Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Καναδάς: Μάχη για τη νομιμοποίηση της πολυγαμίας. (Και μετά τι;)


Να κρίνει αν η απαγόρευση της πολυγαμίας παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία, καλείται το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανικής Κολομβίας. Οι εισαγγελικές αρχές του Καναδά που κίνησαν τη διαδικασία θέτουν το ζήτημα, όπως αυτό εγείρεται από αιρετική εκκλησία των Μορμόνων, που επιτρέπει στους άνδρες να έχουν πολλές συζύγους στον οικισμό τους στην Καναδική Βρετανική Κολομβία από τα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Πρόκειται για μία καναδική επαρχία, η οποία έχει αρνηθεί να απαγγείλει κατηγορίες για πολυγαμία εναντίον της Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Μορμόνων, εκφράζοντας φόβους ότι ο νόμος του 19ου αιώνα με τον οποίο απαγορεύεται, έρχεται σε σύγκρουση με τις πιο πρόσφατες ρήτρες προστασίας των πολιτικών ελευθεριών.

Οι ακροάσεις έχουν ήδη αρχίσει, προκειμένου να αποφανθεί το δικαστήριο αν ο νόμος κατά της πολυγαμίας συγκρούεται εμμέσως με τις συνταγματικές επιταγές για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας.

«Σήμερα έχουμε μία πολύ καλύτερη αξιολόγηση για την κοινωνική βλάβη από την πολυγαμία», δήλωσε ο δικηγόρος Κρεγκ Τζόουνς, εκπρόσωπος του υπουργού Δικαιοσύνης της Βρετανικής Κολομβίας, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Επαρχίας.

Η δικαστική διερεύνηση του ζητήματος αναμένεται να διαρκέσει πάνω από δύο μήνες και έχει προκαλέσει παρεμβάσεις από υπερασπιστές των θρησκευτικών ελευθεριών και της ελευθερίας του λόγου, από ομάδες προστασίας των παιδιών, από την επαρχιακή κυβέρνηση και την ίδια τη συγκεκριμένη εκκλησία των μορμόνων.

Η εκκλησία υποστηρίζει ότι πρόκειται για ζήτημα που δεν μπορεί να τεθεί υπό απαγόρευση καθώς τα μέλη της, οπαδοί της πολυγαμίας, προστατεύονται από τις διατάξεις περί της θρησκευτικής ελευθερίας. Στον αντίποδα επικριτές της πολυγαμίας κάνουν λόγο για υποδούλωση γυναικών, στις περισσότερες των περιπτώσεων, ανηλίκων, που υποχρεώνονται να παντρευτούν ηλικιωμένους άνδρες και σωρεία κοινωνικών προβλημάτων, που απορρέουν της εν λόγω πρακτικής.

Για την πολυγαμία και την εν λόγω παραφυάδα των Μορμόνων βλέπε ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δες και ΕΔΩ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές ΕΔΩ και ΕΔΩ


Η TV πάντα κάνει καλά την δουλειά της..


Μία από τις πιθανότερες συνέπειες του «γάμου» των ομοφυλόφιλων, είναι το να ‘γλιστρήσει’ η κοινωνία προς τη νομιμοποίηση της πολυγαμίας και της λεγόμενης «polyamory» (γάμος μεταξύ ομάδων – από το ελληνικό ‘πολύ’ και το λατινικό ‘amor’). Ο γάμος θα μετατραπεί σε μια ποικιλία «συμβάσεων», που θα συνδέει δύο, τρία, ή περισσότερα άτομα (ωστόσο ασθενώς και προσωρινά) με κάθε δυνατό συνδυασμό μεταξύ ανδρών και γυναικών. Σας τρομάζει αυτό το σενάριο; Κι όμως το κάτω μέρος αυτής της ολισθηρής πλαγιάς είναι ορατό από το σημείο που ήδη βρισκόμαστε. Η υπεράσπιση μίας νομιμοποιημένης πολυγαμίας αυξάνεται. Ένα δίκτυο οργανώσεων που ζητά τη νομική αναγνώριση για το γάμο μεταξύ ομάδων ήδη υπάρχει. Ο στόχος της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ομάδων υπερασπίζεται από μια ισχυρή φατρία νομικών ειδικών στο οικογενειακό δίκαιο. Νομικοί με επιρροή τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά έχουν παρουσιάσει ριζοσπαστικά προγράμματα για την μεταρρύθμιση του γάμου. Ορισμένες από αυτές τις ημι-κυβερνητικές προτάσεις προχωρούν τόσο πολύ ώστε προτείνουν την κατάργηση του γάμου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από συνεργάτη που έχει κάνει πολλά ένσημα Καναδά γνωρίζω ότι η έννοια της οικογένειας όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς εδώ δεν υπάρχει εκεί πέρα ήδη εδώ και 25 χρόνια.Εκεί είναι σαφώς πιο εύκολο να νομιμοποιηθούν τέτοιες διεστραμμένες καταστάσεις αφού δεν υπάρχουν οι ηθικές αντιστάσεις που υπάρχουν εδώ.
Πρέπει να ζήσουμε σε κοινωνίες με τέτοια έκπτωση αξιών ώστε να εκτιμήσουμε τα δικά μας χάλια όπως κι ο γνωστός μου.