Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τζίμυ Κάρτερ: Είδαμε ένα μαύρο πρόεδρο, καιρός να δούμε και έναν γκέι

Ένας ομοφυλόφιλος πρόεδρος είναι το επόμενο βήμα της Αμερικής στον δρόμο της προάσπισης των «πολιτικών δικαιωμάτων», πάνω στο ίδιο πνεύμα με το οποίο βαδίσαμε "όταν ασχοληθήκαμε με το φυλετικό ζήτημα" αποφάνθηκε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ.

Ο πρώην Δημοκρατικός πρόεδρος μοιράστηκε τις σκέψεις του κατευθυνόμενος προς το παλιό του γραφείο σε μια συνέντευξη για την ιστοσελίδα Big Think.

«Δεν ξέρω (αν θα εκλεχτεί) στις επόμενες εκλογές, αλλά νομίζω ότι (θα γίνει) στο άμεσο μέλλον", δήλωσε ο Κάρτερ, αναφερόμενος στη δυνατότητα εκλογής ομοφυλόφιλου προέδρου.

"Βήμα-βήμα, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό το θέμα της ομοφυλοφιλίας έχει τις ίδιες αρνητικές και progressive στοιχεία όπως όταν ασχοληθήκαμε με το φυλετικό ζήτημα πριν από 50 χρόνια, ή πριν από 40 χρόνια», είπε. "Έτσι θα έλεγα ότι η χώρα όλο και πιο πολύ ‘εγκλιματίζεται’ στην προοπτική ενός προέδρου ο οποίος θα μπορούσε να είναι γυναίκα, ο οποίος θα μπορούσε, προφανώς όπως τώρα, να είναι μαύρος, και που θα μπορούσε το ίδιο να είναι ένα γκέι άτομο."

Παρά το θρησκευτικό του παρελθόν ως Νότιος Βαπτιστής, ο Κάρτερ έχει καθιερωθεί ως σταθερός υποστηρικτής της gay ατζέντας. Το 2007 ο πρώην πρόεδρος κάλεσε το στρατό των ΗΠΑ να καταργήσει την απαγόρευση των ανοικτά ομοφυλοφίλων στην στρατιωτική θητεία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάει κι ο Τζίμης ο Φυστίκης!
Ξεμωράθηκε κι αυτός.
Μετριοπαθής,μεσολαβητής αλλά και νεοεποχίτης με την γνωστή κακή έννοια.
Κρίμα.