Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την Κάρτα του Πολίτη


Για την Κάρτα του Πολίτη, ο Βασίλης Δρυμούσης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΟΑΣΙΣ 88 την 01/12/2010, αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της πρωινής του εκπομπής, εκφράζοντας θετικά σχόλια, στη Συγκέντρωση - Διαμαρτυρία που θα λάβει χώρα στη Βουλή στις 12/12/2010 και ώρα 11:00 το πρωί.

Το βίντεο για την Εκδήλωση – Διαμαρτυρία


«Ριζοσπάστης»:Να αποσυρθεί το σχέδιο για την «Κάρτα του Πολίτη»

«H κυβέρνηση έδωσε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση τις γενικές κατευθύνσεις για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της λεγόμενης "Κάρτας του Πολίτη". Η Κάρτα αυτή, εάν θεσπιστεί, θα αποτελέσει ένα νέο, ιδιαίτερα σοβαρό και επικίνδυνο εργαλείο στα χέρια του αστικού κράτους, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για το φακέλωμα, τον έλεγχο και τη χειραγώγηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οπως προκύπτει από το ίδιο το κείμενο των γενικών κατευθύνσεων, η Κάρτα αυτή δεν προορίζεται απλά να αντικαταστήσει το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Με τα προσχήματα της αντιμετώπισης φαινομένων πλαστοπροσωπίας και της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο αλλά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρείται η συγκέντρωση ενός συνεχώς αυξανόμενου όγκου πληροφοριών που θα αφορούν τη ζωή των πολιτών, ακόμη και τις πιο ευαίσθητες και προσωπικές. Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων θα φορτωθούν με ένα διαρκώς εμπλουτιζόμενο ηλεκτρονικό φάκελο, διαθέσιμο για επεξεργασία προς κάθε κατασταλτική, εμπορική ή άλλη χρήση από τα όργανα του κράτους και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις ελευθερίες και τα συμφέροντά τους. Ακόμη περισσότερο, που το υλικό αυτό θα είναι στην πράξη προσβάσιμο - όπως έχει δείξει και η εγχώρια και η διεθνής εμπειρία - όχι μόνο από τους κρατικούς φορείς και τις συναλλασσόμενες επιχειρήσεις αλλά και από κάθε είδους υπηρεσίες και ενδιαφερόμενους.

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί εισαγωγής περιορισμένου αριθμού δεδομένων και δήθεν εξασφάλισης του απορρήτου τους καθώς και προαιρετικότητας στη συμμετοχή των υπηρεσιών της Κάρτας είναι υποκριτικές και αποσκοπούν στη διασκέδαση των σοβαρών ανησυχιών και στην κάμψη των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η αναγγελία του σχεδιασμού και της υλοποίησης αυτού του αντιλαϊκού εργαλείου. Καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτό το κράτος και τις κυβερνήσεις του, που είναι αποδεδειγμένα εχθρικές προς τα συμφέροντά τους.

Η "Κάρτα του Πολίτη" εντάσσεται στη γενικότερη κατασταλτική πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των χωρών - μελών, αποτελέσματα της οποίας είναι οι Συνθήκες Σένγκεν Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, η συνεχής επέκταση της συλλογής, επεξεργασίας και ανταλλαγής των προσωπικών δεδομένων ιδιαίτερα με βιομετρικά στοιχεία, όπως το DNA και άλλα, η Οδηγία της ΕΕ και ο πρόσφατος εγχώριος νόμος για την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, οι κάμερες παρακολούθησης στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς κλπ. Ενισχύει σοβαρά το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο για την παρακολούθηση και τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Με βάση τα παραπάνω, η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία αυτής της φακελο-κάρτας και απαιτεί την άμεση απόσυρσή του. Η αντίθεσή μας δεν έχει καμιά κοινή βάση με άλλες αντιδράσεις που εκδηλώνονται, οι οποίες προσδίδουν στη συγκεκριμένη Κάρτα δαιμονολογικά και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά. Η δική μας τοποθέτηση δε διακρίνει τίποτα το μεταφυσικό σε αυτήν, παρά μόνο τα φανερά συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης που εξυπηρετεί, η οποία θέλει να δέσει χειροπόδαρα το λαό που εκμεταλλεύεται. Αφετηρία και γνώμονα για εμάς αποτελεί η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, οι οποίες θα δεχτούν ένα νέο ισχυρό, βάρβαρο πλήγμα.

Γι' αυτό χρειάζεται το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση να συναντήσει τη γενική λαϊκή κατακραυγή! Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες, τους ριζοσπάστες επιστήμονες και νομικούς, κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, να υψώσουν άμεσα φωνή διαμαρτυρίας και να κινητοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση».

«Ριζοσπάστης» 4/12/2010


Εκπομπή στο Blue Sky για την Κάρτα του Πολίτη με τον π. Σαράντη Σαράντο (2 Δεκεμβρίου 2010). Από: http://www.youtube.com/user/agkaliapanagias

1.

2.

3.

4.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι Καλό. Μακριά Όμως οι Φανατισμοί.

SRVR είπε...

Πταίσματα!Ας βάλουν και το 555 της Subaru,ας βάλουν και τον τραγόμορφο Πάνα πάνω στην κάρτα.
Από τη στιγμή που δεν αποτελεί τμήμα του σώματός μου κανένα πρόβλημα.
Εκτός κι αν κανείς μας δεν ψωνίζει από το σούπερ μάρκετ.
Όλα μα όλα είναι σφραγισμένα με το γνωστό barcode όπου ο διαχωρισμός των πεδίων γίνεται με τα τρια εξάρια.
'ΟΛΟΙ μας ψωνίζουμε προϊόντα σφραγισμένα με τη σφραγίδα του Εωσφόρου.
Μόνον τα σφραγισμένα με το 666 διακινούνται από τις νόμιμες γραμμές παραγωγής καταναλωτικών αγαθών.
Και τα καταναλώνουμε όλοι.Και αυτοί που φοβούνται το 666 στα επίσημα έγγραφά τους.

Άλλο με ανησύχησε...
http://mkka.blogspot.com/
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010
απόσπασμα...
Γ) Μελλοντικές μορφές ταινιών RFID (σήμερα βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο):
«….σελ 105: Το πιο τρομακτικό όμως είναι ότι η συζήτηση ξεπέρασε το απλό chip. Έρευνες γίνονται ώστε τα βιομετρικά δεδομένα να αποθηκεύονται στο ίδιο το ανθρώπινο δέρμα του χεριού ή του προσώπου. Ακριβέστερα θα αποτυπώνεται από απόσταση και θα διαμορφώνεται από την αλατότητα του δέρματος (δηλ. ένας συνδυασμός νανοτεχνολογίας και βιοτεχνολογίας) μια μόνιμη ρύθμιση-σχέδιο, ένα αόρατο τατουάζ, κατασκευασμένο με τα ίδια τα κύτταρα του οργανισμού που θα λειτουργεί πλέον ως microchip.
Ήδη η IBM εργάζεται στον τομέα δικτυακής τεχνολογίας προσωπικών δεδομένων (Personal area network technology ή PAN) και μελετά τη δημιουργία ενός αναγνωρίσιμου ηλεκτρικού πεδίου στο ανθρώπινο σώμα, που θα αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα με βάση την αλατότητά του, ώστε οι πληροφορίες να ανταλλάσσονται απευθείας μεταξύ των ανθρώπων ή να πιστοποιούνται και να «χρησιμοποιούνται» κατάλληλα από ειδικά μηχανήματα. Αυτό βεβαίως δεν θα είναι εμφύτευμα, αλλά ένα χάραγμα!

Ελπίζω να είναι απλή επιστομονική φαντασία.Μιλάμε για σφράγισμα παρά τη θέλησή μας!!!

SRVR είπε...

Έλεος!Γράφει κι ο Ριζοσπάστης για υποκρισία,παρακολούθηση,χειραγώγηση και αντιλαϊκά εργαλεία!
Αυτοί κι αν είναι φαρισαίοι!

Ή μήπως ζηλεύουν και νομίζουν ότι με τέτοια εργαλεία θα είχαν επιβιώσει οι 'σοσιαλιστικές' 'δημοκρατίες';

Τότε θα γράφανε ότι αυτές οι ταυτότητες θα προστάτευαν τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού από τους κατασκόπους του ιμπεριαλισμού.

Ανώνυμος είπε...

Οἱ Ἅγιοι Πατέρες λένε ὅτι ὅπως ὁ Τίμιος Σταυρὸς τοῦ Χριστοῦ καὶ πρὶν τὴν γέννησιν τοῦ Χριστοῦ εἶχε θετικὴ ἐπενέργεια ἐπάνω εἰς τοὺς ἀνθρώπους, ἔτσι καὶ τὸ 666 καὶ πρὶν τὴν ἐμφάνισιν τοῦ ἀνόμη θὰ ἔχῃ ἀρνητικὴ ἐπενέργεια ἐπὶ τοῦ κόσμου. Τελείως ἀντορθόδοξον λοιπὸν τὸ ἐπιχείρημα: ''Δὲν μ' ἐπηρεάζει ἐμένα καθόλου τὸ νὰ μοῦ βάλουν τὸν ἀριθμὸν 666 εἰς τὴν ταυτότητά μου ''.

Ανώνυμος είπε...

Ἥ μήπως νομίζουν κάποιοι ὅτι ὀ ἐθισμὸς καὶ ἡ χρησιμοποίησις τοῦ ἀριθμοῦ δὲν τοὺς ἔχει ἐπηρεάσει αὐτοὺς καθόλου, οὔτε καὶ τὶς κοινωνίες παγκοσμίως; Τὰ γεγονότα πάντως ποὺ ἐπισυμβαίνουν δείχνουν τὸ ἀκριβῶς ἀντίθετον.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ανοίξεις το λογαριασμό της ΔΕΗ ρίξε μια ματιά κάτω αριστερά.
Έχεις σκεφθεί τη ζωή σου χωρίς ηλεκτρικό;
Ζωή στην πόλη=καθημερινή επαφή με το σφράγισμα.
Φαγητό,ποτό,διασκέδαση,περίθαλψη,μόρφωση,μετακίνηση,κατανάλωση.Όλα σφραγισμένα με τα τρια εξάρια.
Και την Αγία Γραφή σε νέα έκδοση να αγοράσεις σφραγισμένη θα είναι.
Εσυ πως το αποφεύγεις;