Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Βρετανία: Φετφάς εναντίον της Υπουργού Εσωτερικών από φανατικούς ισλαμιστές


Αφίσες που ανακοινώνουν ένα (ή μία) ‘φετφά’ εναντίον της Υπουργού Εσωτερικών Theresa Theresa, εμφανίστηκε στο νότιο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα από την Scotland Yard.

('Φετφάς' ονομάζεται στο Ισλάμ η απόφαση ή το διάταγμα που εκδίδει μια θρησκευτική αρχή).

Η Μητροπολιτική Αστυνομία αναζητάει την πηγή των αφισών που έχουν το στυλ της αφίσας τύπου ‘Wanted’ της Άγριας Δύσης, οι οποίες αναφέρουν ότι ο φετφάς έχει εκδοθεί για την απαγωγή και παράνομη κράτηση διαφόρων ριζοσπαστικών μουσουλμάνων κληρικών.

Ένας φετφάς μπορεί - αλλά όχι πάντα - να ερμηνευθεί ως προτροπή σε δολοφονία, και είναι μια διαταγή που εκδίδεται από μελετητές της ισλαμικής πίστης.

Στο σουνιτικό Ισλάμ ένας φετφάς θεωρείται μη δεσμευτική, ενώ στο Σιιτικό Ισλάμ μπορεί να θεωρηθεί από κάποιο άτομο ως δεσμευτικός.

Οι αφίσες εμφανίστηκαν την ίδια χρονική στιγμή που η Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωνε στο Κοινοβούλιο τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις των εντολών ελέγχου για υπόπτους τρομοκρατίας.

Μια σύνδεση (link) με τις αφίσες κατευθύνει τους ανθρώπους σε μια ιστοσελίδα η οποία αναφέρει: «Η σημερινή πραγματικότητα των μουσουλμάνων που ζουν στη Βρετανία έχει γίνει δυστυχώς πολύ ζοφερή. Ό, τι είχε γίνει αρχικά αντιληπτό από ορισμένους, ότι πρόκειται για μία κακόβουλη εκστρατεία κατά της μουσουλμανικής κοινότητας έχει πλέον μετατραπεί σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό.

«Στη συνέχεια, ως απάντηση σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και χωρίς να έχει μείνει άλλη εναλλακτική λύση, ένας Fatwa εκδόθηκε εναντίον της επικεφαλής των εσωτερικών υποθέσεων και της εσωτερικής ασφάλειας, Theresa May.

«Κατανοούμε τη σοβαρότητα αυτής της θρησκευτικής ετυμηγορίας και θα κυκλοφορήσουμε περισσότερες πληροφορίες σε εύθετο χρόνο."

Η ιστοσελίδα αναφέρεται σε υψηλού προφίλ μουσουλμάνους, όπως ο Khalid al Fawwaz, 48 ετών, Σαουδάραβας με διασυνδέσεις με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος αγωνίζεται κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Υπερασπίζεται επίσης τον κληρικό με το γάντζο για χέρι, σεΐχη Abu Hamza (Αμπού Χάμζα), που βρίσκεται υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσής του στις ΗΠΑ, και του Abu Qatadah – που αναφέρεται ως «ένας στοργικός πατέρας και άρρωστος ηλικιωμένος άνδρας».

Η ομάδα που έχει εκδώσει το αφίσες, με το όνομα ‘Theresamayfatwa.com’, είπε ότι σχεδιάζει να δώσει συνέντευξη Τύπου στο κεντρικό Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα για να εξηγήσει τις λεπτομέρειες της επικήρυξης.

Ο 27χρονος Abu Bakr, εκπαιδευτής ενηλίκων και εκπρόσωπος της ομάδας, αρνείται ότι ο φετφάς ήταν μια φυσική απειλή κατά της Υπουργού Εσωτερικών.

Είπε: «Ίσως πριν από 10 χρόνια οι άνθρωποι να ήταν μπερδεμένοι σχετικά με το τι είναι ο φετφάς, όμως πλέον τόσοι πολλοί έχουν εκδοθεί, που νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τι είναι.

«Ένας φετβάς είναι μια απάντηση σε μια ερώτηση, και θα μπορούσε να αφορά ένα πολιτικό ζήτημα ή ακόμα και ένα συζυγικό πρόβλημα.

«Το περιεχόμενο της επικήρυξης, δεν μπορεί να αποκαλυφθεί μέχρι τη συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε, όμως, μουσουλμάνους, όπως ο Khalid al Fawwaz που κρατούνται στη φυλακή για 12 χρόνια χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να ρωτήσουμε τους μουσουλμάνους, εάν μια κατάσταση όπως αυτή επιτρέπεται στο Ισλάμ; Θα πρέπει να ψηφίσουμε κάποιον σαν την Theresa May και ποια σχέση θα πρέπει να έχουμε με μια κυβέρνηση όπως αυτή.

«Για κάποιους όπως ο Αμπού Χάμζα, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ελπίδα, ακόμη κι αν δεν κατηγορούνται για τυχόν εγκλήματα.

«Χρησιμοποιούνται μυστικά αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος τους σε αυτές τις καταστάσεις και φαίνεται να υπάρχει ένας κανόνας για τους μουσουλμάνους και ένας άλλος κανόνας για τους άλλους.

«Δεν είμαστε ουσιαστικά μια οργάνωση, κάτι περισσότερο από μια κοινοτική ομάδα που έχουμε μαζευτεί για να εγείρουμε ερωτήματα σχετικά με αυτά τα θέματα, διότι κάτι πρέπει να γίνει γι 'αυτό."

Οι αφίσες κατευθύνουν τα άτομα σε αυτή τη σελίδα σε απευθείας σύνδεση

Οι αφίσες έχουν εντοπιστεί σε τηλεφωνικούς θαλάμους, στάσεις λεωφορείων και τοίχους στο Balham και το Tooting και αντιμετωπίζονται ως «γκράφιτι» από το Δημοτικό Συμβούλιο του Wandsworth, το οποίο τα αντιμετωπίζει με μια πολιτική μηδενικής ανοχής.

«Από τη στιγμή που τα βλέπουμε, ή τα αν αναφέρουν, κατεβαίνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

«Καλούμε τους κατοίκους αν δουν να τα ανεβάζουν και πάλι κάπου αλλού να μας ενημερώνουν και θα απαλλαγούμε από αυτά."

Χθες στο Westminster η κα May παρουσίασε μια μεταρρύθμιση των εντολών ελέγχου των υπόπτων τρομοκρατίας, δεχόμενη επίθεση για τη διατήρηση αμφιλεγόμενες νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ηλεκτρονικές ετικέτες (tags) για υπόπτους τρομοκρατίας.

Ένας εκπρόσωπος για το Υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε: «Είμαστε ενήμεροι για τις αφίσες, αλλά ποτέ δεν σχολιάζουμε θέματα προσωπικής ασφάλειας της Υπουργού Εσωτερικών. Είναι θέμα της αστυνομίας. "

Η Scotland Yard προσπαθεί να εντοπίσει τους ανθρώπους πίσω από τις αφίσες.

Είναι ασαφές το πόσο σοβαρά το Υπουργείο Εσωτερικών και η Scotland Yard λαμβάνουν τις αφίσες, δεδομένου ότι ο φετφάς μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή σε φόνο.

Ο συγγραφέας Sir Salman Rushdie (Ρουσντί) ήταν το αντικείμενο ενός φετφά που εκδόθηκε από τον Αγιατολάχ Χομεινί του Ιράν το 1989 μετά τη δημοσίευση του βιβλίου του «Σατανικοί Στίχοι».

Ο Ρούσντι αναγκάστηκε να κρύβεται και να έχει εικοσιτετράωρη προστασία από την αστυνομία για εννέα χρόνια.

Η διαταγή, στην οποία καλούνταν όλοι οι «ζηλωτές μουσουλμάνοι» να εκτελέσουν τον συγγραφέα, ήρθη το 1998, όταν η ηγεσία του Ιράν δήλωσε ότι η απειλή της δολοφονίας δεν αποτελούσε πλέον πιθανότητα.

Ωστόσο, πρόσφατα αποκάλυψε ότι λαμβάνει υπενθύμιση κάθε χρόνο από Ιρανούς εξτρεμιστές ότι εξακολουθούν να θέλουν να τον σκοτώσουν.

Ο συγγραφέας δήλωσε ότι η απειλή έρχεται με τη μορφή Κάρτας της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, κάθε 14 Φεβρουαρίου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: