Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μπους: "Ο Θεός με κάλεσε να γίνω πρόεδρος"


Το παρακάτω άρθρο, σχετικά με το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο με τα απομνημονεύματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, είναι του χριστιανικού περιοδικού Charisma που απευθύνεται στην κοινότητα των ευαγγελικών – πεντηκοστιανών των ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που είχε για τον Μπους η κοινότητα αυτή. Για πολλούς ήταν ένας "άνθρωπος του Θεού".

Δεν θα έμπαινε ποτέ στον Λευκό Οίκο το 2001 ως ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς την απόφαση που πήρε βασιζόμενος στην πίστη του, το 1986.

«Δεν θα μπορούσα να κόψω το ποτό χωρίς πίστη», γράφει ο πρώην πρόεδρος George W. Bush στα απομνημονεύματά του, «Decision Points», (‘Κρίσιμες Αποφάσεις’), βιβλίο που κυκλοφόρησε την Τρίτη. "Επίσης, δεν πιστεύω ότι η πίστη μου θα ήταν τόσο ισχυρή, αν δεν είχα κόψει το ποτό."

Ήταν η πρώτη σημαντική απόφαση, μεταξύ πολλών άλλων, που οδήγησε τον Μπους να ενεργεί με βάση την πίστη του ότι ο Θεός να «τον κάλεσε» ως πρόεδρο, να οδηγήσει το έθνος του, όπως δείχνουν τα απομνημονεύματα, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο Religion News Service (RNS).

Ότι οι πολιτικές του ήταν επηρεασμένες από την πίστη του στο Θεό, αφότου ο Μπους ανέλαβε την εξουσία τον Γενάρη του 2001 δεν είναι κάποια ‘αποκάλυψη’. Τώρα, όμως, εξιστορεί με δικά του λόγια, σε ολόκληρη το 497 σελίδων βιβλίο, τον τρόπο που οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις, διαμόρφωσαν τη ζωή του και την πολιτική του, και την διακυβέρνησή του, αναφέρει το RNS. Η επίκληση του Θεού, αν και δεν είναι η κεντρική κατεύθυνση του βιβλίου, παραμένει ένα θέμα σε όλο το βιβλίο, γράφει η αναφορά.

Η απόφαση του Μπους να κόψει το ποτό ήρθε ένα χρόνο μετά αφότου ο γνωστός ευαγγελιστής Billy Graham επισκέφθηκε την οικογένεια Μπους στο εξοχικό τους στο Maine το 1985. Ο Μπους γράφει στα απομνημονεύματά του ότι εκείνο τον καιρό διάβαζε περιστασιακά την Αγία Γραφή, αλλά την έβλεπε ως «ένα είδος μαθημάτων αυτο-βελτίωσης," αναφέρει το RNS. Ο Graham του έδειξε ότι το νόημα της Αγίας Γραφής ήταν να ακολουθήσει τον Χριστό. Αργότερα, αφού εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίας μελέτης της Αγίας Γραφής, ο Μπους άρχισε να διαβάζει την Αγία Γραφή κάθε πρωί, και αυτό του έγινε συνήθεια που συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Αν και ο Graham βοήθησε τον Μπους να πάρει την μεγάλη απόφαση για το αλκοόλ, ο Μπους θεωρεί τον Τεξανό Μεθοδιστή πάστορα Mark Craig, ως πηγή έμπνευσης για την ανάληψης της προεδρίας, λέει το RNS. Η στιγμή εκείνη ήρθε κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος όταν Craig διηγήθηκε ότι ο Μωυσής ήταν αρχικά διστακτικός να ακολουθήσει την οδηγία του Θεού για να οδηγήσει τους Ισραηλίτες στην γη της επαγγελίας τους.

«Έχουμε την ευκαιρία, κάθε ένας από εμάς, να κάνει το σωστό πράγμα, και για το σωστό λόγο» , θυμάται ο Μπους να κηρύττει ο Craig. Στο άλλο άκρο των εδράνων της εκκλησίας, η Μπάρμπαρα Μπους, ψιθύρισε στον γιο της, «Σε εσένα μιλάει».

Λεπτομέρειες για το πώς ο Μπους έγινε Χριστιανός και τον τρόπο που το πνευματικό του ταξίδι σχημάτισε την τότε πρώτη θητεία του στο προεδρικό γραφείο εξιστορούνται στο βιβλίο «Η Πίστη του Τζορτζ Μπους», (The Faith of George W. Bush), που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο του 2003 από το ‘Charisma House’.

Το RNS τόνισε αναφέρει παραδείγματα από τα απομνημονεύματα τα εποχής που ο Μπους επεσήμανε πως η πίστη του και οι ηθικές αξίες διαδραμάτισαν ρόλο και στις προεδρικές και στις προσωπικές αποφάσεις του και αποκάλυψε ότι:

* Η πίεση που άσκησε για τον παγκόσμιο αγώνα κατά του AIDS τροφοδοτήθηκε από την επίσκεψή του σε μια κλινική της Ουγκάντα, όπου αισθάνθηκε ότι την πρόκληση από τη βιβλική παραίνεση: ". Σε αυτόν που δόθηκε πολύ, πολύ θα ζητηθεί" Όταν γονάτισε στο φέρετρο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β 'το 2005, προσευχόταν για τον πάσχοντα εκφωνητή του ABC, Peter Jennings.

* Οι περί ηθικής απόψεις του συνέβαλαν στην απόφασή του για την απαγόρευση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Αποκάλυψε ότι ως έφηβος, οδήγησε τη μητέρα του στο νοσοκομείο μετά από μια αποβολή, ενώ κρατούσε το έμβρυο σε ένα βάζο. «Θυμάμαι τον εαυτό μου να σκέπτεται: «Υπήρχε μια ανθρώπινη ζωή, ένας μικρός αδελφός ή μία μικρή αδελφή», γράφει.

* Σε μια συνάντηση με τον Ιωάννη Παύλο, είπε στον Ποντίφικα ότι η εκκλησία του «σταθερά υποστήριζε τη ζωή προωθώντας ένα ίδρυμα ηθικό πάνω στο οποίο οι πολιτικοί που υπερασπίζονται την ζωή σαν και μένα θα μπορούσαν να πάρουν θέση".

* Όταν αποφάσισε το 2001 να απαγορεύσει τη χρήση των ομοσπονδιακών κεφαλαίων "που υποστήριζαν την καταστροφή της ζωής για το ιατρικό κέρδος," δέχτηκε επιθέσεις κριτικής. «Χλεύασαν την εμφάνισή μου, την προφορά μου και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μου» έγραψε. "Με είπαν ότι είμαι ναζί, εγκληματίας πολέμου και ο ίδιος ο σατανάς," αλλά παρόλα αυτά ποτέ δεν έκανε δεύτερη σκέψη για την απόφασή του.

* Υποστήριξε το Γραφείο για κοινοτικές πρωτοβουλίες που βασίζονταν στη πίστη, το οποίο, είπε, βοήθησε περισσότερα από 5.000 ιδρύματα να λάβουν ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις.

Η επίκλησή του πίστη συνεχίστηκε και τις τελευταίες ημέρες του στον Λευκό Οίκο: «Άρχισα την Τρίτη 20 Ιανουαρίου του 2009, (τελευταία ημέρα στην προεδρία) με τον ίδιο τρόπο που είχα αρχίσει καθημερινά για τα τελευταία οκτώ χρόνια. Διάβασα τη Βίβλο».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

---- Στα απομνημονεύματά του ο Μπους, υποστήριξε ότι προτού αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία για να ανατρέψει τον Σαντάμ Χουσέιν, το 2003, διαφωνούσε με την ιδέα του πολέμου στο Ιράκ. "Ήμουν μια αντίθετη φωνή (σ.σ. εντός της κυβέρνησής του). Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω βία" είπε ο πρώην πρόεδρος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NBC... "Ήθελα να δώσω μια ευκαιρία στη διπλωματία", εξήγησε.

Ενώ σε άλλο σημείο λέει: «Με αρρωσταίνει η σκέψη ότι δεν βρήκαμε όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ», αποκαλύπτοντας ότι είχε σκεφτεί να αντικαταστήσει τον Ντικ Τσένι, αποκαλώντας τον «Νταρθ Βέιντερ της κυβέρνησης».

--- Ο Ράμσφελντ έδινε τις ημερήσιες ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο του πολέμου στον πρόεδρο Τζορτζ Μπους εικονογραφημένες με αποσπάσματα από τη Βίβλο και φωτογραφίες των αμερικανικών στρατευμάτων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλακείες!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά θα διαβάσουν και οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι και θα πουν καλά τους κάνει η ΑλΚάιντα!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που διαβαζε τη βιβλο καθε πρωι και γλιτωσαμε το πυρηνικο ολοκαυτωμα.

SkyWatcher είπε...

Καλό...

Ανώνυμος είπε...

Ας μην είμαστε τόσο επικριτικοί απέναντι στον G.W.Bush. Πράγματι, η πολιτική του σε πολλά σημεία δεν ήταν σωστή και η επέμβαση στο Ιράκ βλακώδης. Όμως, δεν έπαιρνε όλες τις αποφάσεις μόνος του. Μια σειρά από υπηρεσίες δίνουν εκθέσεις που ο Πρόεδρος δεν μπορεί να αγνοήσει. Δεν λέω ότι ήταν άγιος, όμως, ας έχουμε υπ' όψιν μας τα εξής. Ο Μπους έκανε πόλεμο εναντίον του Σαντάμ, ενός τυράννου που έχει σφάξει και βασανίσει πολλούς. Και, εν πάση περιπτώσει τα έβαλε με τους Μουσουλμάνους. Ο μειλίχιος Μπιλ Κλίντον συμμάχησε με τους Μουσουλμάνους κατά της Ορθόδοξης Σερβίας. Επίσης, ο Μπους ήταν κατά της Ομοφυλοφιλίας, των εκτρώσεων, και της ηθικής διαφθοράς. Γι' αυτό τα έβαλε μαζί του και το διεφθαρμένο Χόλιγουντ.
Και, όπως είπε και το άλλο παληκάρι, η Αγία Γραφή σε κάθε περίπτωση βοηθά τον άνθρωπο να γίνει καλύτερος.
Ας βλέπουμε την όλη εικόνα!
Πάντως, πολλά σχεδιάζονται πίσω απ' τις κουρτίνες για τα οποία δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτε.
Γι' αυτό μόνο ο Θεός τελικά ξέρει πώς θα κρίνει τον άνθρωπο.