Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Rust:μια ταινία για αυτούς που κλονίζεται η πίστη τους



O ηθοποιός Corbin Bernsen έγινε γνωστός το 1986 στον ρόλο του Arnie Becker στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά ‘L.A. Law’, (1986- 1994 ΚΑΤΩ: φώτο περιοδικού εποχής) καθώς και με κινηματογραφικούς ρόλους όπως του Roger Dorn στην σπορ κωμωδία ‘Major League’. Ο Corbin Bernsen έγραψε, σκηνοθέτησε, έκανε την παραγωγή και πρωταγωνίστησε επίσης στην καινούργια ταινία Rust ('Σκουριά'), που πρόσφατα κυκλοφόρησε σε DVD και στην Ελλάδα με τον τίτλο ‘Χαμένη Πίστη’.

Στην ταινία ο Corbin Bernsen πρωταγωνιστεί ως πρώην ιεροκήρυκας ο οποίος επιστρέφει στη γενέτειρά του, όπου διαπιστώνει ότι ένας παλιός φίλος συνελήφθη για εμπρησμό σε σπίτι που στοίχισε τη ζωή μίας ολόκληρης οικογένειας. Τον φίλο του, Travis, παίζει υπέροχα ο Lloyd Warner, ο οποίος, όπως και το υπόλοιπο καστ, έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία Rust, η οποία χρησίμευσε και ως μοναδικό και επιτυχημένο πείραμα στην εύρεση ταλέντων σε μια μικρή πόλη.

Υπόθεση: Μια συνταρακτική κοινωνική ταινία με θέμα την πίστη, την οικογένεια και τους ισχυρούς δεσμούς που φέρνουν ακόμα πιο κοντά μια ολόκληρη κοινότητα. Διανύοντας την κρίση της μέσης ηλικίας που επηρέασε και την πίστη του, ένας άνδρας βρίσκει την ελπίδα εκεί που δεν το περιμένει, στην ίδια την πόλη όπου μεγάλωσε. Ο Τζέιμς Μουρ (ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα, Κόρμπιν Μπέρνσεν) είναι ένας πρώην πάστορας που αποφασίζει να επιστρέψει στη γενέτειρα του: εκεί μαθαίνει ότι μια -νεοφερμένη στην περιοχή- οικογένεια σκοτώθηκε σε μια μυστηριώδη πυρκαγιά, ενώ ο παιδικός του φίλος πιθανώς εμπλέκεται στο έγκλημα αυτό. Πεπεισμένος για την αθωότητα του φίλου του, ο Τζέιμς ξεκινά την αποστολή να ξεσκεπάσει την αλήθεια έτσι, μπαίνει και ο ίδιος στη διαδικασία να ανακαλύψει εκ νέου τη δική του χαμένη πίστη.

Δείτε το Trailer

Ο Bernsen είπε στο CBN News ότι όταν έγραφε το "Rust" σκεφτόταν την κρίση ενός μεσήλικα, αλλά σε κάτι περισσότερο από το γάμο και το διαζύγιο και επικεντρώθηκε σε ένα χωρισμό με το Θεό, από κάποιον που τον υπηρέτησε για όλη του την ζωή.

«Ήθελα να δημιουργήσω αυτήν την ιστορία με έναν τύπο που είναι αντιμέτωπος με μία παρόμοια κατάσταση, αλλά αντί για γυναίκα, αυτός δεσμεύτηκε για όλη του τη ζωή να υπηρετεί τον Θεό εν Χριστώ, και χρειάζεται να πάρει τον δρόμο της επιστροφής πίσω σε αυτήν, "λέει ο Bernsen στο CBN News.

Ο Corbin Bernsen λέει ότι η ταινία είναι αφιερωμένη στον πατέρα του αυτό που τον ενέπνευσε να φτιάξει την ταινία ήταν ο θάνατός του.

Corbin Bernsen: Ο πατέρας μου είχε μόλις πεθάνει και στεκόμουν κυριολεκτικά εκεί με μια τσάντα γεμάτη τέφρα. Σκεφτόμουν «Πού είναι; Στον Ουρανό; Στην Κόλαση; Υπάρχει Παράδεισος και κόλαση εκεί; Υπάρχει κάποιος Θεός εκεί;" Όλα αυτά τα πράγματα που σκεφτόμαστε. Καθόμουν εκεί με αυτήν την τσάντα με την τέφρα και αναρωτιόμουν αν ήταν κάπου ή αν δεν ήταν πουθενά. Ήθελα να γράψω για αυτό, δεν ήθελα να γράψω την ιστορία μου, για έναν τύπο που πέθανε ο πατέρας του. Ήθελα να βρω ένα άλλο πλαίσιο για να το θέσω, και σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε μια κρίση ζωής, κάτι που γνωρίζω, μπορώ να το ενσωματώσω. Έτσι σκέφτηκα, γιατί να μην δημιουργήσω έναν τύπο που υπηρετεί τον Θεό και τον Χριστό όλη του τη ζωή και ξυπνάει μια μέρα και λέει, «Έι, δικέ μου, δεν μιλάμε». Χάνει τον έλεγχο και τα εγκαταλείπει όλα, βγαίνει έξω, σαν ένας άνθρωπος που αφήνει την γυναίκα του. Ήθελα να εξερευνήσω έναν τύπο που θέλει να πάει πίσω στις ρίζες του και να ανακαλύψει την πίστη του. Θα μπορούσε να είναι η ιστορία ενός άθεου, αλλά, δεν νομίζω ότι ήταν αυτό που είχε προγραμματιστεί να κάνω, έτσι έγραψα το Rust.

Ο πρωταγωνιστής φοράει ένα λευκό κολάρο και πολλοί σκέφτονται ότι είναι ένας ιερέας. Έχει ένα κολάρο γιατί είναι ιεροκήρυκας. Δεν ήταν στο αρχικό πλάνο να κάνω μία χριστιανική ταινία. Για να πω την αλήθεια, ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για μένα και αυτό με έφερε πιο κοντά, προσωπικά, στον Θεό. Μου άνοιξε ορίζοντες για εξερεύνηση. Αν και ακόμα δεν ταιριάζω με τα κριτήρια του να χαρακτηρισθώ «χριστιανός», νομίζω ότι πάντα είχα μία αρκετά χριστιανική ζωή. Ο καθένας κάνει λάθη.

Οι αρχικές σκηνές της ταινίας, όπου ο ιερέας ή ιεροκήρυκας Bernsen μιλάει στον Χριστό.


Στο τέλος επιστρέφει στην πίστη, νιώθοντας ότι μέσα από την δοκιμασία με τον φίλο του έλαβε κάποιες απαντήσεις.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

citizenbasil είπε...

Πολύ ενδιαφέρον! Το αναδημοσιεύω στο blog μου.