Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Έφοδος στο ράντσο του «προφήτη της πολυγαμίας»

Τον Απρίλιο του 2008, οι αρχές του Τέξας έκαναν έφοδο σε ένα ράντσο με την ονομασία Yearning for Zion Ranch, ή ‘YFZ Ranch’, έξω από το Eldorado της επαρχίας Schleicher στο Texas των ΗΠΑ, όπου έμεναν 700 άτομα που ανήκαν στην λεγόμενη Φονταμενταλιστική Εκκλησία των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, (Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints), μία σχισματική μορμονική ομάδα, που αποσκίρτησε από την ‘επίσημη’ εκκλησία των Μορμόνων το 1930, και ακολουθεί την πολυγαμία.

Οι αρχές του Τέξας, κατόπιν διαταγής Δικαστή, περικύκλωσαν το ράντσο με ένοπλους άντρες και απομάκρυναν συνολικά 534 γυναίκες και παιδιά, διότι υπήρχε κίνδυνος να πέσουν θύματα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης. 401 παιδιά απομακρύνθηκαν από την περιοχή εκείνη, κι 133 γυναίκες επέλεξαν να τα ακολουθήσουν, υπό το καθεστώς δικαστικής προστασίας.

Η επιχείρηση στην Φονταμενταλιστική Εκκλησία των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στο Ελντοράντο ξεκίνησε έπειτα από τηλεφώνημα μίας 16χρονης, η οποία κατήγγειλε πως είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση και πως είχε φέρει στον κόσμο παιδί από έναν 50χρονο, ο οποίος την είχε νυμφευθεί παράνομα. Όπως ανακοινώθηκε, το κορίτσι που είχε κάνει την καταγγελία με το όνομα "Sarah", δεν ταυτοποιήθηκε μεταξύ των παιδιών που απομακρύνθηκαν από το ράντσο.

Οι αρχές είχαν τονίσει πως 18 κοπέλες, οι οποίες είχαν κακοποιηθεί, ή διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο στο μέλλον, βρίσκονται ήδη υπό την προστασία των κοινωνικών λειτουργών.

Έκπληκτα τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για “αλλόκοτες συνθήκες”, κάτω από τις οποίες ζούσαν τα μέλη της αίρεσης στο ράντσο, αναφέροντας πως οι γυναίκες ήταν ντυμένες με ρούχα που παρέπεμπαν σε κοινωνία του 19ου αιώνα, μία εικόνα που η συγκεκριμένη σέκτα των Μορμόνων θέλει να παρουσιάζει προς τα έξω ως ειδυλλιακό τρόπο ζωής.

Για τους περισσότερους από τους πιστούς, ήταν η πρώτη φορά που μίλησαν με κάποιον έξω από το ράντσο.

Στις γυναίκες δεν επιτρεπόταν να φορούν κόκκινα – γιατί είναι το χρώμα, κατά τον αρχηγό της σέκτας, που ανήκει στον Ιησού - και απαγορεύεται να κόψουν τα μαλλιά τους.

Παρόλα αυτά τα ευρήματα των αρχών προκάλεσαν σοκ, καθώς τουλάχιστον 18 κοπέλες που βρέθηκαν στο ράντσο είχαν κακοποιηθεί και ως εκ τούτου η σωματική και ψυχική τους υγεία διέτρεχε άμεσο κίνδυνο στο μέλλον.

Το ράντσο, πίσω από μια διπλή πύλη πέντε μίλια μακριά τον πλησιέστερο κεντρικό δρόμο, είχε το δικό του ναό, ιατρείο, σχολείο, εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου και ένα εργοστάσιο τυροκομίας.

Αρχηγός της Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας είναι ο αυτοαποκαλούμενος "προφήτης" Γουόρεν Τζεφς, πολύγαμος ο οποίος είχε συλληφθεί το 2006 κοντά στο Λας Βέγκας για συμμετοχή σε βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού που αναγκάστηκε να παντρευτεί 19χρονο ξάδελφό της και εκτίει ποινή φυλάκισης, ενώ εναντίον του εκκρεμούν πολλαπλές ομοσπονδιακές έρευνες.

Ο Τζεφς, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της σέκτας μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2002, φημολογείται ότι έχει μέχρι και 80 συζύγους και 250 παιδιά και κυβέρνησε την ομάδα με ‘σιδερένια ράβδο’ πριν από τη σύλληψή του τον Αύγουστο του 2006.

Η 51χρονος ηγέτης, κήρυττε ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις συζύγους για να κερδίσει την ύψιστη δόξα στον Ουρανό.

Παρότι ο Τζεφς δεν κυκλοφορεί ελεύθερος, η ιδρυθείσα απ' αυτόν Εκκλησία των Αγίων των Τελευταίων Ημερών συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά, προωθώντας την πολυγαμία (και μάλιστα με κορίτσια κάτω των 16 ετών, κάτι που απαγορεύεται από τη νομοθεσία της Πολιτείας του Τέξας), κηρύσσοντας την αυτάρκεια του ατόμου, το οποίο πρέπει να ζει σε κλειστές κοινωνίες, έχοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα, διότι, όπως η υποστηρίζει η εν λόγω σέκτα, η Αποκάλυψη πλησιάζει.

Υπάλληλοι της υπηρεσίας πρόνοιας παιδιών κατέθεσαν ότι στο ράντσο γινόταν συστηματικά σεξουαλική κακοποίηση, με τα κορίτσια να παντρεύονται σε μικρή ηλικία, με πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες έχοντας την υποχρέωση να κάνουν πολλά παιδιά.

Εν τω μεταξύ, τα αγόρια προετοιμάζονταν για την «διαιώνιση του κύκλου».

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε μία διαδεδομένη πρακτική στο Ράντσο, όπου νεαρές γυναίκες τις προετοίμαζαν να περιμένουν και να δέχονται τη σεξουαλική δραστηριότητα με ενήλικες άντρες με τους οποίους θα ήταν πνευματικά παντρεμένες.

Δείτε βίντεο για την σέκτα


Η Carolyn Jessop κατάφερε να δραπετεύσει από την αίρεση πριν από τρία χρόνια και να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Σήμερα περιγράφει τα όσα πέρασε και το πώς τελικά κατάφερε να ξεφύγει για να γλυτώσει τόσο εκείνη όσο και τα παιδιά της, ενώ έχει γράψει και σχετικό βιβλίο, με τίτλο ‘Escape’.

Η 49χρονη Κάρολυν (φώτο), ζούσε στο ράντσο της σέκτας στο Τέξας, από πολύ μικρή ηλικία. Υποχρεώθηκε να ζει μαζί με τις 12 γυναίκες και τα 54 παιδιά του άντρα της, μέχρι που δεν άντεξε.

"Με έμαθαν ότι η θρησκεία αυτή είναι ο μοναδικός δρόμος!"

Κάρολυν Τζέσοπ: "Σαν παιδί ανατράφηκα πιστεύοντας ότι η θρησκεία αυτή είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να σε οδηγήσει στο Θεό και ότι όλοι όσοι ζούσαν στον έξω κόσμο ήταν κακοί, είχαν το διάβολο μέσα τους, ήθελαν να καταστρέψουν το έργο του θεού, ήθελαν να καταστρέψουν εμάς. Και αυτή η θρησκεία σήμαινε πολλά για μένα, είχε γίνει μέρος του εαυτού μου. Ήταν κάτι το ιερό κάτι το αόρατο.

Όταν όμως ανέλαβε δράση ο Γουόρεν Τζεφς, τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν σιγά-σιγά, να γίνονται ακραία και πολλοί άνθρωποι να παθαίνουν κακό. Τότε συνειδητοποίησα ότι πρέπει να ξυπνήσω και ότι πρέπει να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για μένα και για τα παιδιά μου για να ξεφύγουμε από όλο αυτό, για να σωθούμε.

Κατάλαβα τότε ότι πρέπει πάση θυσία να ξεφύγω από την αίρεση αυτή και σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Το πρώτο πράγμα που άρχισα να συνειδητοποιώ ήταν ότι δεν ήθελα με τίποτα να αφήσω τα παιδιά μου πίσω. Ο άντρας μου έλειπε συχνά σε ταξίδια και αποφάσισα να ξεφύγω τη βδομάδα που ο σύζυγός μου έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι και ο γιος μου ήταν σπίτι".

"Στις 10 το βράδυ, Δευτέρα ήταν η μέρα, έμαθα ότι ο Μέριλ, ο άντρας μου, θα έφευγε για ένα επαγγελματικό ταξίδι και θα επέστρεφε την επόμενη μέρα. Αυτή ήταν η ευκαιρία, αυτό ήταν το «παράθυρό» μου. Έπρεπε να πάρω τα παιδιά μου και να φύγω από αυτή τη κοινότητα εκείνη τη νύχτα. Άφησα το σπίτι που μοιραζόμουν μαζί με τις άλλες συζύγους του άντρα μου, ο άντρας μου είχε 12 συζύγους και τα παιδιά του που συνολικά ήταν 54.

Μέναμε όλες οι οικογένειες μαζί σε ένα κτήμα 17000 τμ. (στη φωτογραφία). Εκείνη την ημέρα ήμασταν οι 7 σύζυγοι και τα 30 από τα παιδιά μας στο σπίτι. Πήγα λοιπόν στο κτίριο που ζούσε η αδερφή μου για να κάνω όλες τις προετοιμασίες της φυγής μου. Εκείνη είχε έρθει σε κάποια επικοινωνία με τα αδέλφια μου που ζούσαν σε άλλη πόλη.

Εγώ δε είχα μιλήσει ποτέ μαζί τους γιατί όταν ασπάζεσαι τη θρησκεία αυτή, δεν επιτρέπεται να έχεις επαφές με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου. Όμως η αδερφή μου είχε διατηρήσει επαφές με τα αδέρφια μας και είχε τα τηλέφωνά τους. Τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα ότι πρέπει να φύγω εκείνη τη νύχτα…...

Ολόκληρη η συνέντευξη - που συνεχίζεται - ΕΔΩ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: