Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Βρετανία: Συλλήψεις ηγετικών στελεχών του EDL από την αστυνομία


Ο 28χρονος Guramit Singh, (φωτο), ηγετικό στέλεχος της English Defence League, συνελήφθη από την αστυνομία και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ύστερα από τις διαμαρτυρίες της οργάνωσης στο Peterborough (Το βίντεο ΕΔΩ).
Η διαδήλωση έγινε στις 11 Δεκεμβρίου.

Βίντεο από την διαδήλωση και τα επεισόδια με τα μέλη της UAF


Ο 28χρονος, από το Nottingham, συνελήφθη με την κατηγορία της εκ προθέσεως πρόκλησης θρησκευτικής παρενόχλησης.
Στο παρακάτω βίντεο με ραδιοφωνική συνέντευξη του Singh, είναι απολύτως εκπληκτικό το πως το BBC επιτρέπει ένα άτομο να ξεφεύγει, όταν μιλάει για το Ισλάμ, όταν το εν λόγω άτομο έχει χρώμα καστανό και δεν είναι Χριστιανός (ο Singh είναι Σιχ). Δεν είναι ότι αυτά που λέει ότι δεν είναι αλήθεια. Αλλά στον Tommy Robinson, απλά ποτέ δεν θα επιτρεπόταν να πει αυτά τα πράγματα για το Ισλάμ, χωρίς διακοπές και περιφρονητικούς υπαινιγμούς.
Πριν από τον Singh η αστυνομία είχε συλλάβει τον ηγέτη της English Defence League, Tommy Robinson.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Tommy Robinson, λέει: «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Μπορείτε να μας βάλετε στη φυλακή. Μπορείτε να με βάλει στη φυλακή. Θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Θα έχουμε ένα παράρτημα της English Defence League στην πρώτη φυλακή που θα πάω. "
Στο βίντεο, ο Ρόμπινσον περιγράφει το τι συνέβη σε αυτόν και στα μέλη της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Αστυνομικοί με αυτόματα όπλα τον συνέλαβαν μπροστά στα παιδιά του,. Οι γονείς του και τα άλλα μέλη της οικογένειας τρομοκρατήθηκαν από την αστυνομία, προκειμένου να ασκήσουν πίεση πάνω του. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί πάγωσαν.
Το χειρότερο από όλα, ένας από τους παλιούς φίλους του, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα του προσφέρθηκε ‘ειδική μεταχείριση’ αν «δώσει» τον Tommy Robinson. Όπως ο Ρόμπινσον επισημαίνει, αν η παρούσα προσπάθεια αποτύχει, θα υπάρξει και άλλη μία μετά, και άλλη μία, έως ότου μία από αυτές τελικά πετύχει και τον στείλει στη φυλακή.
Ο Tommy Robinson αρνείται να σιωπήσει. “We will never surrender.”

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βολτάριζα στο Youtube από σελίδα σε σελίδα (ο friend του friend) κι έπεσα πάνω σε τούρκικη σελίδα όπου ο ιδιοκτήτης της δεχόταν σχόλια από μέλος του EDL (μπήκα στη δική του και είδα ότι ήταν μέλος).
Ήταν τέτοια τα σχόλια και το μίσος που απέπνεαν,που μου δημιoύργησαν (προσωρινή) συμπάθεια και για τους Τούρκους και για τους Ισραηλίτες.