράμα του 2006, "Big Love", του καναλιού HBO, το οποίο περιέγραφε μία πολυγαμική οικογένεια στην Γιούτα (η πολιτεία της Γιούτα είναι το ‘βασίλειο’ των Μορμόνων) ενός άνδρα και τριών γυναικών.

Τα αστέρια της νέας σειράς ελπίζουν ότι το σόου θα είναι μια ευκαιρία για να «βγουν έξω από το περιθώριο» και να προωθήσουν τον τρόπο ζωής τους. Ο Kody Brown δήλωσε στους ‘New York Daily News’ ότι «μία από τις αιτίες που θέλουμε να ‘βγει έξω’ είναι επειδή είναι μία ιστορία που πρέπει να ειπωθεί».

"Λέγοντας την ιστορία, χωρίς να σημαίνει ότι, κατ 'ανάγκη, γίνεται αποδεκτή, μειώνονται οι προκαταλήψεις και βοηθά την κοινωνία να την καταλάβει», είπε.

Ο Brown θεωρεί επίσης το πρόβλημα του με το νόμο, ως παραβίαση των «ατομικών δικαιωμάτων του» σε μια συνέντευξη που έδωσε στην Salt Lake Tribune πέρυσι. "Στο παρελθόν, οι πολύγαμοι έπρεπε να είναι απόρρητοι λόγω της απειλής του κατηγορητηρίου ή της απομάκρυνσης από την εργασία. Μας πέταξαν τα ατομικά μας δικαιώματα, πριν από πολύ καιρό", είπε.

Σε μια συνέντευξη τον Αύγουστο, στην Tribune, ο Bill Hayes, πρόεδρος του Figure 8 Films και συν-εκτελεστικός παραγωγός του σόου, αποκάλεσε τον σύζυγο και τις τέσσερις γυναίκες» μία σε μεγάλο βαθμό σύγχρονη οικογένεια." "Είναι ανοιχτόμυαλοι. Είναι γενικά αξιολάτρευτοι», είπε ο Hayes. "Έχουν ένα ασυνήθιστο τρόπο ζωής, αλλά γι 'αυτούς, αυτός είναι ο τρόπος ζωής τους."

Οι υποστηρικτές της πολυγαμίας, αν και στην ουσία είναι παράνομοι σε όλη σχεδόν την Βόρειο Αμερική, έχουν πρόσφατα σημειώσει πρόοδο στην αποδοχή της πρακτικής τους ως «νόμιμης μορφής γάμου». Σε ένα επεισόδιο του 2007, μιλούν η Oprah Winfrey κάλεσε μέλη πολυγαμικών οικογενειών να υποστηρίξουν τον τρόπο ζωής τους, στην διάσημη εκπομπή της.

"Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για τους ανθρώπους να δουν και να πουν «Ξέρεις κάτι; Ναι, ο γάμος με πολλά άτομα μπορεί να μην είναι προσωπική επιλογή μου, αλλά είναι μια επιλογή», δήλωσε ένας επιχειρηματίας από το Maryland, που ήθελε να δηλώσει σκέτο Richard, ο οποίος είπε στο σόου, ότι έχει τρεις συζύγους.

Η Valerie, μια γυναίκα σε μια άλλη πολυγαμική σχέση, είπε στην Winfrey ότι «Μπορεί να είναι δύσκολο όταν μια γυναίκα βγαίνει έξω με το σύζυγό σου." «Είχαμε αντιζηλίες και υπήρξαν εκείνα τα χρόνια και δεν μπορούμε να το ζαχαρώσουμε και να πούμε, «Αχ, είναι τόσο τέλεια και μας αρέσει και το αγαπάμε όλοι. " Ξέρεις, όλοι μας έχουμε τις δύσκολες ημέρες μας, ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άνθρωπος», είπε.

Ωστόσο, η Valerie υποστήριξε ότι η πολυγαμία θα έπρεπε να αποποινικοποιηθεί. "Νιώθω ότι θα πρέπει να έχω το δικαίωμα να ζω κατά αυτόν τον τρόπο, όταν αυτός είναι ένας κόσμος εναλλακτικών τρόπων ζωής."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή





Στο παραπάνω βίντεο αυτό που λένε τα μέλη της πολυγαμικής οικογένειας της εκπομπής, είναι πως η κοινωνία μας είναι τόσο «κλειστή», ενώ το θέμα έχει να κάνει με την «αγάπη», την «ανεκτικότητα» και στο κάτω κάτω είναι μία "επιλογή" τους, όλα είναι «φυσιολογικά» και περνάνε μια χαρά... (Και ζήσανε, λοιπόν, αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, περιμένοντας την επόμενη μορφή "σχέσης" ή "οικογένειας" που θα βασίζεται στην "αγάπη", στην "ανεκτικότητα", στην "επιλογή" και ΦΥΣΙΚΑ στα "ατομικά δικαιώματα". Η εποχή των διακρίσεων ανήκει στο παρελθόν. Ο κόσμος των "εναλλακτικών τρόπων ζωής" είναι εδώ).


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κοιταξε να δεις φιλε. απο τη στιγμη που εχουν δικαιωμα να παντρευονται οι ανωμαλοι κιναιδοι μεταξυ τους, γιατι να μην εχω και γω δικαιωμα να παντρευτω 5-6 γυναικες????
αυτο τουλαχιστον ειναι πολυ πιο φυσιολογικο...

Μάνος είπε...

Όσο και να προσπαθούν η ευτυχώς η πλειοψηφία δεν αλλάζει γνώμη! Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος!
Απ΄όσο ξέρω ακόμα και στα κράτη που επιτρέπεται η πολυγαμία οι περισότεροι επιλέγουν το μονογαμίκό τροπο ζωης.

Ανώνυμος είπε...

Παρε και δεκα γυναικες . Μπορεις να τις ζησεις ; Παντως δεν πιστευω να ζητησεις κι επιδομα για καθε μια απο αυτες ;
Τασος

Ανώνυμος είπε...

Παιδια δεν μας πεφτει λογος...
Ας παντρευτουν οσοι και οσες θελουν μαζι, αυτο δεν ειναι ανιθικο η παραφυσην. Παραφυσην ειναι η ομοφυλοφυλια και η παιδεραστια, οπως και η κτηνοβασια εαν δεν εχεις την συγκαταβαση του ζωντανου....