Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η Ρωσία έχει περισσότερους μάγους θεραπευτές παρά γιατρούς


Υπάρχουν περισσότεροι αποκρυφιστές θεραπευτές στη Ρωσία από ότι επαγγελματίες γιατροί, δήλωσε κορυφαίος Ρώσος ψυχολόγος τη Δευτέρα.

"Σύμφωνα με δεδομένα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, υπάρχουν περίπου 800.000 μάγοι στη Ρωσία", δήλωσε ο Andrei Yurevich από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών σε συνέντευξη Τύπου στο RIA Novosti.

"Όσον αφορά τους επαγγελματίες γιατρούς, υπάρχουν περίπου 640.000", πρόσθεσε.

Οι ρωσικές εφημερίδες είναι γεμάτες από διαφημίσεις για κάθε είδους μάγων και μαγισσών της πόλης και μια αναζήτηση στο Internet στο: ‘Magicheskie Uslugi’ (Υπηρεσίες Μαγείας), εμφανίζει ένα τεράστιο αριθμό από ιστοσελίδες που προσφέρονται για την ικανοποίηση κάθε δυνατής ανθρώπινης επιθυμίας – με ανάλογη τιμή.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό δημοσκοπήσεων ‘Levada’ τον Αύγουστο, αποκάλυψε ότι το ένα πέμπτο των Ρώσων έχει κάνει χρήση των υπηρεσιών αυτών.

Αν και οι αρχές πρόσφατα κινήθηκαν να πατάξουν τη διαφήμιση αποκρυφιστικών υπηρεσιών, αναλυτές λένε ότι το σύνολο της βιομηχανίας απλώς θα κινηθεί υπόγεια εάν τεθεί εκτός νόμου.

Ωστόσο, ο νόμος θα εξακολουθεί να επιτρέπει θεραπευτές με άδεια να παραμείνουν στην επιχείρησή τους.

Από το 2008, το Ομοσπονδιακό Επιστημονικό Κλινικό Κέντρο για τις Παραδοσιακές Μεθόδους Διάγνωσης και Θεραπείας έχει εκδώσει άδειες για επαγγελματίες αυτού που αποκαλεί «παραδοσιακή ιατρική» - ένα εξαιρετικά ευρύ ορισμό που περιλαμβάνει τόσο την λαϊκή ιατρική όσο και ψυχικούς θεραπευτές.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 σημειώθηκε μια έκρηξη της πίστης στο παραφυσικό και τον αποκρυφισμό στη Σοβιετική Ένωση, με τους ψυχικούς θεραπευτές Anatoly Kashpirovsky (φωτο & βίντεο κάτω) και Allan Chumak να προσελκύουν ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: