Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ρωσία: Συνελλήφθη ο ‘εξωγήινος’ αρχηγός της μεγαλύτερης καταστροφικής λατρείας



Ο αυτοαποκαλούμενος εξωγήινος ηγέτης μιας περιβόητης περίεργης αίρεσης στην Ρωσία, με την ονομασία Ashram Shambala, συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία το περασμένο Σάββατο στο Νοβοσιμπίρσκ (Novosibirsk), με τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών, του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της αίρεσης.

Το θύμα της κακοποίησης είναι ένα μέλος της σέκτας, ηλικίας 27 ετών.

Ο 43χρονος Konstantin Rudnev ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του "ο Μεγάλος Σαμάνος Shri Dzhnan Avatar Muni," συνελήφθη σε ένα εξοχικό σπίτι που ανήκει στην αίρεση μαζί με 38 οπαδούς, όλοι πολίτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Η αστυνομία οδηγήθηκε εκεί αναζητώντας τρεις ανήλικες κοπέλες που οι γονείς είχαν καταγγείλει την εξαφάνισή τους. Της στιγμή της σύλληψης βρέθηκαν πάνω στον Rudnev και τέσσερα γραμμάρια ηρωίνης σε συσκευασία.

Η αίρεση εμφανίστηκε το 1990. Ο Rudnev, ισχυριζόταν ότι είναι εξωγήινος, προέρχεται από τον πλανήτη Σείριο, και είχε σκοπό τη «σωτηρία της ανθρωπότητας». Χρησιμοποιούσε ένα μείγμα εσωτερισμού, κειμένων του Κάρλος Καστανέτα, σαμανισμού και γιόγκα και κατόρθωσε να προσελκύσει χιλιάδες ανθρώπους.

Ορισμένοι ειδικοί έβλεπαν κοινά στις πρακτικές και την οργάνωσή του με εκείνες της ιαπωνικής δολοφονικής σέκτας Aum Shinrikyo, η οποία έγινε γνωστή μετά τη θανάσιμη επίθεση με αέριο σαρίν στο Μετρό του Τόκιο.

Ο αυτοαποκαλούμενος γκουρού έπεισε ορισμένους από τους νέους μυημένους’ να δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και ό, τι άλλα περιουσιακά στοιχεία είχαν στην αίρεση. Ήταν απαραίτητο για την «πνευματική τους ανάπτυξη», όπως τους εξηγούσε.

Κάποια στοιχεία για την φύση της «μυστικής διδασκαλίας» στο Άσραμ Shambala αναφέρουν για τους μαθητές ότι τους απαγορευόταν να επικοινωνούν με τους φίλους και την οικογένειά τους, ενώ επίσης υποβάλλονταν σε εξαντλητικές δίαιτες, σε στέρηση ύπνου, ενώ περνούσαν πολλές ώρες σε απόλυτο σκοτάδι. Η πρακτική στα γκρουπ οπαδών περιλάμβαναν βίαια όργια και καλλιέργεια του μίσους προς τους εχθρούς της σέκτας – πραγματικούς ή φανταστικούς.

Η αίρεση διέθετε στρατόπεδα σε όλη τη Ρωσία. Σύμφωνα με το http://news.russiannewsroom.com, η αίρεση έχει παρατήματα σε 20 μεγάλες Ρωσικές πόλεις, αλλά και στην Ουκρανία, στην Δανία και στην ΕΛΛΑΔΑ. Τα περισσότερα από τα μέλη της ήταν νέοι ηλικίας από 17 έως 30 ετών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικογένειες και τους φίλους τους μετά από απειλές και ψυχολογική βία.

Όλα τα μέλη ήταν υποχρεωμένα να μεταγράψουν την περιουσία τους στον Rudnev, ενώ οι πιο μικρές σε ηλικία κοπέλες εξαναγκάζονταν να συμμετέχουν σε ομαδικές σεξουαλικές συνευρέσεις με τον ίδιο και τα ηγετικά μέλη της αίρεσης που ισχυρίζονταν ότι διδάσκουν «ταντρικό σεξ».

Η Ρωσική αίρεση υπολογίζεται ότι είχε 10.000 μέλη το 1999. Ωστόσο, λόγω της υψηλής μυστικότητας, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με το ποιος είναι ο αριθμός των οπαδών τώρα. Η αστυνομία λέει ότι ο Rudnev και άλλα υψηλά’ πρόσωπα προσέλκυαν άτομα που ενδιαφέρονταν για το μυστικισμό, τον αποκρυφισμό και τη χρήση της μαγείας για τη βοήθειά της σταδιοδρομίας τους ή την επιχείρησής τους μέσα από τα διάφορα παρατήματα. Μεταξύ αυτών ήταν η λεγόμενη «Ακαδημία Απόκρυφων Επιστημών», η "Ρωσική Ταντρική Σχολή", τα "Εσωτερικά Βασικά για τις Επιχειρήσεις" και άλλα.

Οι αρχές είχαν προσπαθήσει επανειλημμένα να τον συλλάβουν και είχαν κινηθεί εναντίον του το 1999, το 2004 και το 2008 αλλά τα μέλη της αίρεσης είχαν αρνηθεί να καταθέσουν. Τότε όμως οι ειδικοί είχαν αποφανθεί ότι πρόκειται για καταστροφική λατρεία επικίνδυνη για την κοινωνία.

Η πρόσφατη έρευνα όμως που έγινε με αφορμή τις καταγγελίες για τις εξαφανίσεις οδήγησε στο να βρεθούν και να κατασχεθούν ναρκωτικά, και άφθονο πορνογραφικό υλικό. Τώρα ο «εξωγήινος» αντιμετωπίζει κάθειρξη 15 ετών και η έρευνα συνεχίζεται.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (αλλά και ΕΔΩ)

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Να δουμε στην φυλακα τι θα κανεις,εξωγηινε!!!!