Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αυστρία: Δικαστήριο επιβάλει πρόστιμο σε Λέκτορα γιατί είπε το Κοράνι «σατανικό»


Σε λέκτορα που ασκεί κριτική στο Ισλάμ επιβλήθηκε πρόστιμο για «ύβρη θρησκευτικών θεωριών».

Η Elisabeth Sabaditsch-Wolff βρέθηκε κατηγορούμενη στο δικαστήριο επειδή αποκάλεσε το Ισλάμ "εχθρικό" και το Κοράνι "σατανικό" (το "evil" μεταφράζεται και "κακό") σε ένα σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σε ένα Βιεννέζικο ξενοδοχείο το 2009.

Μία συζήτηση όπου η είσοδος ήταν ελεύθερη - διοργανώθηκε από την Ακαδημία του δεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), όταν έγινε το περιστατικό.

Η Sabaditsch-Wolff διατάχθηκε να πληρώσει πρόστιμο 480 ευρώ για τους ισχυρισμούς της που οι δικαστές έκριναν ως υβριστικούς για θρησκευτικές θεωρίες. Η ομιλήτρια, ωστόσο απαλλάχθηκε των κατηγοριών της διέγερσης (προφανώς θρησκευτικού μίσους). Ο δικηγόρος της άσκησε έφεση και κατά συνέπεια η απόφαση δεν θεωρείται ακόμη τελεσίδικη.

Η Sabaditsch-Wolff είπε στην ομιλία της ότι ο προφήτης του Ισλάμ Μωάμεθ «του άρεσε να κάνει κάτι με παιδιά". Επίσης, υποστήριξε: "οι Μουσουλμάνοι θέλουν πόλεμο, μας μισούν".

Το επίμαχος συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα. Ο πρόεδρος του FPÖ, Heinz-Christian Strache (φωτο) κάλεσε προσωπικά τους πολίτες που είναι φίλοι του κόμματος να παραστούν στην εκδήλωση.

Ο Γενικός Γραμματέας του FPÖ, Herbert Kickl, δήλωσε ότι θεωρεί την απόφαση του δικαστηρίου "σοκαριστική", υποστηρίζοντας ότι "υποβάθμισε" την σημασία της παιδεραστίας. Πρόσθεσε ότι η Sabaditsch-Wolff βρέθηκε αντιμέτωπη με μια «εκστρατεία εναντίον της από τα μέσα ενημέρωσης».

Δείτε βίντεο από το Russia Today:

Η ετυμηγορία εναντίον της Sabaditsch-Wolff έρχεται περίπου δύο χρόνια μετά αφότου η Susanne Winter (φωτο) παραιτήθηκε από επικεφαλής του παραρτήματος του FPÖ στο Γκρατς. Η ακροδεξιά πολιτικός υποστήριξε σε μια ομιλία ότι ο Μωάμεθ, "θα έπρεπε να θεωρείται παιδεραστή στις μέρες μας".

Είπε επίσης ότι ο προφήτης του Ισλάμ, είχε γράψει το Κοράνι "κατά τη διάρκεια επιληπτικών κρίσεων" (σχετικό άρθρο διάβασε ΕΔΩ). Η Winter κατόπιν εισήλθε το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, ως μέλος του FPÖ, προκαλώντας την οργή αντίθετων πολιτικών δυνάμεων και διαφόρων ομάδων που είναι κατά των διακρίσεων.

Το FPÖ έχει πάει καλά σε διάφορες εκλογές τα τελευταία χρόνια, με γνώμονα την επιθετική πολιτική κατά των μουσουλμάνων, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Το παράρτημα του κόμματος στο κρατίδιο της Στυρίας (περιοχή με πολλούς μουσουλμάνους) παρουσίασε ένα παιχνίδι στο Διαδίκτυο που ονομάζεται "Moschee ba ba" (‘Αντίο, αντίο τζαμί’), πριν από τις επαρχιακή εκλογές το 2010 (βλ. ΕΔΩ). Ο σκοπευτής - στο παιχνίδι – τέλειωνε με την ακόλουθη δήλωση: «Η Στύρια γεμάτη μιναρέδες και τζαμιά1 Ψηφήστε τον Gerhard Kurzmann και το FPÖ για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο;!"

Το Βιεννέζικο παράρτημα του δεξιού κόμματος έλαβε επτά εκατομμύρια ευρώ σε κρατικές επιδοτήσεις πέρυσι μετά τα μεγάλα ποσοστά του στην ψηφοφορία του κοινοβουλίου της πόλης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο. Το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα ήρθε δεύτερο με σχεδόν 26 τοις εκατό των συνολικών ψήφων, έναντι λιγότερο από 15 τοις εκατό στις εκλογές του 2005.

Το FPÖ ωστόσο έμεινε μακριά από το να λάβει πραγματική πολιτική εξουσία, όταν οι Σοσιαλδημοκράτες της Βιέννης (SPÖ) αποφάσισαν να σχηματίσουν συνασπισμό με τους Πράσινους. Και τα δύο κόμματα υπέστησαν σημαντικές ζημίες κατά τις εκλογές.

Ο Strache είπε ότι ο στόχος του είναι να γίνει δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2015, προσθέτοντας ότι ένας άλλος στόχος είναι να καταστεί η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Αυστρία. Το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα συγκέντρωσε 17,5 τοις εκατό κατά τον πλέον πρόσφατες γενικές εκλογές το 2008.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: Austrian Times

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είπε ψέματα?Σατανοκρατούμενοι είναι οι μουσουλμάνοι,τους έχει δέσει με ψεύδη,τους έχει εγκλωβίσει και δε μπορούν αν δουν τη πραγματικότητα του μόνου Θεού.Ο Θεός είναι αγάπη,ειρήνη,χαρά,δικαιοσύνη,υγεία,αυτοί ζητούν βία και υλικά αγαθά όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι ακόμη και κατ΄όνομα χριστιανοί.Τί σχέση έχει ο Θεός με όλα αυτά?