Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

‘Δεν είναι καλή μαρτυρία για το κόσμο μία διαιρεμένη εκκλησία’, λέει Βρετανός οικουμενιστής


Σε κήρυγμα που σηματοδοτεί την έναρξη της λεγόμενης «Εβδομάδας Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα’, ο Rev Bob Fyffe είπε ότι η κίνηση για την ενότητα "είχε μετατρέψει τα πράγματα προς το καλύτερο" από την εποχή της παιδικής ηλικίας του στο Dundee, όταν τα αγόρια τον αποκαλούσαν "wee Proddy" (“wee Protestant” - ‘μικρέ προτεστάντη’).


Η ‘Εβδομάδα Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα’ διεξάγεται κάθε χρόνο από την οικουμενιστική οργάνωση ‘Churches Together in Britain and Ireland (CTBI)’, της οποίας ηγείται ο επισκοπικός Fyffe, από 18 - 25 Ιανουαρίου. Το φετινό θέμα είναι «Τα πάντα κοινά» (‘All things in common’).


Υπενθυμίζοντας την επίσκεψη του Πάπα στη Μεγάλη Βρετανία τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Fyffe σημειώνει πως η περίπτωση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ, του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρυ και οικουμενιστών εκπροσώπους που έβγαιναν από το Αβαείο του Γουέστμινστερ σαν ‘φίλοι’ θα ήταν «αδιανόητη» μόλις δύο δεκαετίες πριν.

«Εκείνοι που ζητούν την ενότητα της εκκλησίας του Θεού έχουν προχωρήσει πολύ και έχουν πετύχει πολλά», είπε.

«Δεν είναι απλώς ότι οι εκκλησίες έχουν γίνει πιο ‘φιλικές’ με άλλες εκκλησίες σε ένα επιφανειακό επίπεδο.

"Είναι ότι αυτή η κίνηση βοήθησε να ξεπεραστούν κάποιες βαθιά ριζωμένες έχθρες που έχουν στιγματίσει τις κοινότητες, μεταμορφώνοντας τις εκκλησίες ώστε να είναι πιο ‘ανοιχτές’ η μία στην άλλη.

«Και αυτό δεν έχει αλλάξει μόνο τους ίδιους, αλλά έχει αλλάξει την κοινωνία γύρω τους, κάνοντας τη ζωή των ατόμων και των οικογενειών πιο ειρηνική και εύκολη με την κοινότητά τους."


Σύμφωνα με τον Fyffe, ο οικουμενισμός «δεν είναι μια εκκλησιαστική ζεστασιά» και ότι η αναζήτηση της μεγαλύτερης ενότητας είναι απαραίτητη για τους Χριστιανούς.

Το ζητούμενο για τους πιστούς, είπε, είναι να αναγνωριστούν ως χριστιανοί από το πόσο καλά έχουν αγαπήσει τους άλλους.

"Το να είναι διχασμένοι οι Χριστιανοί είναι μια κακή μαρτυρία για τον κόσμο», είπε.

"Η πρόσκληση για την χριστιανική ενότητα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα όνειρο. [Είναι] το να ζεις με αυτά τα υψηλά ιδανικά που βοηθά τους άλλους να βλέπουν ότι η πίστη μπορεί να είναι μια πηγή ελπίδας.

Καθώς εκατοντάδες πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο σχεδιάζονται από εκκλησίες για την εβδομάδα της προσευχής, ο Rev Fyffe κάλεσε τις εκκλησίες να συμβάλουν στην προώθηση του διαλόγου, να προσφέρουν φιλοξενία, να ακούσουν και να «θεραπεύσουν αναμνήσεις» στις γειτονιές και τις κοινότητές τους.

Αντί να χρησιμοποιούν το δόγμα για να καθορίσουν τον «άλλο» ή τους «αουτσάιντερ», είπε, οι εκκλησίες χρειάζεται να δημιουργούν ασφαλείς χώρους όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ξεπερνούν τα σύνορα.

"Μόνο ως ενωμένος λαός, ως ολόκληρο το σώμα του Χριστού μπορούν οι Χριστιανοί να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλον και να ξεπεράσουν τις μεγάλες ανησυχίες αυτού του καιρού σε συνεργασία με όλους όσους έχουν καλή θέληση», είπε.

«Το σημείο εκκίνησης για τη χριστιανική μαρτυρία μας είναι η Εκκλησία να γίνει αυτή η έκφραση της ενότητας, το υπόδειγμα αυτό της αποδοχής και της υποδοχής και της φιλοξενίας που έχει τις ρίζες της στο Θεό."

Οι πόροι για την φετινή ‘Εβδομάδα της Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα’ προέρχονται και από μια οικουμενιστική ομάδα στην Ιερουσαλήμ και οι χριστιανοί καλούνται να προσευχηθούν μαζί τους για την ενότητα της εκκλησίας και για την δικαιοσύνη και την ειρήνη στους Αγίους Τόπους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Stelios είπε...

Πω πω, τι θα πουνε οι φανατικοι ορθοδοξοι;

Παντα ελεγα οτι ειμαστε χριστιανοι και μονο αυτο.