Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

«Εύκολη λεία» οι λευκές γυναίκες για νεαρούς Πακιστανούς λέει ο Τζακ Στρο


Νεαροί άνδρες πακιστανικής καταγωγής βάζουν στόχο ανυπεράσπιστα νεαρά λευκά κορίτσια γιατί τα θεωρούν εύκολη λεία, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες για στοχοποίηση και τη δημιουργία στερεοτύπων για την πακιστανική κοινότητα στη χώρα.

Αφορμή για τις δηλώσεις του Στρο (ο οποίος κάθε άλλο παρά «ρατσιστής» μπορεί να ονομασθεί, καθώς είναι γνωστός υπέρμαχος της πολυπολιτισμικότητας την οποία μάλιστα προώθησε) ήταν η καταδίκη σε ισόβια δύο πακιστανικής καταγωγής ανδρών για βιασμούς και σεξουαλική εκμετάλλευση των θυμάτων τους, ηλικίας 12 με 18 ετών. Οι δράστες έδιναν στα θύματα αλκοόλ και ναρκωτικά.

Ο δικαστής της υπόθεσης επισήμανε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι η καταγωγή τόσο των θυμάτων, όσο και των θυτών «ήταν τυχαία», και δεν υπήρχαν ρατσιστικά κίνητρα.

Μιλώντας σχετικά με την υπόθεση σε εκπομπή του BBC, ο Τζακ Στρο δήλωσε: «Ας είμαστε σαφείς: δεν είναι μόνο οι πακιστανικής καταγωγής άνδρες που διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα» αφού άλλωστε «οι φυλακές είναι κατά κύριο λόγο γεμάτες με λευκούς».

Προσέθεσε, όμως, ότι «υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που αφορά τους άνδρες με πακιστανική καταγωγή, οι οποίοι στοχοποιούν ευάλωτα νεαρά λευκά κορίτσια».

Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να κάνουμε την πακιστανική κοινότητα να σκεφτεί πολύ πιο καθαρά γιατί γίνεται αυτό».

«Αυτοί οι νεαροί ζουν σε δυτική κοινωνία, σε κάθε περίπτωση ενεργούν όπως όλοι οι νεαροί, ξεχειλίζουν από τεστοστερόνη και πρέπει να βρουν διέξοδο για αυτό. Αλλά οι πακιστανικής καταγωγής κοπέλες είναι απλησίαστες και, συνήθως, [οι άντρες] πρέπει να παντρευτούν Πακιστανές από το Πακιστάν.

«Έτσι λοιπόν αναζητούν άλλους δρόμους και βλέπουν αυτές τις νεαρές γυναίκες σαν εύκολη λεία (easy meat)».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με αφορμή την υπόθεση είχε αναφέρει ότι «οι πολιτιστικές ευαισθησίες» δεν μπορεί να γίνουν εμπόδιο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τα στερεότυπα εναντίον μίας ολόκληρης κοινότητας με αφορμή τις δηλώσεις Στρο καταδίκασε ο Κιθ Βαζ, μέλος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Για εγκληματικές ομάδες που δρουν ανεξάρτητα από την καταγωγή και την θρησκεία τους μίλησε στο BBC εκπρόσωπος κοινότητας μουσουλμανικής καταγωγής Βρετανών και απέρριψε την αντίληψη ότι οι συμπεριφορές που περιέγραψε ο Στρο είναι «βαθιά χαραγμένες» στη νοοτροπία μελών της κοινότητας.

Πηγή

Πρόσφατα, η εφημερίδα Daily Mail έφερε για μια ακόμη φορά στην δημοσιότητα το θέμα, κατηγορώντας τις αρχές ότι φοβούνται να λάβουν μέτρα μήπως και χαρακτηριστούν «ρατσιστές». (Διάβασε και ΕΔΩ). Όμως, ενώ η Daily Mail θέλει να επικεντρωθεί στο γεγονός ότι το 95% των ατόμων που διώκονται για συγκρότηση «συμμοριών σεξ» είναι Ασιάτες, μιλάει ελάχιστα για το γεγονός ότι το 89% ήταν και μουσουλμάνοι.

Ο τίτλος του κυρίου άρθρου είναι «Αστυνομία και Μουσουλμάνοι ηγέτες κάνουν έκκληση για τον τερματισμό των «συμμοριών σεξ που καλύπτονται κάτω από πολιτιστικά έθιμα» ("Police and Muslim leaders call for end to 'cultural cover-up' of sex gangs"), αλλά δεν υπήρχε καμία αναφορά στους μουσουλμάνους ηγέτες στο ίδιο το άρθρο.

Γράφει η Daily Mail:

Η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες κατηγορούνται ότι τροφοδοτούν μια κουλτούρα σιωπής η οποία έχει επιτρέψει σε εκατοντάδες νεαρά λευκά κορίτσια να χρησιμοποιούνται ως σκλάβες του σεξ από Ασιάτες.

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι σε ένα ανησυχητικά υψηλό ποσοστό ποινικών διώξεων, αυτοί που δελεάζουν και παρασέρνουν (δίνοντάς τους και ναρκωτικά) στους δρόμους (street grooming) κορίτσια ηλικίας μεταξύ 11 και 16 ετών είναι άνδρες πακιστανικής καταγωγής.

Φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμοί που εργάζονται σε συνεργασία με την αστυνομία για να βοηθήσουν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε γνωστές υποθέσεις, αρνήθηκαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ εθνότητας και του on-street grooming των νεαρών κοριτσιών από συμμορίες και νταβατζήδες.

Αλλά σε 17 δικαστικές υποθέσεις από το 1997, όπου ομάδες ανδρών οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη, 53 από τα 56 άτομα που βρέθηκαν ένοχοι ήταν Ασιάτες, 50 από αυτούς μουσουλμάνων, ενώ, μόνο τρεις ήταν λευκοί, σύμφωνα με τους Times.

Σημειώνεται ότι οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών, χαρακτήρισε κοινή πρακτική στο Πακιστάν αλλά και στο Αφγανιστάν τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, Σε μελέτη της με τίτλο: ‘A Situational Analysis of Commercial Sexual Exploitation of Children in Transport Industry of Pakistan’, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πάνω από το 95% των Πακιστανών οδηγών μεγάλων οχημάτων έχει ως κύρια “διασκέδαση” αυτή την απεχθή σεξουαλική δραστηριότητα. Σε αυτή την βιομηχανία του αίσχους έχουν εμπλακεί και “ειδικά” ξενοδοχεία, διαμορφωμένοι χώροι στάθμευσης κλπ. Επίσης καταγράφονται μαζικές δολοφονίες ανηλίκων από “βιτσιόζους” εύπορους.

1 σχόλιο:

amethystos είπε...

Aγαπητέ μας φίλε όταν κατηγορούσαν καί συνεχίζουν νά κατηγορούν τούς Έλληνες, όλους τούς Έλληνες γιά διαφθορά καί κλέψιμο, κανένας Εγγλεζος δέν αισθάνθηκε ότι χρησιμοποιεό ρατσιστικά στερεότυπα.
Πολύ περίεργο τό μυαλό τών αμθρώπων. Η λογική μας είναι υποταγμένη στην πολιτική μας, δυστυχώς.