Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πρωθυπουργός της Δανίας: Τα γκέτο δεν είναι Δανία



Ο πρωθυπουργός της Δανίας λέει ότι απαιτείται κάτι περισσότερο από αστυνομικούς για να αλλάξει η νοοτροπία στα γκέτο της Δανίας.

Ενώ ο πρωθυπουργός Lars Løkke Rasmussen (Φιλελεύθερος) είναι ικανοποιημένος που οι Σοσιαλδημοκράτες και το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα προτείνουν πολύ περισσότερους αστυνομικούς στις περιοχές γκέτο της Δανίας, λέει ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο να λυθεί από μια απλή προσπάθεια της αστυνομίας.

«Η αστυνομία δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της. Νιώθω ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε ορισμένες περιοχές έχουν πάρει διαστάσεις που ίσως δεν έχουμε καταλάβει" λέει ο Ρασμούσσεν.

"Έχουμε ορισμένες αστικές περιοχές στις οποίες μπορεί κανείς να αναρωτηθεί αν τελικά είναι Δανία", προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα σήμερα προτείνουν ότι, εκτός από περισσότερη αστυνομία στις περιοχές, τα μικρά προβληματικά παιδιά θα μπορούσαν τίθενται σε περιορισμό και οι ταραξίες θα μπορούσαν να μετακινούνται σε άλλες περιοχές.

Η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της λεγόμενη «Πολιτική του Γκέτο» αυτό το φθινόπωρο, και ο Rasmussen δεν μασάει τα λόγια του για το γεγονός ότι βλέπει την κατάσταση στα γκέτο, που φαίνεται ότι αποκόπτονται από τη Δανία, ως πολύ σοβαρή...

«Επειδή τα δανέζικα είναι μια γλώσσα που ομιλείται (στα γκέτο) μόνο από ελάχιστους, επειδή τα παιδιά παίζουν στους δρόμους τα βράδια, επειδή οι γονείς δεν χρειάζεται να σηκωθούν την επόμενη μέρα, επειδή όλες οι κεραίες είναι στραμμένες μακριά από τα δανέζικα ειδησεογραφικά προγράμματα και στρέφονται προς απομακρυσμένες περιοχές, για αυτό οι άνθρωποι ζουν σαν απομακρυσμένοι", λέει ο πρωθυπουργός.

«Επειδή οι δανέζικοι κανόνες της εμπιστοσύνης, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των δημοσίων αρχών δεν υπάρχουν. Εάν αποτύχουμε να κατανοήσουμε ότι αυτού του είδους οι περιοχές έχουν ένα τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από την υπόλοιπη Δανία, τότε δεν πάμε καλά», προσθέτει.

Η κυβέρνηση δήλωσε πρόσφατα ότι 29 περιοχές γκέτο στη Δανία, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

"Έχουμε επενδύσει δισεκατομμύρια σε αυτούς τους τομείς, αλλά το να ζωγραφίζει οικοδομικά τετράγωνα δεν είναι αρκετό. Εξάλλου, δεν είναι αρκετό απλά να βάλεις περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους. Χρειαζόμαστε μια συνδυασμένη προσπάθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες, το νομικό σύστημα, το εκπαιδευτικό σύστημα και το σύστημα εργασίας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα εκεί έξω», προσθέτει.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στο Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι μέρος της λύσης θα ήταν να κατεδαφίσει ορισμένα από τα κτίρια, με διάφορες συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά Φιλελεύθερων και των Συντηρητικών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: