Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

O ντράμερ των Iron Maiden αγαπάει τον Θεό

ππ

Ο ντράμερ του διάσημου - με τις εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων - heavy metal συγκροτήματος, Iron Maiden έχει γίνει χριστιανός. Ο Nicko McBrain, είναι σήμερα μέλος της εκκλησίας Spanish River Church στην Florida των ΗΠΑ.

Ο 58χρονος σήμερα μουσικός (γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1952) έγινε χριστιανός το 1999, μέσα από τη μαρτυρία και τις προσευχές της γυναίκας του Rebecca. Ο McBrain, όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε την εκκλησία, είδε τον εαυτό του να αρχίζει να κλαίει. «Εγώ απλώς καθόμουν εκεί σκεπτόμενος» , ‘δεν ήπια χθες το βράδυ ... γιατί δεν μπορώ να σταθώ’; ", λέει στο Willow Creek Association News. Μετά την προσευχή που έκανε για να δεχθεί στην καρδιά του τον Χριστό, άρχισε να διαβάζει την Αγία Γραφή με μεγάλη όρεξη. "Ένιωσα να ερωτεύομαι τον Ιησού μέσα στην καρδιά μου."

Σε μια συνέντευξη, ο McBrain ρωτήθηκε αν ένιωθε ότι τώρα, που έγινε χριστιανός, ταίριαζε να είναι μέλος των Iron Maiden. Αυτός απάντησε λέγοντας: «Το να γίνεις χριστιανός, δεν σημαίνει ότι γίνεσαι αναμάρτητος. Το θέμα είναι να αμαρτάνεις λιγότερο. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε καθαροί μέχρι την ημέρα που θα βρεθούμε μπροστά στον καλό Θεό την ώρα της κρίσης. Αλλά όσο για μένα, προσπαθώ να ζω τη ζωή μου. Πέφτω και μερικές φορές πέφτω πολύ άσχημα και μετά πέφτω στα γόνατα και ικετεύω για συγχώρεση. Έτσι σίγουρα, δεν πρόκειται για μια εύκολη βόλτα, και κανείς δεν είπε ότι είναι".

Τον ρώτησαν επίσης αν μοιράστηκε τις θρησκευτικές του απόψεις με τα μέλη του συγκροτήματος, και αν ναι, πώς αισθάνθηκαν γι’ αυτό. Ο McBrain απάντησε: «Είχαμε κάποιες απίστευτα βαθιές συνομιλίες μεταξύ μας. Δεν μπορώ να σας πω ότι προσπαθώ να μετατρέψω όλα αυτά τα παιδιά στο συγκρότημα μου να γίνουν χριστιανοί. Εγώ τους λέω για την δική μου διαδρομή και αν αυτοί επιλέξουν να ακολουθήσουν το σχέδιο του Θεού που είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, αυτό είναι δικό τους θέμα. Λέω σε όλους, ξέρετε, κοιτάξτε, κατά το δικό μου πιστεύω, αυτή τη στιγμή, αν στραφείτε στον Σωτήρα σας Ιησού Χριστό, θα έχω την αιώνια ζωή στον Ουρανό μαζί σας! ... Δεν τα συζητάμε κάθε φορά που βρισκόμαστε, αλλά είχαμε κάποιες ενδιαφέρουσες συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Ένας φαν των Iron Maiden έγινε χριστιανός όταν άκουσε την μαρτυρία του McBrain σε ένα καφέ μπαρ σε μία εκδήλωση της εκκλησίας. «Ο τρόπος που το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τους ανθρώπους σε εκείνο το δωμάτιο εκείνο το βράδυ ήταν υπέροχος», είπε ο McBrain. "Ποτέ δεν είχα αισθανθεί έτσι, πριν ή και μετά από εκείνη την ημέρα." Αν και έχει παίξει μπροστά σε 250.000 ανθρώπους, ο McBrain είπε ότι ήταν πιο νευρικός όταν άρχισε να παίζει μαζί με την ομάδα λατρείας της εκκλησίας του.

Ο McBrain είπε ότι μετά την προσευχή, ένιωθε ότι θα πρέπει να παραμείνει με τους Iron Maiden, αλλά «υπάρχει τώρα μια μεγαλύτερη κάλεσμα στην ζωή μου." "Χωρίς αυτή την εκκλησία και αυτή την σχέση με τον Θεό, δεν ξέρω που θα ήμουν τώρα. Απλά ξέρω ότι θέλω να είμαι διαθέσιμος να χρησιμοποιήσω τη ζωή μου για τον Θεό."

Ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, Steve Harris, φαίνεται να είναι και αυτός χριστιανός, καθώς έχει γράψει πολλά νέα τραγούδια για το συγκρότημα μέσα από τα οποία περιγράφει θετικά τον Θεό. Το άλμπουμ του 2006 «A Matter of Life and Death» έχει πολλά τραγούδια ενθαρρυντικά για το σκοπό της ζωής και τη συνάντηση με τον Ιησού Χριστό. Το τραγούδι "For the Greater Good of God", για παράδειγμα, λέει, "Παρακαλώ πείτε μου τώρα τι είναι η ζωή, παρακαλώ πείτε μου τώρα τι είναι η αγάπη, λοιπόν πες μου τώρα τι είναι ο πόλεμος, πάλι πες μου τώρα τι είναι ζωή. [Φυσικά] Για το μεγαλύτερο καλό του Θεού. Έδωσε τη ζωή του για μας, έπεσε πάνω στο σταυρό. Για να πεθάνει για όλους εκείνους που ποτέ δεν θρήνησαν την απώλεια του. Δεν ήταν γραφτό για μας να αισθανθούμε τον πόνο ξανά. Πες μου γιατί, πες μου γιατί. "

Το επόμενο τραγούδι από το ίδιο άλμπουμ επαναλαμβάνει ξανά και ξανά, «ο Lucifer (Εωσφόρος) ήταν απλά ένας άγγελος που παρασύρθηκε. Ελευθέρωσε την ψυχή σου και αφήστε τη να πετάξει, δώσε τη ζωή σου στον Κύριο του Φωτός! "

Παρά το γεγονός ότι το συγκρότημα δεν έχει δεχτεί να δώσει σε συνέντευξη σχετικά με την πίστη, είναι σαφές ότι το συγκρότημα που κάποτε είχε στίχους με αποκρυφιστικά μηνύματα, τώρα στο τέλος δίνει και κάποια δόξα στον Θεό.

Ο Tony Cummings του βρετανικού χριστιανικού μουσικού καναλιούCross Rhythms, σχολίασε: «Είναι υπέροχα νέα για την αλλαγή του Nicko McBrain, αλλά είναι και κάπως ειρωνικό. Πίσω στη δεκαετία του '80 και του '90 πόσα βιβλία βγήκαν από ευαγγελικούς που κατήγγηλλαν τη μουσική που έπαιζαν συγκροτήματα του heavy metal, όπως οι Iron Maiden, οι Anthrax και οι Megadeth, ως «σατανική». Τώρα, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τον Nicko McBrain των Iron Maiden, τον Daniel Spitz των Anthrax και τον Dave Mustane και τον Ellefson των Megadeth να γίνονται χριστιανοί! Ευτυχώς, κάποιοι χριστιανοί φαίνεται προσεύχονταν όλα αυτά τα χρόνια, αντί να παριστάνουν τους Φαρισαίους».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Το είδα ΕΔΩ. Στοιχεία και από ΕΔΩ

9 σχόλια:

Μάνος είπε...

Πολύ ωραίο! Μακάρι ν΄ακούμε κάθε μέρα και περισσότερα τέτοια νέα!

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. είπε...

Πράγματι πολυ ευχάιστο νέο Μου φαίνεται απίστευτο...Ήταν ενα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα πριν πιστέψω κι εγω στο Χριστό, έπειτα όμως σταμάτησα να παρακολουθώ την πορεία τους!!
Και κάποια στιγμή αργότερα, θυμαμαι ότι πρέπει να κανα κι εγώ μια προσευχη γι αυτους...Μόνο που δεν ήξερα ότι ο Κύριος με είχε ηδη προλάβει κι είχε ενεργήσει, γιατι εγω πιστεψα αργότερα,το 2001,μετά το 1999!!
Ας έχει δόξα τ όνομα του Κυριου!
Ο Κύριος να ευλογεί κι εσένα Skywatcher για την πολυπλευρη ενημερωση που μας προσφερεις

citizenbasil είπε...

ΚΑΛΟ! θα το βάλω στο BLOG μου.

tanstil είπε...

wow!! Ευχαριστούμε για την δημοσίευση!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου, όλα αυτά τα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι ήταν χριστιανοί και απλώς δεν το ξέρανε. Τώρα που ισορρόπησαν σαν άνθρωποι και προσωπικότητες, τώρα το είδανε.

Ανώνυμος είπε...

Τι λετε ΡΕ? Οποιος πιστευει το ΕΛΑΧΙΣΤΟ απο οσα γραφει εδω ο τυπος ειστε το λιγοτερο πρασα. Ουτε καν αναφορα του θεματος δεν υπαρχει στα site που λεει! Ποιοι ηταν ΡΕ οι αποκρυφιστικοι στοιχοι των Maiden "παλαιοτερα"?
Και κατι ακομα. Το Lord Of Light μιλαει ΓΙΑ τον Εωσφορο, αυτον αποκαλει ετσι... Μα ποσο καημενος πρεπει να ειναι καποιος για να πιστευει ο,τι διαβαζει σε οποιδηποτε blog... Υπνο ελεφρυ και καλο παραδεισο, βολεμενοι της θειας χαρης...

SkyWatcher είπε...

"McBrain converted to Christianity in 1999 after an experience in the Spanish River Church, near his Boca Raton, Florida home. His wife Rebecca had been asking him to attend with her, and upon entering the church, McBrain soon found himself crying as he experienced a "calling". Recounting the tale, he said "I just sat there thinking, 'I didn't drink last night…why can't I stand?' I had this love affair with Jesus going on in my heart."[13][14]

In an interview, McBrain was asked if he felt it was appropriate to be a member of Iron Maiden in light of his Christian views. He responded by saying, “When you become a Christian, you don’t become sinless....." και ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - Αυτά λέει η Wikki στο λήμμα Nicko McBrain - που αναφέρεται ως πηγή της ανάρτησης εκτός του κυρίου άρθρου (ΠΗΓΗ) που μεταφράστηκε στα ελληνικά.
Που δεν υπάρχει αναφορά; Μας δουλεύεις;

SkyWatcher είπε...

Επίσης : Στο http://www.crossrhythms.co.uk βάλε στο search "Nicko McBrain" και θα σου βγάλει αρθράκι.
Το μόνο που σου έμεινε τελικά, είναι η διαμαρτυρία σου για το "Lord Of Light" για το οποίο είσαι απολύτως βέβαιος ότι "..μιλαει ΓΙΑ τον Εωσφορο".
Παραθέτω λοιπόν στα λοιπά "πράσα" τους στίχους και όποιος ξέρει αγγλικά και μπορεί και διαβάζει ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

There are secrets that you keep
There are secrets that you keep
There are secrets that you tell to me alone
I can't reach things I can't see
You don't see this strange world quite the same as me
Don't deny me what I am
Nothing hidden still you fail to see the truth
These are things you can't reveal

These are things you can't reveal

We are part of some strange plan
Why the slaughter of the brotherhood of man
Infernal sacrifice of hell
Fire breathing lead the way
Mounds of bodies as they all burn into one
Revenge is living in the past
Time to look into a new millennium

Spiral path leads through the maze
Down into the fiery underworld below
Fire breathing lead the way
Lucifer was just an angel led astray

Free your soul and let it fly
Give your life to the Lord of Light
Keep your secrets and rain on me
All I see are mysteries

Free your soul and let it fly
Give your life to the Lord of Light
Keep your secrets and rain on me
All I see are mysteries

We are not worthy in your black and blazing eyes
We gather demons in the mirror every day
The bridge of darkness casts a shadow on us all
All our sins to you we give this day

Others wait their turn, their lives were meant to last
Use yours wisely as the light is fading fast
Free your soul and let it fly
Mine was caught I couldn't try
Time returns again to punish all of us

We are cast out by our bloody father's hand
We are strangers in this lonely promised land
We are the shadows of the one unholy ghost
In our nightmare world the only one we trust

Free your soul and let it fly
Give your life to the Lord of Light
Keep your secrets and rain on me
All I see are mysteries

Free your soul and let it fly
Give your life to the Lord of Light
Keep your secrets and rain on me
All I see are mysteries

Στυλιανός είπε...

Τώρα κατά το πόσο είσαι χριστιανός στην εκκλησία του ισπανικού ποταμιού νομίζω είναι άλλο θέμα ...