Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΗΠΑ: Βίντεο καταγράφει οδηγό σχολικού να βρίζει μαθήτρια γιατί δεν της αρέσει ο Ομπάμα και ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων


Μια οικογένεια στην Ιντιάνα των ΗΠΑ κατάθεσε αγωγή κατά μίας οδηγού σχολικού λεωφορείου που βιντεοσκοπήθηκε να προσβάλει και να παρενοχλεί την κόρη τους μέχρι του σημείου να την κάνει να κλαίει και να την αποκαλεί «μικρή ηλίθια φανατική», όπως λέει η οικογένειά της.

Αρκετοί σταθμοί ανέφεραν την ιστορία με το βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερα του λεωφορείου, που ‘έπιασε’ την οδηγό του σχολικού, Betty Campbell, να λέει υβριστικά λόγια στο κορίτσι, όταν αυτό είπε ότι δεν θα ψήφιζε τον Ομπάμα, γιατί η πολιτική του ατζέντα είναι υπέρ των αμβλώσεων και υπέρ του ‘γάμου’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Στο βίντεο, ακούγεται η Κάμπελ να απευθύνεται σε ένα μαύρο μαθητή, μιλώντας για την μαθήτρια που υποστηρίζει τον «παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας», λέγοντας: «Αν σου πει τίποτα ‘φυλετικό’, θέλω να το μάθω γιατί θα την φάω ζωντανή. Το εννοώ». Αφού ο μαθητής είπε ότι δεν άκουσε το κορίτσι να λέει τίποτα, η Campbell απάντησε, "Λοιπόν, είσαι ένας έξυπνος άνθρωπος, και η Rachael είναι μια μικρή ηλίθια φανατική».

Η Campbell ακούγεται σε άλλο τμήμα του βίντεο να λέει στους μαθητές: «Αν δεν μπορείτε να πιστέψετε στην ‘ανεκτικότητα’ του ενός απέναντι στον άλλο, δεν ανήκετε εδώ Ανήκετε σε ένα τοπικό εκκλησιαστικό σχολείο.."

Δείτε το βίντεο

Επιπλέον, οι γονείς σημειώνουν ότι μετά πού κατέβηκαν από το σχολικό οι μαθητές και μαζί και η κόρη τους και η αδελφή της, η Κάμπελ κάλεσε τα δύο κορίτσια πάλι επάνω στο λεωφορείο, χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους. Εκεί, η οδηγός του λεωφορείου έκανε «κατήχηση» στο κορίτσι για τους λόγους που πρέπει να υποστηρίξει τον «γάμο» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ενώ την ίδια ώρα η μαθήτρια, φαίνεται από την κάμερα, ότι κλαίει.

"Δεν θέλω να ακούσω άλλη κουβέντα για ότι θα πάει κάποιος στην κόλαση αν είναι ομοφυλόφιλος ή αν είναι βουδιστής ή οτιδήποτε άλλο, γιατί πανάθεμά σας, δεν σας πέφτει λόγος", μπορεί να ακουστεί να λέει η Campbell στο βίντεο. Ωστόσο, ο Δρ. Zimmer πατέρας του κοριτσιού, δήλωσε ότι η Campbell, με όρκο δήλωσε, ότι δεν είχε ακούσει το κορίτσι λέει ποτέ αυτά τα λόγια, σύμφωνα με έκθεση του CBS.

Το σχολείο αρνήθηκε να απολύσει την Κάμπελ, και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται μερικούς από τους ισχυρισμούς των γονέων. Ο Zimmer είπε ότι το σχολείο του είπε ότι η Campbell «εργαζόταν μέσα στα πλαίσια της εργασίας της».

Οι γονείς του κοριτσιού άσκησαν αγωγή κατά του σχολείου, για την συναισθηματική διαταραχή που προκάλεσαν στην κόρη τους, και επιθυμούν την καταβολή αποζημιώσεως. Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Δεκέμβριο.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οποία τύχη να βρεθείς υιοθετημένος από δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες;
Αν κατορθώσεις,μεγαλώνοντας,να γίνεις ένας φυσιολογικός άνθρωπος,τότε θα πρόκειται περί θαύματος (όχι Κουρκούλιου πάντως)!