Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αθώοι οι Τούρκοι χριστιανοί από την κατηγορία της «προσβολής του Τουρκισμού»


Μετά από τέσσερα χρόνια δικαστικής μάχης σε τουρκικό δικαστήριο, o δικαστής αθώωσε δύο Τούρκους Χριστιανoύς για «προσβολή της Τουρκίας και του λαού της» με τη διάδοση του χριστιανισμού, αλλά όχι χωρίς να τους ‘χαστουκίσει’ με ένα βαρύ πρόστιμο.

Για την υπόθεση των Turan Topal και Hakan Tastan βλέπε ΕΔΩ

Πριν από τέσσερα χρόνια, αστυνομικοί κατασκεύασαν ψευδομάρτυρες για να κατηγορήσουν τον 50χρονο Turan Topal και τον 41χρονο Hakan Tastan, ότι διέδιδαν την πίστη τους και ότι δήθεν "πρόσβαλαν τον Τουρκισμό, τον στρατό και το Ισλάμ" (για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ). Στις 14 Οκτωβρίου ο δικαστής Hayrettin Sevim απάλλαξε τους κατηγορουμένους από τις κατηγορίες περί προσβολής του τουρκικού κράτους και του τουρκικού λαού με τη διάδοση της χριστιανικής πίστης. Ο Δικαστής Sevim έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Ωστόσο, τους έκρινε ένοχους για συλλογή πληροφοριών που αφορούν πολίτες χωρίς άδεια.

Ο Turan και ο Hakan καταδικάστηκαν σε επτά μήνες φυλάκιση, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι θα μπορούσαν να εξαγοράσουν την ποινή πληρώνοντας πρόστιμο 4.500 τουρκικών λιρών (περίπου 3.200 δολάρια CAD) ο καθένας, δήλωσε ο δικηγόρος τους, Haydar Polat. Η ποινή αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι τα άτομα που ενδιαφέρονταν για τον Χριστιανισμό έδιναν από μόνοι τους τα στοιχεία επικοινωνίας τους σε ένα ερευνητικό κέντρο, όπου οι δύο άνδρες είχαν εργαστεί ως εθελοντές. Ο δικηγόρος τους δήλωσε ότι ο Turan και ο Hakan θα εφεσιβάλλουν την άδικη καταδικαστική απόφαση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανοί στην Τουρκία!Πως εκχριστιανίστηκαν;Μήπως έγιναν από αντίδραση,κάτι σαν τους δικούς μας ψευτοκουλτουριάρηδες;Ακροβασίες στην οδοντοστοιχεία του Γκρίζου Λύκου!Ή έχουν κότσια ή είναι μαζοχιστές.