Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

“The Katrina Song”

Στις 29 Αυγούστου συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα, τον Αύγουστο του 2005, όταν τα μεγαλύτερα φράγματα έσπασαν, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ολόκληρες συνοικίες και η μητρόπολη της Λουϊζιάνας να βρεθεί κάτω από το νερό. Συνολικά 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Παρότι οι περισσότερες περιοχές έχουν ξαναχτιστεί ορισμένες περιοχές της Νέας Ορλεάνης παραμένουν σημαδεμένες από την καταιγίδα. Πολλοί άνθρωποι των οποίων τα σπίτια πλημμύρησαν δεν έχουν επιστρέψει στην πόλη. 50 χιλιάδες κατοικίες παραμένουν ακατοίκητες.


Όταν η κρίση ήταν σε εξέλιξη, αρκετοί κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης καθόντουσαν στις στέγες των πλημμυρισμένων σπιτιών τους για μέρες περιμένοντας βοήθεια. Χιλιάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο Σούπερντομ και στο συνεδριακό κέντρο της Νέας Ορλεάνης αλλά κατέληξαν να είναι αβοήθητοι για μέρες με ελάχιστο φαγητό και νερό.


Στο Lower Ninth Ward, μια ιστορική γειτονιά αφρο-αμερικανών που έγινε σύμβολο της καταστροφής, οι περισσότερες κατοικίες παραμένουν άδειες.


Ο τυφώνας Κατρίνα κατέστρεψε επίσης σπίτια κατά μήκος των ακτών στο Μισισιπή και την Αλαμπάμα στις 29 Αυγούστου του 2005.


Η καταιγίδα εξελίχθηκε σε πολιτική καταστροφή για τον τότε Πρόεδρο Τζορτζ Μπους που δέχθηκε έντονη κριτική για την καθυστερημένη και ανοργάνωτη ομοσπονδιακή ανταπόκριση. (Πηγή).


Εμπνευσμένο από την τραγωδία του τυφώνα Κατρίνα είναι το παρακάτω τραγούδι gospel που τραγούδησε ο Rev. Timothy Wright, ένας μαύρος πεντηκοστιανός πάστορας από το Brooklyn, ο οποίος ταυτόχρονα τραγουδούσε και gospel μουσική. Μάλιστα είχε προταθεί δύο φορές για βραβείο Grammy, ενώ του δόθηκε ο ‘τίτλος’ “Godfather of Gospel” (“ο νονός της gospel”).


Το τραγούδι λέγεται “Jesus, Jesus, Jesus” ή αλλιώς “The Katrina Song” και περιγράφει την ιστορία μίας γυναίκας από τη Νέα Ορλεάνη που από την καταστροφική μανία του τυφώνα έχασε τα πάντα (οικογένεια, σπίτι) και βιώνει την εγκατάλειψη του κράτους, όμως παρόλα αυτά συνεχίζει να δοξάζει τον Χριστό. Όταν τελικά, έρχεται κάποια βοήθεια κλαίει από ευγνωμοσύνη ευχαριστώντας τον Σωτήρα της και όχι την κυβέρνηση.


Στις 4 Ιουλίου 2008, ο Wright τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα φρικτό τροχαίο ατύχημα στην Pennsylvania, όταν γυρνώντας από την εκκλησία, ένας μεθυσμένος έπεσε επάνω στο αυτοκίνητό του. Επί τόπου σκοτώθηκε η γυναίκα του Betty J. Wright (η οποία είχε γράψει το τραγούδι) και ο 14χρονος εγγονός του. Στις 24 Απριλίου 2009 υπέκυψε τελικά και ο Wright σε ηλικία 61 ετών.


Στο Νοσοκομείο μετά το ατύχημα είχε πει: «Έχασα τη γυναίκα μου, έχασα τον εγγονό μου, και για κάποιο λόγο, ο Θεός με άφησε εδώ. Έτσι, βρίσκομαι εδώ. «Δεν την έχασα, γιατί ξέρω πού βρίσκεται. Είναι στην αγκαλιά του Κυρίου".


Δεν υπάρχουν σχόλια: