Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Επίδειξη δύναμης

.
«Πλαταίνει πάντα η ερημιά και το σχοινί σου σφίγγει

του λύκου μας του εφτάψυχου τ’ αχόρταγο λαρύγγι…»

Από το ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη για τον «Ανδριάντα του Αοιδίμου Γρηγορίου Ε΄» ο οποίος βρίσκεται στον χώρο των Προπυλαίων, τον οποίο το κράτος παραχώρησε στους μουσουλμάνους να προσευχηθούν. Ο Γρηγόριος ο Ε’ απαγχονίστηκε με διαταγή του σουλτάνου, ο οποίος υπέγραψε την διαταγή εκτελέσεως σαν χαλίφης, δηλαδή μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης…

Ανατριχιαστικό πανώ με ένα τύπο σε στυλ δήμιου…. Αποτελεί κάποιο "μήνυμα";;; Υπάρχει άποψη ΕΔΩ που λέει ότι πρόκειται για τον Αβραάμ (προφήτης Ιμπραήμ για τους μουσουλμάνους) που (κατά την παράδοσή τους) γκρέμισε τα είδωλα με τσεκούρι. ΕΡΩΤΗΣΗ: Με μαύρη κουκούλα το έκανε;;; ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό είναι τσεκούρι για είδωλα ή για ανθρώπινα κεφάλια; (Ο δε παρακάτω προσευχόμενος μουσουλμάνος - στην Πλατεία Αττικής - τι θέλει να μας πει με αυτήν την χαρακτηριστική κίνηση;;;;;)


Αυτό που έγινε στην Αθήνα δεν έχει γίνει ποτέ σε καμία πρωτεύουσα ευρωπαϊκού ή γενικότερα δυτικού κράτους. Ήδη η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Στο «παιχνίδι» μπήκε βέβαια η πάντα πρόθυμη Τουρκία. Έτσι ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Εγκεμέν Μπαγίς, ανέφερε στις Βρυξέλλες σε συνέδριο για τις μειονότητες και τις θρησκευτικές ελευθερίες στη Τουρκία, την έλλειψη τεμένους στην Αθήνα. «Αναγκάσθηκα να πετάξω για τις Βρυξέλλες από την Αθήνα», είπε στην εφημερίδα Hurriyet «επειδή σε αυτή τη χώρα της ΕΕ δεν έχει δοθεί η άδεια κατασκευής τζαμιού, ώστε να μπορέσω να κάνω την προσευχή μου».

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός: «Ήταν ζήτημα χρόνου να δούμε και αυτό το παράγωγο φαινόμενο της μαζικής λαθρομετανάστευσης. Η δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στα Προπύλαια και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας δεν είναι απλώς μία διαμαρτυρία, επειδή δεν έχει κατασκευαστεί τζαμί στην πρωτεύουσα. Είναι μία ειρηνική, αλλά ηχηρή επίδειξη δύναμης.Οι μουσουλμάνοι διακήρυξαν με την πρωτοβουλία τους όχι μόνο ότι είναι εδώ, αλλά και ότι είναι αποφασισμένοι να προβάλλουν δυναμικά τη δική τους θρησκευτικο-πολιτισμική ταυτότητα στον ελληνικό δημόσιο χώρο» (Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ).

Από μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και στο Youtube βρήκα τα παρακάτω βίντεο που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά που έγιναν στην Αθήνα.

Α, απορώ πως δεν σφάξανε κανένα ζώο, κάτι που είναι σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης γιορτής. Ίσως τότε, μπροστά στο φρικτό θέαμα «συγκινούνταν» οι «ευαίσθητοι», «ανοιχτόμυαλοι» οπαδοί της «ανεκτικότητας» και της πολυποτισμικότητας και μιλούσαν αλλιώς. Με «αγανάκτηση» για το «αποτρόπαιο θέαμα». Και δεν συνέφερε...

Δείτε τα βίντεο (πρόκειται για την ίδια γιορτή, την ‘Eid al-Adha’):

Στο Λονδίνο

Στο κλειστό γήπεδο ‘Copenhagen Valby Hallen’ της Κοπεγχάγης

Στο Queen Elizabeth Building στο Τoronto του Καναδά

Στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια τωνΗΠΑ

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι εικόνες δεν έχουν καμία σχέση με το απίστευτο θέαμα που παρουσίασε χθες η Αθήνα. Η ευθύνη είναι κυρίως του Δήμου και της αστυνομίας που επέτρεψαν την κατάληψη της πόλης, αλλά και των υπεύθυνων της μουσουλμανικής κοινότητας, που άλλες φορές συγκεντρώνονταν στην Αγορά του Ολυμπιακού Σταδίου Αθηνών, όπως πέρσι. Η δικαιολογία ότι "λόγω κρίσης" δεν είχαν λεφτά για να νοικιάσουν τον χώρο, είναι εντελώς αστεία, δεδομένου ότι η τιμή ενοικίασης ήταν γύρω στα 1.700 ευρώ και οι μουσουλμάνοι που συγκεντρώθηκαν κατά την αστυνομία ήταν 13.000. ενώ κατά τους ίδιους τους μουσουλμάνους ήταν 50.000! Δηλαδή όχι 1 αλλά μισό ευρώ αν έβαζε ο καθένας τους θα νοίκιαζαν τον χώρο ή και όποιον χώρο ήθελαν. Άλλωστε μιλάμε για ανθρώπους που ενδιαφέρονται στα μέγιστα για την θρησκεία τους.

Άρα αυτό που μοιάζει πλέον σίγουρο, είναι ότι εκμεταλλευόμενοι το γενικότερο μπάχαλο της ελληνικής διοίκησης, (πιθανόν και της πρόσφατης εκλογής Καμίνη - βλέπε προεκλογικό φυλλάδιο υπέρ του που κυκλοφόρησε μεταξύ των μουσουλμάνων) καταλάβανε κατά χιλιάδες τους χώρους αυτούς, «πιέζοντας» έτσι τα πράγματα για την συντόμευση της ανέγερσης του τζαμιού. Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος του ΒΗΜΑΤΟΣ: «Τρέχουν» τώρα το τζαμί στον Βοτανικό». Εάν δε γίνονταν και γενικευμένες φασαρίες, αυτό θα ενεργούσε σαφώς υπέρ τους και θα τους έκανε να «τρέχουν» ακόμα περισσότερο.. Παρακολουθείστε τα παρακάτω βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100009_19/11/2010_422983

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100025_19/11/2010_422985

Άρχισε ο κατήφορος.

Ανώνυμος είπε...

Στο βιντεο του Σκαϊ ο Λυριτζης επαιζε τον κακο κι ο Οικονομου τον καλο.Και να τι ρωτησε ο καλος τον εκπροσωπο των μουσουλμανων στην Ελλαδα.Περιφορα επιταφιου στη Μεκκα;!

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=91972