Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Τοξικός Πλανήτης; Ανησυχία για τους ανεξήγητους μαζικούς θανάτους πουλιών και ψαριών


Οι αρχές στη βόρεια Ιταλία αναφέρουν ότι περισσότερα από χίλια τρυγόνια έπεσαν νεκρά τις τελευταίες 5 ημέρες. Είναι το τελευταίο περιστατικό από μια σειρά από ανεξήγητα αιφνίδια θανατηφόρα περιστατικά που επηρεάζουν τα πλάσματα στον ουρανό και κάτω από την θάλασσα. Τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει μια φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης και στους συνομωσιολόγους και «προφήτες της Αποκάλυψης» που αντιλαμβάνονται τα γεγονότα αυτά ως ενδείξεις ότι έρχεται το τέλος του κόσμου.

Ακόμη ένα περιστατικό νεκρών πουλιών, στην Ιταλία αυτή τη φορά

Ένα ακόμη περιστατικό νεκρών πουλιών προστέθηκε στον ήδη μεγάλο κατάλογο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Τουλάχιστον 8000 πουλιά έπεσαν νεκρά από τον ουρανό στην ιταλική πόλη Faenza.

Αρχικές εξετάσεις που έγιναν στα πουλιά έδειξαν πως η αιτία για το θάνατο των πουλιών ήταν η υποξία, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως τα πουλιά άρχισαν να πέφτουν στο έδαφος ξαφνικά κατά δεκάδες. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεων νεκρών πουλιών και ψαριών που βρέθηκαν νεκρά στις τελευταίες δύο εβδομάδες σε πολλά μέρη της γης όπως στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία στη Νέα Ζηλανδία και τώρα στην Ιταλία.

Αξιόπιστη θεωρεία που να εξηγεί την αιτία για όλες τις περιπτώσεις δεν υπάρχει, ενώ εξηγήσεις έχουν δοθεί από τους επιστήμονες μόνο κατά περίπτωση, όπως ο θάνατος πουλιών στις ΗΠΑ από τη ρίψη βεγγαλικών για το νέο έτος, χωρίς όμως και να πείθούν. Άλλοι επιρρίπτουν τους θανάτους, ιδιαίτερα των πουλιών στη φημολογούμενη μετακίνηση του μαγνητικού πεδίου της Γης, μετακίνηση που συνίσταται στη μετακίνηση του μαγνητικού βορά από τον Καναδά προς την πλευρά της Ρωσίας.

Επειδή τα πουλιά προσανατολίζονται με βάση τον μαγνητικό βορρά η μετατόπισή του μπερδεύει τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα ουσιαστικά να χάνονται και να εξαντλούνται. Βέβαια στην τελευταία περίπτωση δεν μπορεί να συμβαίνει κα΄τι τέτοιο καθώς η υπόθεση αυτή αφορά τα αποδημητικά πουλιά και περιστέρια δεν λογίζονται ως τέτοια.


Νεκρά πουλιά με ανεξήγητο τρόπο και στη Σουηδία

Λίγες μέρες μετά από τον ξαφνικό θάνατο χιλιάδων πουλιών στο Arkansas των ΗΠΑ, περιστατικό που εξακολουθεί να προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα, μια νέα, αντίστοιχη υπόθεση εκτυλίχτηκε τώρα και στη Σουηδία!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, Σουηδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι χθες, Τρίτη, εντοπίστηκαν σε δρόμο της πόλης Falkoping περίπου 50 πουλιά νεκρά, χωρίς να υπάρχουν εμφανή σημάδια που να εξηγούν το φαινόμενο.

Ο ειδικός Σουηδός κτηνίατρος Robert ter Horst είπε ότι πιθανά αίτια για το νέο περίεργο περιστατικό είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η δυσκολία ανεύρεσης τροφής και το σοκ από τα πυροτεχνήματα των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς.


ΗΠΑ: Νεκρά πτηνά, νεκρά ψάρια και οι θεωρίες της Αποκάλυψης!

Την πρωτοχρονιά, στο Άρκανσο των ΗΠΑ, οι κάτοικοι όταν ξύπνησαν το πρωί, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα. Τρεις χιλιάδες πεντακόσια μαύρα πουλιά, με κόκκινο ράμφος, κείτονταν νεκρά στους δρόμους της περιοχής!

Οι πρώτες θεωρίες, κάνουν λόγο για θύματα της κακοκαιρίας, που συνεχίζει να πλήττει τις ΗΠΑ. Ωστόσο είναι λίγο περίεργο, πως γίνεται να χτυπήθηκε, μόνο αυτό το είδος πτηνών (και δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα σμήνος μόνο, αφού τα πτώματά τους κάλυπταν μεγάλη έκταση, και ο αριθμός τους ήταν πολύ υψηλός). Άλλη εκδοχή «ενοχοποιεί» τα πυροτεχνήματα από τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, που μπορεί να τρόμαξαν τα πουλιά καθώς πετούσαν. Αν και η θεωρία των πυροτεχνημάτων είναι η επικρατέστερη, οι ειδικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Αφού ξεπέρασαν το σοκ, δύο μέρες μετά, η λίμνη της περιοχής, άρχισε να ξεβράζει 100 χιλιάδες νεκρά ψάρια (εντάξει, σίγουρα υπερβολή)!! Σύμφωνα με τις αρμόδιες τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές, το πρωτοφανούς κλίμακας συμβάν φαίνεται πως οφείλεται σε κάποια ασθένεια, αφού το 99% των νεκρών ψαριών ανήκουν στο είδος Sciaenops ocellatus. Κάποια ζωντανά αλλά εμφανώς άρρωστα ψάρια μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Άρκανσο ώστε να διαπιστωθεί ποια ασθένεια τα προσέβαλε.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε επίσης τα άρθρα:
Ice Twisters: 2009 TV Movie: Cloud Seeding & 1000s of Dead Birds Fall from AR Skies
http://threedeadwords.com/2011/01/05/jan-511-ice-twisters-2009-tv-movie-cloud-seeding-1000s-of-dead-birds-fall-from-ar-skies/

1000s Dead Birds in AR, a Dead U.S. Military Expert Wheeler & HAARP & Earth Quake Swarms
http://threedeadwords.com/2011/01/06/jan-611-1000s-dead-birds-in-ar-a-dead-u-s-military-expert-wheeler-haarp-earth-quake-swarms/

Arkansas Dead Birds, HAARP Earthquake Induction & Fracturing Fault Along Mississippi River
http://threedeadwords.com/2011/01/07/jan-711-arkansas-dead-birds-haarp-earthquake-induction-fracturing-fault-along-mississippi-river/