Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η ιστορία πίσω από τα T-Shirts των Χιλιανών ανθρακωρύχων


Την ώρα που τραβούσαν τους ανθρακωρύχους από το ορυχείο του San Jose της Χιλής, οι περισσότεροι φορούσαν κάποια T-shirts πάνω από τις φόρμες τους. Η κυβέρνηση της Χιλής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι πράσινες φόρμες που τους δόθηκαν είχαν ως σκοπό να βοηθήσουν την απορρόφηση του ιδρώτα, καθώς θα ανέβαιναν στην κορυφή.

Αλλά ο Wes Little, παραγωγός του CNN στην Ατλάντα των ΗΠΑ, αναρωτήθηκε γιατί οι ανθρακωρύχοι φορούσαν τα T-shirt πάνω από τις φόρμες τους. Παρατήρησε ένα λογότυπο στο αριστερό μανίκι του T-shirt για το Jesus Film Project.

Να τι βρήκαμε:

Το ‘Jesus Film Project’ είναι μία χριστιανική ευαγγελική διακονία του Campus Crusade for Christ International (ή ‘CCCI’ δηλ. ‘Διεθνής Σταυροφορία για τον Χριστό στα Πανεπιστήμια’), με βάση το Ορλάντο της Φλόριντα.

Το ‘Jesus Film Project’ μας λέει ότι η ταινία για την ζωή του Ιησού (η ταινία αυτή του 1979, χωρίς διάσημους ηθοποιούς, μιλάει για τη ζωή του Ιησού βασισμένη στο ευαγγέλιο του Λουκά και σκοπός της είναι να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για λαούς που δεν γνωρίζουν τα βασικά της χριστιανικής πίστης) έχει μεταγλωττιστεί σε 1.105 γλώσσες και ότι την έχουν δει άνθρωποι σε όλες τις χώρες. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ή να την ακούσετε σε 1.000 διαφορετικές μεταφράσεις εδώ.

Ο κύριος στόχος της διακονίας TJFP είναι να την διανείμει σε κάθε γλώσσα, λέει ο Berry Fiess, διευθυντής του τομέα πληροφοριών της ομάδας.

Δεκαεπτά ημέρες μετά το ατύχημα του ορυχείου, ο υπεύθυνος του CCCI στη Χιλή, Christian Maureira, άρχισε να έχει επαφή με υπαλλήλους του κράτους για να δει αν θα μπορούσε να στείλει στους ανθρακωρύχους ένα αντίγραφο της ταινίας. Ο Fiess είπε ο Maureira μπόρεσε να επικοινωνήσει με μια κόρη και έναν αδελφό του ανθρακωρύχου Jose Henriquez.

Μέσω της επαφής με την οικογένεια, η ομάδα ήταν σε θέση να στείλει μία έκδοση αρχείου ήχου MP3 της ταινίας ‘Ιησούς’ και ένα αρχείο ήχου MP3 με την Καινή Διαθήκη στα ισπανικά στον Henriquez κάτω στο ορυχείο.

Η ταινία ‘Ιησούς’ εξηγεί ότι η Καινή Διαθήκη λέει πως ο Ιησούς ήταν σε έναν τάφο που έμοιαζε με σπηλιά μετά την σταύρωσή του. Τρεις ημέρες αργότερα, ειπώθηκε ότι ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς. Στην ταινία ‘Ιησούς’, οι γυναίκες επισκέπτονται τον τάφο και βρίσκουν την πέτρα που έφραζε την είσοδο να έχει μετακινηθεί μακριά, και το σπήλαιο να είναι άδειο.

Είναι ασαφές εάν οι ανθρακωρύχοι είδαν την ιστορία με την ανάσταση ως παράδειγμα για τη διάσωσή τους στην οποία έλπιζαν, αλλά ο Henriquez πέρασε ένα γράμμα προς τον Maureira μέσα από το ορυχείο. Ο Fiess μετέφερε την αγγλική μετάφραση στο CNN:

Σας ευχαριστώ για αυτή την τεράστια ευλογία για μένα και τους συναδέλφους μου. Θα είναι καλό για την πνευματική οικοδομή μας. Είμαι καλά, γιατί ο Χριστός ζει μέσα μου.

Έχουμε καθιερώσει να έχουμε προσευχή κάθε ημέρα στις 12 το μεσημέρι και στις 6 μ.μ..

"Στο τέλος της επιστολής," είπε ο Fiess, "ο (Henriquez) μας χαιρέτησε με τον Ψαλμό 95:4, που λέει,« Στο χέρι Του είναι τα βάθη της γης, καθώς και οι βουνοκορφές ανήκουν σε Εκείνον".

Λίγες μέρες αργότερα, ο Henriquez ζήτησε από τον Maureira να τους στείλει ειδικά T-shirts.

«Τα T-shirts ήταν δώρο από το Campus Crusade for Christ της Χιλής," είπε ο Fiess. "Στο μπροστινό μέρος μπορείτε να διαβάσετε, «Gracias Senor» - «Σε ευχαριστώ Κύριε».

Και στο πίσω μέρος, «Ψαλμός 95:4».

"Προφανώς, άρεσε σε όλους τους ανθρακωρύχους", είπε ο Fiess. «Ήταν σαν να τους κρατούσε στερεούς".

Δες και ΕΔΩ για τους Χιλιανούς.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ Ενδιαφέρον...