Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΗΠΑ: Κίνημα που ζητάει την απόσχιση της Νότιας Καρολίνας, παρουσιάζεται στο Russia Today


Ο Tom Utley, πρόεδρος του Third Palmetto Republic(‘Τρίτη Δημοκρατία του Palmetto’), έδωσε συνέντευξη για το τηλεοπτικό κανάλι Russia Today, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την απόσχιση και την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Νότιας Καρολίνας. Ήταν μια πολύ θετική συνέντευξη όπου υποστήριξε το δικαίωμα της ακύρωσης - εκμηδένισης (nullification), τα δικαιώματα των Πολιτειών, την αποκέντρωση και τελικά την απόσχιση.

Σχ. Κ.Ο. 1: Nullification: νομικός ισχυρισμός ότι κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ έχει το δικαίωμα να ακυρώσει, ή να ανατρέψει κάθε ομοσπονδιακή νομοθεσία η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική από την συγκεκριμένη Πολιτεία,. Η θεωρία στηρίζεται σε μια άποψη ότι οι κυρίαρχες πολιτείες διαμόρφωσαν την Ένωση. Κάτω από αυτό το πρίσμα, οι Πολιτείες και όχι τα Ομοσπονδιακά δικαστήρια είναι οι τελικοί διερμηνείς της έκτασης της εξουσίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μια πιο ακραία επιβεβαίωση της κυριαρχίας της κάθε Πολιτείας είναι οι σχετικές ενέργειες απόσχισης, με τις οποίες μία Πολιτεία τερματίζει την πολιτική της σχέση με την Ένωση.

Σχ. Κ.Ο. 2: Η ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Νότιας Καρολίνας έγινε όταν η Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας δήλωσε την απόσχισή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 20 Δεκέμβρη του 1860. Στις 8 Φεβρουαρίου 1861, η Νότια Καρολίνα ενώθηκε με άλλες νότιες πολιτείες για να διαμορφώσει τις Συνομοσπονδιακές Πολιτείες της Αμερικής (Confederate States of America ή αρχικά: C.S.A.). Μετά την απόσχισή της αποκαλείτο Palmetto Republic. Η Δημοκρατία του Palmetto, όμως είχε δημιουργηθεί για πρώτη φορά, όταν το σύνταγμά της Νότιας Καρολίνας τέθηκε σε ισχύ το Μάρτιο του 1776. Και πριν ακόμα από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας η Νότια Καρολίνα είχε δείξει ‘τα δόντια της’ όταν κήρυξαν την απαλλαγή τους από τη Βρετανική αυτοκρατορία και δημιούργησαν τη δική τους κυβέρνηση. Για αυτό τώρα μιλάμε για την 3η Δημοκρατία του Palmetto, (Palmetto: μικρός φοίνικας που ευδοκιμεί στη περιοχή).

Δείτε το βίντεο:


Ο ίδιος ο Utley λέει: Σήμερα έδωσα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Russia Today για την 150η Επέτειο της απόσχισης της Νότιας Καρολίνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τι απήχηση έχει σήμερα. Η συνέντευξη ήταν δίκαιη και πραγματικά ενδιαφέρουσα για ό, τι είχα να πω και ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Έχω δημοσιεύτηκε το βίντεο της συνέντευξης παρακάτω καθώς και το άρθρο από την ιστοσελίδα τους. Απολαύστε το!

"Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι ένα συμβόλαιο μεταξύ των πολιτειών, όπου οι πολιτειακές κυβερνήσεις θα παίρνουν τις περισσότερες αποφάσεις και, στη συνέχεια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έπαιρνε μόνο μερικές. Υπήρξε μία συνολική λίστα καθορισμένων αρμοδιοτήτων που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε, αλλά δυστυχώς, οι εξουσίες που έχει η κυβέρνηση, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ εκείνες τις καθορισμένες εξουσίες», είπε.

Η ‘αυτοκρατορία’ είναι καταπιεστική επειδή οι άνθρωποι έχουν ελάχιστη επιρροή στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, υποστήριξε. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καθιστά νόμους που ισχύουν για όλους και βλάπτουν μικρούς πληθυσμούς.

«Σε μια ελεύθερη δημοκρατία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν κάνει αυτές τις αποφάσεις. Αφήνει αυτές τις αποφάσεις στις πολιτείες», εξήγησε ο Utley.

Εξήγησε ότι ο ίδιος και η οργάνωσή του είναι υπέρμαχοι της ελευθερίας, της αυτοδιοίκησης και της ανεξαρτησίας. Η Απόσχιση, εξήγησε, είναι ένα εργαλείο της ανεξαρτησίας, όπως και η ακύρωση (nullification) των άδικων νόμων. Οι Πολιτειακοί νομοθέτες υποτίθεται ότι προστατεύουν τους πολίτες, έχουν μιλήσει, μέχρι στιγμής, υπέρ των δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της πολιτείας, αλλά δεν έχουν περάσει ακόμη καμία νομοθεσία.

"Είναι ένα πράγμα να λέμε ότι υπερασπιζόμαστε την δική μας πολιτειακή κυριαρχία, αλλά είναι άλλο πράγμα να απαγορεύσουμε συγκεκριμένες ομοσπονδιακές νομοθεσίες, και αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν," πρόσθεσε ο Utley.

Οι πολιτείες, κατά το παρελθόν ξεσηκώθηκαν και έκαναν μια δήλωση για την προστασία των δικαιωμάτων τους, πρέπει να το πράξουν και τώρα και πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αμφισβητήσουν τους ομοσπονδιακούς νόμους που δεν συμμορφώνονται με το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Ομπάμα για την Υγεία (Obama Health Care) πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Ορισμένες πολιτείες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ότι αυτή είναι μια καλή ιδέα, και ορισμένες όχι", εξήγησε ο Utley. "Ένα πράγμα που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει την εξουσία να αναγκάσει τους ανθρώπους στις πολιτείες. Αυτό είναι κάτι που είναι σαφώς έξω από τα όρια του Συντάγματος".

Κάθε νόμος που αφαιρεί την κυριαρχία, πρέπει να εξουδετερωθεί από κάθε πολιτεία ξεχωριστά, υποστήριξε. Ο Utley είπε ότι πρέπει να μην υπάρχουν νόμοι που παραβιάζουν τα πολιτειακά δικαιώματα των κρατικών. Ο πολιτειακός νομοθέτης πρέπει να προστατεύσει τους ανθρώπους της πολιτείας.


* Ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει για απόσχιση της πολιτείας του Texas από τις ΗΠΑ. Σε δημοσκόπηση που έγινε, το 1/3 των Τεξανών υποστηρίζει πως το Τέξας πρέπει να γίνει ανεξάρτητο. Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων το ποσοστό ήταν 48%.

Τον περασμένο Απρίλιο ο κυβερνήτης του Τέξας, Rick Perry δήλωσε πως η πολιτεία του θα μπορούσε να επιλέξει προς όφελός της την Ανεξαρτησία, λόγω της "τυραννικής πολιτικής της Washington στο θέμα της φορολογίας".

Ανάλογα σενάρια εμφανίστηκαν τον Μάιο και για την πολιτεία της Georgia.

Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που έγινε από την Rasmussen Reports διαπιστώθηκε ότι το 28% των ενηλίκων πιστεύουν ότι είναι τουλάχιστον κάπως πιθανό ότι ορισμένες πολιτείες θα προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και να συγκροτήσουν μία ανεξάρτητη πολιτεία τα επόμενα 25 χρόνια περίπου. Ένα 12% δήλωσε ότι το ενδεχόμενο απόσχισης είναι πολύ πιθανό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...και μετά να επαναφέρουν τη δημόσια κρεμάλα,τις μονομαχίες με τα εξάσφαιρα και τη δουλεία.
Κάτι ήξεραν οι Αρχαίοι Έλληνες.
Πόλη-Κράτος και πολύ ήταν.