Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Και τώρα, η Κάρτα του Αφγανού Πολίτη!



Μήπως θα μπει και το Αφγανιστάν στην περίλαμπρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση;

Μπα. Εκεί ο λόγος είναι η εξασφάλιση «δίκαιου εκλογικού αποτελέσματος»…

ΚΑΜΠΟΥΛ – Aν και το κατεστραμμένο από τον πόλεμο Αφγανιστάν στερείται βασικών εθνικών υποδομών, την Κυριακή η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ένα σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης - που θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια - με κάρτες που θα εκδοθούν για όλους τους Αφγανούς εντός πέντε ετών.

Ένα τσιπ στις νέες κάρτες – ταυτότητες, που θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, θα περιέχει την άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας, την υπογραφή και την καταγραφή σε εκλογικούς καταλόγους και θα βοηθήσει στις πιο δίκαιες, πιο διαφανείς και αποτελεσματικές μελλοντικές εκλογές, όπως ανέφερε το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Μετά από τρεις δεκαετίες συγκρούσεων, το Αφγανιστάν προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οικονομία της και τις διαλυμένες υποδομές όπως τους δρόμους, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και την πρόσβαση στο νερό.

Οι βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου στιγματίστηκαν από καταγγελίες για απάτη, συμπεριλαμβανομένων αναφορών για πλαστά δελτία ταυτότητας των ψηφοφόρων και επανάληψη της ψηφοφορίας.

"Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του Αφγανιστάν," δήλωσε ο Υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφορίας της Τεχνολογίας, Amirzai Sangeen, σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία υπογράφτηκε σύμβαση για το έργο ύψους 101,5 εκατομμυρίων δολαρίων με την αφγανική εταιρεία (!) ‘Grand Technology Resources’.

"Στη χώρα μας η ανάγκη να έχουμε σωστές ταυτότητες είναι ένα πολύ επείγον θέμα", είπε. «Δίνοντας δελτία ταυτότητας για όλους είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει κάποιον χρόνο... μάλλον από τρία έως πέντε χρόνια."

Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρηματοδοτήσει το έργο από τον προϋπολογισμό για την ανάπτυξη του κράτους, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι το σύστημα θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας της χώρας.

Η διανομή των καρτών – ταυτοτήτων σε φρούρια των επαναστατών στα νότια και στα ανατολικά της χώρας θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολη, ωστόσο, καθώς οι αντάρτες συχνά εκφοβίζουν ή σημαδεύουν Αφγανούς που φαίνεται ότι συνεργάζονται με τα στρατεύματα της κυβέρνησης ή με ξένα στρατεύματα.

Ερώτηση : Ταυτοποίηση προσώπου μετά μπούργκας γίνεται;


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα είχε η Μαριορή η τσιπωμένη κάρτα της έλειπε (φερετζέ έχει).

Ανώνυμος είπε...

Για την ώρα όμως...
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=96345