Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ισραηλινοί ηγέτες επαινούν χριστιανική (προτεσταντική) οργάνωση για την βοήθειά της στο πόλεμο με τον Λίβανο


Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού 'Charisma': Το 2006, ισραηλινοί ηγέτες έδωσαν στην οργάνωση ‘Christian Life Missions ένα μήνυμα επαινώντας αυτήν την μη κερδοσκοπική οργάνωση για την προσφορά της στη χώρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου με το Λίβανο. Παρακάτω είναι το μήνυμα μεταφρασμένο από τα Εβραϊκά και υπογεγραμμένο από τους επικεφαλής των δήμων στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

Από το δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου το 2006.

Όποιος κάνει ειρήνη στον ουρανό, θα κάνει ειρήνη με το Ισραήλ.

Αυτό είναι σε εκτίμηση προς τιμήν αυτών που προσφέρθηκαν την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, 2006.

Το πιστοποιητικό αυτό δίδεται στην

Christians Life Missions

Για την γενναιοδωρία σας, τις δωρεές σας και τις δραστηριότητές σας για τους κατοίκους των ανθρώπων που ζουν στα σύνορα στο Ισραήλ.

Στις ημέρες του 2ου πολέμου του Λιβάνου, η γενναιόδωρη βοήθειά σας μας βοηθά να υπομένουμε σε αυτές τις τρομακτικές ημέρες του πολέμου και να ενισχυθούμε στην απόφασή μας να κρατηθούμε στη χώρα.

Ας είστε ευλογημένοι και είθε οι προσευχές σας μέσα από την Βίβλο να γίνουν πραγματικότητα σε εσάς,

Αυτός που έρχεται με δύναμη είναι ήρωας ώστε να αντιμετωπίσει την καταιγίδα, εσείς είστε η δύναμή μας στις ημέρες της οργής.

Κρατάμε το χέρι σας και σφίγγουμε το χέρι σας και σας ευχόμαστε κάθε ευλογία.

Υπογράφεται από όλους τους επικεφαλής των δήμων στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.


Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια: Ο πόλεμος του Λιβάνου το 2006 ήταν ένας πόλεμος 34 ημερών στο βόρειο Ισραήλ και στον Λίβανο. Εμπλέκει την ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης Χεζμπολάχ (Hezbollah) και τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF). Στις 12 Ιουλίου του 2006 η Χεζμπολάχ ξεκίνησε την Επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση», ονομαζόμενη από μια «υπόσχεση» του αρχηγού της Σεΐχη Χασάν Νασραλάχ να αιχμαλωτίσει Ισραηλινούς στρατιώτες και να τους ανταλλάξει με τρεις Λιβανέζους κρατουμένους υπό την κατοχή του Ισραήλ. Η επιδρομή τις πρώτες πρωινές ώρες στο ισραηλινό έδαφος κατέληξε με οκτώ Ισραηλινούς στρατιώτες νεκρούς και δύο αχμαλωτισμένους. Το Ισραήλ απάντησε τότε με την Επιχείρηση «Δίκαιη Ανταμοιβή», αργότερα μετανομαζόμενη σε Επιχείρηση «Αλλαγή Κατεύθυνσης». Αυτό το κτύπημα αντιποίνων περιλαμβάνει μέχρι στιγμής μια εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών μέσα στον Λίβανο και επιδρομές βομβαρδισμού από την Ισραηλινή Αεροπορία (IAF), Αεροπορικό και Ναυτικό Αποκλεισμό και επίσης μερικές μικρές επιδρομές στον νότιο Λίβανο από στρατιώτες των IDF.

Ο Λουίζ Αρμπούρ, ο Γενικός Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποίησε ότι εγκλήματα πολέμου μπορεί να έχουν διαπραχθεί, ενώ ο Γενικός - Υπογραμματέας για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και Συντονιστής Εκτόνωσης Εκτάκτων Καταστάσεων των Ηνωμένων Εθνών, Γιαν Ένγκλαντ έχει πει ότι το ένα τρίτο των νεκρών είναι παιδιά.

Υπάρχουν αιτιάσεις διεθνώς κατά των Ισραηλινών για χρήση υπερμέτρης βίας ενώ σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η φαινομενικά περίεργη ως προς το εύρος της πολεμική απάντηση του Ισραήλ, οφείλεται σε προηγούμενη συνενόηση σε υψηλό επίπεδο με τις Η.Π.Α. η οποία αποσκοπεί σε βαθμιαία αποδυνάμωση της Συρίας και του Ιράν.

Την περίοδο του πολέμου του Λιβάνου ο Γκίντεον Λέβι, ένας από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους του Ισραήλ, και αρθρογράφος στην ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», έγραψε άρθρο με τίτλο «Σκοτεινές μέρες», όπου εξέφρασε την αντίθεσή του στον πόλεμο, λέγοντας πως οι φωνές των «γερακιών» έχουν καταλάβει την καρδιά της ισραηλινής κοινωνίας. Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία είπε, μεταξύ άλλων: «Στην υπόθεση του Λιβάνου εμείς είμαστε οι επιτιθέμενοι, οι κατακτητές. Υπήρχε η πρόκληση από τη Χεζμπολάχ, η απαγωγή των δύο στρατιωτών, όμως η αντίδρασή μας ήταν δυσανάλογη. Δεν καταστρέφεις ένα ολόκληρο κράτος, έναν ολόκληρο λαό για δύο στρατιώτες. Είναι τρέλα, παραφροσύνη! Αυτά που γίνονται στον Λίβανο είναι εγκλήματα πολέμου, το Ισραήλ πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο».

* Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αμερικάνικης οργάνωσης - η οποία είναι συνεργάτης του περιοδικού ‘Charisma’ το οποίο ανήκει στον χώρο των Χαρισματικών: Η Christian Life Missions (CLM) ιδρύθηκε το 1952 με σκοπό την «παροχή βοήθειας (τρόφιμα, υπηρεσίες) σε διάφορα έθνη που δοκιμάζονται» ενώ ταυτόχρονα «θέλει να μοιραστεί μαζί τους το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού».

*Ως τις 23 Ιουλίου 396 Λιβανέζοι (το 1/3 παιδιά) είχαν σκοτωθεί και 1350 είχαν τραυματιστεί. Στο Ισραήλ 34 άτομα είχαν σκοτωθεί και 337 είχαν τραυματιστεί από τους πυραύλους της Χεσμπολάχ.

*Στις φωτογραφίες - σοκ: Ραβίνοι και κοριτσάκια (!) στο Ισραήλ γράφουν «αφιερώσεις»… «με αγάπη» (‘with love’) στις βόμβες που θα πλήξουν τους εχθρούς (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά)...

Σχ. ΚΟ: Δεν ξέρω εάν πρόλαβαν οι μη κερδοσκοπικοί χριστιανοί (που θέλουν μοιραστούν μαζί με δοκιμαζόμενους λαούς το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού), να γράψουν κι αυτοί κανένα χωρίο του Ευαγγελίου, στις βόμβες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφιερώσεις μικρών παιδιών σε βόμβες που σκοτώνουν συνομίληκά τους!!!
Άραγε όταν μεγαλώσουν θα καταλάβουν τι τα έβαλαν να κάνουν ή θα συνεχίσουν να ζουν μέσα σε τυφλό μίσος;