Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μία ερώτηση για τον κ.Eλγαντούρ


Εκατοντάδες
Μουσουλμάνοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας για τον εορτασμό του τέλους του Ραμαζανίου με το "Αΐντ Αλ Φιτρ", στην πλατείας Κοτζιά την οποία παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

Την προσευχή οδήγησαν δύο Ιμάμηδες που έχουν προσκληθεί από την Αίγυπτο.




Διαβάζω στο http://eglimatikotita.blogspot.com/:


Ο πρόεδρος τη Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναίμ Eλγαντούρ,τόνισε τη σημασία που έχει για τους εκατοντάδες μουσουλμάνους η εορταστική προσευχή και επεσήμανε την ελευθερία που νιώθουν οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θέση του Αμερικανού πάστορα που απείλησε να κάψει το Κοράνι αποκαλώντας το Ισλάμ θρησκεία του μίσους ή την κίνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να τιμήσει τον Δανό σκιτσογράφο που με τα σκίτσα του διακωμώδησε τον Μωάμεθ.


Τον κύριο Eλγαντούρ δεν τον γνωρίζω. Τον έχω δει αρκετές φορές να συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές και συζητήσεις ως εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα.


Στο παρακάτω βίντεο που μιλάει (για να το δείτε πατήστε ΕΔΩ), όπως μπορείτε να δείτε και από την παραπάνω φωτογραφία, είναι - και το δείχνει άλλωστε - πανευτυχής για την δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά.


Επ’ ευκαιρίας, δηλώνει τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Αθηναίων, στην Πολιτεία και τους Έλληνες γενικότερα. Έχω μία ερώτηση να κάνω στον κ. Eλγαντούρ και νομίζω ότι είναι πολύ απλή.


Απολαμβάνει την ελευθερία, όπως λέει, στην χώρα μας. Ελευθερία που νιώθουν λέει όλοι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα. Πολύ ωραία.


Απ’ ότι θυμάμαι, ο κ. Ελγαντούρ είναι από την Αίγυπτο.


Η ερώτηση μου είναι η εξής: Το αγαθό αυτό που λέγεται ελευθερία, το απολαμβάνουν στην χώρα του, την Αίγυπτο, οι εκεί ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;


Δηλαδή, κατά τον ίδιο τρόπο που μαζεύτηκαν σε μία πλατεία της Αθήνας εκατοντάδες μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν, χωρίς κανένας να τους εμποδίσει, μπορούν δεκάδες ή εκατοντάδες χριστιανοί στην Αίγυπτο, να μαζευτούν σε κάποια πλατεία του Καΐρου, που θα τους έχει παραχωρήσει η δημοτική αρχή και να προσευχηθούν χωρίς κανένας να τους ενοχλήσει;


Μπορούν, ακόμα παραπάνω, να καλέσουν από το εξωτερικό, κάποιους θρησκευτικούς λειτουργούς, (ιερείς ή πάστορες);


Μπορούν να είναι στην ευχάριστη θέση, να περιμένουν την ανέγερση χριστιανικής Εκκλησίας, την οποία μάλιστα, το ίδιο το Αιγυπτιακό κράτος με δικές του δαπάνες, θα κατασκευάσει σε οικόπεδο που το ίδιο το κράτος θα παραχωρήσει;


Εάν ΝΑΙ, να χαμογελάσω κι εγώ μαζί του. Και να συμμετάσχω στην χαρά του.


Εάν ΟΧΙ, τότε δεν θα ήθελε ο κ. Ελγαντούρ, ως αποδέκτης ή και υπερασπιστής του ωραίου αυτού αγαθού που λέγεται ελευθερία, να γίνουν όλα αυτά και στην χώρα του;


Αφού είναι τόσο ωραία η ελευθερία, θα ήθελα πραγματικά, να τον δω να αγωνίζεται μαζί με τους άλλους - εν Ελλάδι - μουσουλμάνους, αυτή η ωραία ελευθερία που απολαμβάνει στην Ελλάδα, να γίνει πραγματικότητα και στην δική του χώρα. Έχει υψώσει την φωνή του ποτέ για την καταπίεση, τις διακρίσεις και τους διωγμούς που υφίστανται εκεί οι χριστιανοί;


Έχει πει κάτι για όλα αυτά που συμβαίνουν στους Χριστιανούς, πολλά από τα οποία και έχει παρουσιάσει ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ; (σπάζοντας πολλές φορές το νόμο της σιωπής της ‘mainstream’ ελεγχόμενης πληροφορίας…)


Ιδού ορισμένα σχετικά άρθρα (διανθισμένα με φωτογραφίες):


Συνεχίζονται οι σφαγές των χριστιανών στην Αίγυπτο. (Το ίδιο και η σιωπή μας...)

Διαβάστε την μαρτυρία του ‘Μίνα’ (ψευδώνυμο) ενός από τους 70.000 Κόπτες Ορθόδοξους Χριστιανούς που έχουν εγκαταλείψει την Αίγυπτο εξαιτίας των διώξεων (προφανώς, δεν άντεχαν τόση «ελευθερία») και έχουν εγκατασταθεί στην Αυστραλία από το 1971.



Επίθεση με οξύ σε 15χρονη Αιγύπτια μουσουλμάνα που έγινε χριστιανή

Η 15χρονη Dina έστειλε γράμμα στον Πρόεδρο Ομπάμα, αλλά και στον Πρόεδρο Mubarak, ο οποίος πρόσφατα έγινε παππούς ενός κοριτσιού γράφοντας: “Δέχεστε η εγγονή σας να ζήσει κάτω από τις ίδιες συνθήκες που ζω εγώ; Δεν έχω σπίτι, είμαι πάντα φοβισμένη όταν πάω στην εκκλησία ή ακόμη και όταν βγαίνω στο δρόμο, δεν έχω φίλους ούτε και εκπαίδευση.”


"Ο Θεός μας έχει διατάξει να σκοτώνουμε τους αποστάτες". Βίντεο που δείχνει τις απειλές κατά των χριστιανών στην Αίγυπτο


"Προδότη θα πεθάνεις!'

Όπου ένας Μουσουλμάνος που ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό, ο Mohammed Ahmed Hegazy, επειδή οι αρχές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την αλλαγή του στο θρήσκευμα, κατέθεσε μήνυση κατά του αιγυπτιακού κράτους, πυροδοτώντας, με την πράξη του αυτή, κύμα μηνύσεων εναντίον του από Μουσουλμάνους κληρικούς και απειλές θανάτου κατά του δικηγόρου του.


Διαβάστε στο τέλος του αυτού του άρθρου, για την Αίγυπτο, όπου, στις 24 Ιουλίου 2009, δύο χριστιανοί Κόπτες τραυματίστηκαν στην επαρχία της Minya, σε ταραχές που ξέσπασαν όταν ένα εξαγριωμένο πλήθος εκατοντάδων μουσουλμάνων, προσπάθησε να σταματήσει βίαια την ανέγερση εκκλησίας στο χωρίο Hawasliya, χωρίς επιτυχία.


Και ένα λίγο πιο ‘ελαφρύ’, αλλά ενδεικτικό του ρατσισμού - που απαγορεύεται να τον πεις ρατσισμό – στην χώρα του κ. Ελ Ελγαντούρ


'Απαγορεύονται οι χριστιανοί στην ομάδα', λέει ο προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου!



Εάν σε όλα αυτά υπάρχει ΣΙΩΠΗ, τότε, προφανώς, σημαίνει ότι ο κ. Ελγαντούρ αποδέχεται το καθεστώς των διακρίσεων εις βάρος των χριστιανών στην χώρα του. Και προφανώς, τον ικανοποιεί. Πως μπορεί λοιπόν να μιλάει για ελευθερία;


Μήπως η «ελευθερία» είναι ωραία όταν είναι μόνο για ΕΜΑΣ;


Όταν πατάω το κεφάλι του άλλου, αλλά μην τολμήσει κανείς όχι να πατήσει, αλλά ούτε καν να ακουμπήσει το δικό μου; Για τέτοια ελευθερία μιλάμε; Τότε δεν κατανοούμε την ελευθερία. Δεν γνωρίζουμε την ελευθερία. Για αυτό δεν μπορούμε να μιλάμε για ελευθερία. Δεν αγαπάμε την ελευθερία. Αγαπάμε τον εαυτό μας. Και αδιαφορούμε (στην καλύτερη περίπτωση) ή αντιπαθούμε τον άλλον.


Ας τελειώνει λοιπόν αυτό το παραμύθι περί «ελευθερίας» και περί «δικαιωμάτων». Το λέω, αλλά ξέρω, βέβαια, ότι δεν πρόκειται να τελειώσει. Είναι βλέπεται η γλυκιά ‘καραμέλα’, το μοντέρνο ‘δόλωμα’, το μονότονο ποίημα, των μονόφθαλμων, ‘ευαίσθητων’ - εγχώριων και λοιπών δυτικών - «προοδευτικών», που το μόνο που έχει προοδεύσει είναι η αφασία τους. Και η ικανότητά τους να ελέγχουν την ενημέρωση και να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Δημιουργώντας της πάντοτε αισθήματα ενοχής για τα δικαιώματα των «μειονοτήτων», κατασκευασμένων ή μη.




tarneem tarneem ترنيم ترنيم ترنيم


4 σχόλια:

Στέφανος είπε...

Τα προηγούμενα χρόνια παρόμοια εκδήλωση ελάμβανε χώρα στις εγκαταστάσεις του ολυμπιακού σταδίου στο Μαρούσι. Δε σου φαίνεται για προσπάθεια επίδειξης δύναμης το αίτημα των μουσουλμάνων της Ελλάδος να προσευχηθούν σε μιά από τις πιο κεντρικές πλατείες της Αθήνας? Είναι σα να λένε: "είμαστε και εμείς εδώ και θα πρέπει να μας υπολογίζετε'. Η δική μου απορία είναι το πώς παρόμοιο αίτημα έγινε δεκτό από τους αρμοδίους. Δεν καταλαβαίνουν τι επιδιώξεις υπάρχουν?

Μανος είπε...

Εγώ πιστεύω οτι έρχεται καιρός που τα στάχυα απο τα ζιζάνια θα ξεχωρίζουν όλο και περισσότερο!

SkyWatcher είπε...

Στέφανε, όποιος νομίζει ότι το Ισλάμ είναι "απλά" μία θρησκεία, είναι βαθιά νυχτωμένος. Η Ευρώπη είναι 'Dar al-Harb', που σημαίνει «Οίκος του Πολέμου», και πρέπει να κατακτηθεί και να γίνει, αργά ή γρήγορα, 'Dar al-Islam', που σημαίνει «Οίκος της Υπακοής».

Ανώνυμος είπε...

Ούτε οι διασημότητες τη γλιτώνουν...
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=96178