Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Μιλάνο: Οι μουσουλμάνοι ψηφίζουν και στηρίζουν την κεντροαριστερά γιατί θα τους φτιάξει τζαμί


Μιλάνο, 12 Νοεμβρίου (AKI) - Ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας της Ιταλίας απηύθυνε έκκληση στους μουσουλμάνους που ζουν στο Μιλάνο, με την οποία τους προτρέπει να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές την Κυριακή για να εκλέξουν τον ηγέτη του κεντροαριστερού αντιπολιτευτικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Το κόμμα είναι σήμερα υπό την ηγεσία του Pierluigi Bersani, και οι προκριματικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για να εκτιμήσει τους υποστηρικτές του. Την ίδια ώρα ο πρώην βασικός σύμμαχος του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πρόεδρος της Βουλής Gianfranco Fini, σχημάτισε ένα νέο κόμμα αυτό το μήνα και απείλησε να αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση.

Το Μιλάνο έχει 208.021 μετανάστες που αποτελούν το 16% του πληθυσμού αυτής της πόλης της βόρειας Ιταλίας - πάνω από το διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου του 6,5%, σύμφωνα με έκθεση του συμβούλιο της πόλης του Μιλάνου, που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο. Πολλοί από τους μετανάστες είναι μουσουλμάνοι που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική.

Ο Abdullah Paolo Gonzaga, ο οποίος ηγείται της ισλαμικού ιδρύματος ‘Islamic Relief’, έκανε κλήση προς τους μουσουλμάνους στην Ιταλία, στον δικτυακό τόπο του Islam-Online.it, λέγοντάς τους να λάβουν μέρος στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος για να εκλέξουν τον αρχηγό του κόμματος και την κορυφή των περιφερειακών υπαλλήλων.

Ένας σημαντικός λόγος που κάνει τους μουσουλμάνους να υποστηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα, είναι ότι υποστηρίζει την κατασκευή ενός επίσημου τζαμιού στο Μιλάνο. Η Ιταλία έχει μόνο ένα επίσημο τζαμί, το Μεγάλο Τζαμί στην ιταλική πρωτεύουσα, τη Ρώμη.

"Το Μιλάνο είναι η Ιταλική πόλη με το μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων, αλλά στερείται ‘πραγματικού’ τζαμιού, εξαιτίας του σημερινού δημοτικού συμβουλίου", δήλωσε ο Gonzaga, σύμφωνα με Islam-Online.it.

Οι μουσουλμάνοι στο Μιλάνο εδώ και χρόνια προσπαθούν να πετύχουν να έχουν το δικό τους τζαμί. Το ‘συντηρητικό’ δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχει προσφέρει στους μουσουλμάνους μια σειρά από αυτοσχέδιες αίθουσες για να τελέσουν τις προσευχές της Παρασκευής, με πιο πρόσφατο το ποδηλατοδρόμιο στα περίχωρα της πόλης, με τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για να ανεγερθεί ένα οίκημα για την λατρεία τους.

Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει επίσης να ψηφίσουν υπέρ των κεντροαριστερών υποψηφίων στις τοπικές εκλογές του επόμενου Μαρτίου, είπε ο Gonzaga.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την μουσουλμανική κοινότητα του Μιλάνου και για όλους τους πολίτες της να έχουν μια καλύτερη πόλη», είπε.

«Έχουμε δει χρόνια ‘διαχωρισμού’ και ‘παθητικής αποδοχής’ (;) αποφάσεων που συχνά είναι επιβλαβείς και οι οποίες λαμβάνονται χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση", πρόσθεσε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς το λύσαμε το πρόβλημα.Με Καμίνη ...
Θα έχουμε γάμους λεσβιών και gay με τον παπα-Τσαμπρούνη.
Θα κάνουμε ακόμη πιο επιτυχημένα gay parade.
Θα φτιάξουμε από ένα τζαμί για κάθε ισλαμική εθνότητα.
Οι πλανόδιοι μετανάστες έμποροι θα συνεχίσουν να καταλαμβάνουν την Πανεπιστημίου ανενόχλητοι και θα εξαπλωθούν.
Θα κλείσουν και τα τελευταία ξενοδοχεία στο κέντρο για να μην ενοχλούνται βαποράκια,πρεζόνια και αφρικανές ιερόδουλες από τους απολίτιστους τουρίστες.Αγωνιστική συνέχεια στο δρόμο που χάραξε το ΠΑΜΕ!
Θα φύγουν επιτέλους και οι τελευταίοι ιθαγενείς του Α.Παντελεήμονα αλλά και του κέντρου γενικότερα,αφήνοντας τους λαθρομετανάστες να εκδηλώσουν χωρίς άγχος την καταπιεσμένη κουλτούρα τους.
Να πάνε σε καμμιά άλλη γειτονιά να ηρεμήσουν μπάς και συνέλθουν και ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές τις επιλογές του ΓΑΠ όπως και οι υπόλοιποι συνετοί Έλληνες (κι όχι Χρυσή Αυγή).
Άξιος συνεχιστής του Κακλαμάνη.
Συνέχεια και συνέπεια στο...όραμα.
Και μετά σου λέει δεν είναι συνεναιτικός ο Αντωνάκης!Πως θα έβγαινε ο Καμίνης αν δεν πρότεινε τον επιτυχημένο Κακλαμάνη!

Φαντάσου απόγνωση οικογενειαρχών στις υποβαθμισμένες γειτονιές,να φτάσουν να ψηφίσουν σε ποσοστό 10% Χρυσή Αυγή !!!