Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

‘Nicholas of Myra’. Η ζωή του Αγ. Νικολάου σε ταινία.


Τίτλος ταινίας: Nicholas of Myra (2010)

180 min - Drama

Παραγωγός: Gerald Hartke

Παίζουν: Matthew Mesler, Robert Vincent Jones και Jamie Elvey.

Από το επίσημο site της ταινίας:

Ερώτηση (Ρωτάει η μικρή Virginia) : Υπάρχει Άγιος Βασίλης;

Ναι, Virginia, υπάρχει Άγιος Βασίλης. Στην Νέα Υόρκη, το Δεκέμβριο του 1822, ο Δρ Clement Moore - καθηγητής της παγκόσμιας λογοτεχνίας – εμπνέεται να γράψει με την πένα του ένα ιδιότροπο χριστουγεννιάτικο ποίημα για τα μικρά παιδιά του. Επηρεασμένος από τη λαογραφία του πολιτισμού του Παλαιού Κόσμου, ο Μουρ παρουσιάζει στο ποίημά του μια μαγική ιστορία για έναν ευγενικό, γενναιόδωρο άνθρωπο που μοιράζει δώρα και που επισκέπτεται κρυφά τα σπίτια την παραμονή των Χριστουγέννων. Είναι την ώρα που γράφει για αυτόν το μυθικό χαρακτήρα που Moore μαθαίνει πρώτα τον αρχαίο μύθο για αυτόν τον φέροντα δώρα από την ελληνο-ρωμαϊκή εποχή - η οποία αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να είναι η προέλευση όλων των παρόμοιων μύθων σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ο Moore βρίσκει είναι μια ιστορία που, ειρωνικά, θα μπορούσε μια ημέρα να χαθεί μέσα στις λαϊκές παραδόσεις που ήταν έτοιμος να δημιουργήσει. Σύντομα ανακαλύπτει την εκπληκτική ιστορία μίας πανίσχυρης αυτοκρατορίας στο σταυροδρόμι της ιστορίας, ενός αινιγματικού αυτοκράτορα που θα άφηνε για πάντα το σημάδι του στον κόσμο, και ενός ορφανού αγοριού που ονομάζεται Νικόλαος, ο οποίος μία ημέρα - αντιμέτωπος με απεριόριστη απληστία και διωγμούς - θα αποδείξει ότι ένας ήρωας μπορεί να μην κρατάει σπαθί.

Είναι η ιστορία για την προέλευση της γιορτής των Χριστουγέννων, η ιστορία για την ανιδιοτέλεια και τη θυσία, αλλά σε τελική ανάλυση, πρόκειται για τη δύναμη της αφήγησης και την ελπίδα που μπορεί να προσφέρει. Είναι η πλέον ξεχασμένη ιστορία ενός θρυλικού αγίου που ονομάζεται Νικόλαος ... Ο Νικόλαος από τα Μύρα.

Δείτε περισσότερα στο επίσημο site για την ταινία εδώ και δείτε το τρέιλερ παρακάτω, καθώς και μια συνέντευξη με τον πρωταγωνιστή της ταινίας – τον Matthew Mesler – που παίζει το ρόλο του Αγίου Νικολάου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Το είδα ΕΔΩ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Α.Βασίλειος δεν είναι των Χριστουγέννων και των δώρων;

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι σαν τους 300 του Λεωνίδα να λείπει!

SkyWatcher είπε...

@ Ανώνυμο Α΄: Ο Santa Claus -ο καθημάς "Αγ. Βασίλειος" - στην Δύση συνδέεται με τον Άγιο Νικόλαο.

@ Ανώνυμο Β΄: Προσωπικά, τα θετικά των 300 τα βρήκα πιο πολλά απο τα αρνητικά.

citizenbasil είπε...

ΩΡΑΙΟ! θα το βάλω στο blog μου.
Καλό είναι που αρχίζουν οι Προτεστάντες να ψάχνουν την Ιστορία του Χριστιανισμού και να ανακαλύπτουν τους Αγίους.
Ας ελπίσουμε πως το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο των προθέσεων των δημιουργών της ταινίας που, οπωσδήποτε, είναι καλές!
Να κατηγορούμε αυτούς τους ανθρώπους είναι εύκολο. Το θέμα είναι γιατί εμείς οι Ορθόδοξοι δεν κάνουμε κάτι ανάλογο! Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποιο link για να δούμε την ταινία online; Ή για download;

thnx