Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Εκδήλωση ομοφυλόφιλων καθηγητών σε σχολείο


Χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τις «αυτοκτονίες των γκέι νέων» που αναφέρθηκαν σε άλλες αμερικάνικες πολιτείες, τα σχολεία στη Μασαχουσέτη εντείνουν την προπαγάνδα τους για να απεικονίσουν την ομοφυλοφιλία ως μια θετική, εντελώς φυσιολογική, και θετική συμπεριφορά για τα παιδιά που εμπλέκονται σε αυτή- και ταυτόχρονα στιγματίζουν κάθε κριτική κατά της ομοφυλοφιλίας ως επικίνδυνη, ακόμα και ως σημάδι ψυχικής ασθένειας.

Στις 21 Οκτωβρίου, μία ομάδα επτά ομοφυλόφιλων δασκάλων στο Γυμνάσιο Concord-Carlisle, ηγήθηκε μιας απογευματινής συνέλευσης στην οποία περιγράψανε στους μαθητές πώς "βγήκαν μπροστά" να παραδεχτούν ότι είναι ομοφυλόφιλοι, και πως «οι ζωές τους, ως αποτέλεσμα αυτής της στάσης, βελτιώνονται συνεχώς». Τόνισαν ότι το να "βγεις μπροστά" – και να δηλώσεις δημόσια ότι είσαι "gay" ή «transgender» - είναι μια υγιής εμπειρία ανάπτυξης, και ότι από τη στιγμή που έχεις τελικά αποδεχτεί εσωτερικά ότι είσαι "gay" (ή "transgender") είναι κάτι μόνιμο, αλλά ικανοποιητικό. Η εκδήλωση αναφέρθηκε στην τοπική εφημερίδα ‘Carlisle Mosquito.

Δεν είναι γνωστό εάν η συνέλευση ήταν υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το θέατρο του σχολείου ήταν εντελώς γεμάτο και υπήρχε χώρος για όρθιους μόνο. Οργανώθηκε από την "gay-straight alliance" λέσχη του σχολείου, γνωστή ως Spectrum. Τέτοια κλαμπ τακτικά συνεργάζονται στενά με την χρηματοδοτούμενο από τους Αμερικάνους φορολογούμενους, ‘Επιτροπή της Μασαχουσέτη για τους Ομοφυλόφιλους, Λεσβίες Αμφισεξουαλικούς και Τρανσεξουαλικούς Νέους’ (Massachusetts Commission for Gay Lesbian, Bisexual and Transgender Youth) και το Υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ των επτά καθηγητών ήταν ο μαθηματικός Peter Atlas. Ο Atlas είναι ένας από τους πιο παλιούς ομοφυλόφιλους ακτιβιστές, προσωπικός φίλος και συνάδελφος του Kevin Jennings, και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της GLSEN. (Ο 47χρονος Jennings, - φωτο- πρώην εκπαιδευτικός, είναι σήμερα Βοηθός Αναπληρωτής Γραμματέας στο Γραφείο των Ασφαλών και χωρίς Ναρκωτικά Σχολείων του αμερικάνικου Υπουργείου Παιδείας. Ο επονομαζόμενος και "τσάρος των ασφαλών σχολείων" του Ομπάμα, έχει γίνει δέκτης μεγάλης κριτικής από ‘συντηρητικούς’, καθώς, όντας και ο ίδιος ομοφυλόφιλος, έχει υποστηρίξει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία, ενώ έχει γραφτεί ότι στο παρελθόν έκανε χρήση ναρκωτικών, έχει εκφράσει την περιφρόνησή του για τη θρησκεία).

Οι δημόσιες ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες του Atlas στα σχολεία, χρονολογούνται από το 1993. Ένα άρθρο της ‘Boston Globe’ περιέγραψε κάποτε τον τρόπο (μεταξύ άλλων) που προσφέρει συμβουλές για να βρουν ταίρι οι gay εφήβοι. Περισσότερα για τον Atlas στο MassResistance Blog.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Atlas άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι όλοι οι φίλοι του από το κολέγιο πέθαναν από AIDS. Αλλά είναι πολύ χαρούμενος που «βγήκε μπροστά» και ο ίδιος ενθαρρύνει τα παιδιά να το κάνουν. "Η χειρότερη μέρα μου ‘μπροστά’ είναι καλύτερη από την καλύτερη ημέρα μου ‘στο ντουλάπι’», είπε.

Αρκετοί από τους δασκάλους περιέγραψαν αυτό που παρουσιάζεται ως ο παράλογος φόβος, η «ομοφοβία», και μία γενική καθυστερημένη στάση των γονέων, των συγγενών τους, και άλλων που στην αρχή αντέδρασαν αρνητικά στο να «βγουν μπροστά». Αλλά στη συνέχεια, επιβεβαίωσαν τους μαθητές, οι συγγενείς τους τους αποδέχθηκαν ως γκέι, οπότε οι μαθητές δεν πρέπει να ανησυχούν γι 'αυτό.

Ο καθηγητής Brian Miller είπε ότι ήταν πολύ πιο ευτυχισμένος μετά την «έξοδό του», επειδή θα μπορούσε "να είναι ο εαυτός του." Ευχαρίστησε το σχολείο που είναι ένα "ασφαλές μέρος" για κάποιον που είναι ομοφυλόφιλος.

Η καθηγήτρια της υγείας Alice Slocum, είπε στα παιδιά ότι εκφράζει τη λύπη της που περίμενε μέχρι το κολέγιο για να «βγει μπροστά», επειδή "σπατάλησε τόσο πολύ καιρό." Πρόσθεσε ότι «βγαίνοντας έξω» στερεοποιείς την ομοφυλοφιλική σου ταυτότητα, και ότι «από τη στιγμή που θα το πεις, δεν μπορείς να το πάρεις πίσω." Είπε ότι επειδή είναι δασκάλα της υγείας που «βγαίνει μπροτά», ένας συνάδελφός της της είπε ότι «σώζει ζωές».

Ο καθηγητής Ben Kendall που είναι χορηγός του ‘gay-straight alliance club’, η οποία διοργάνωσε το γεγονός, ενθάρρυνε τα παιδιά να ασχοληθούν με το ‘gay-straight alliance club’. Επίσης, είπε, στους μαθητές ότι μπορούν να εμπιστευτούν το τμήμα παροχής συμβουλών του σχολείου, ότι θα τους παρέχει πλήρη προστασία της ιδιωτικής τους ζωής – και κανείς δεν θα το πει στους γονείς τους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Αναγεννημενοι" ομο καθηγητες!
Παντα πρωτοπορος η Αμερικη.