Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ισραήλ: Σύμβαση για αποχή από σεξ με Ισραηλινές, αναγκάστηκαν να υπογράψουν Κινέζοι εργαζόμενοι


"Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί ένα εστιατόριο χρειάζεται ένα σκιστομάτη για να με σερβίρει". Shlomo Benizri, τέως υπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων του Ισραήλ, 2001.

Η είδηση είναι από την βρετανική εφημερίδα Guardian και είναι του 2003:

Οι Κινέζοι εργάτες σε μια εταιρεία στο Ισραήλ αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν να μην κάνουν σεξ με ή να παντρεύονται με Ισραηλινές ως προϋπόθεση για την εύρεση εργασίας!

Σύμφωνα με μια σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν, οι άνδρες εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία επαφή με Ισραηλινές γυναίκες – ακόμα και με πόρνες, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Rafi Yaffe.

Είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σχετικά με αυτήν την υποχρέωση και ότι καμία έρευνα δεν έχει ξεκινήσει.

Ένας Ισραηλινός δικηγόρος που δεν θέλησε να γίνει γνωστό το όνομά του, δήλωσε, ότι ενώ η σύμβαση μπορεί να φαίνεται νόμιμη, θα απορριπτόταν σίγουρα, εάν προσβάλλονταν δικαστικά. "Το θέμα είναι ότι ένας Κινέζος εργαζόμενος θα συμφωνούσε σε οτιδήποτε και, στη συνέχεια, δεν θα είχε κανέναν να τον βοηθήσει, αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα», είπε.

Οι εργάτες, επίσης, απαγορεύεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε θρησκευτική ή πολιτική δραστηριότητα. Η σύμβαση αναφέρει ότι οι δράστες θα στέλνονται πίσω στην Κίνα με δικά τους έξοδα.

Περίπου 260.000 αλλοδαποί εργάτες βρίσκονται στο Ισραήλ αντικαθιστώντας Παλαιστίνιους εργάτες κατά τα τρία έτη των συγκρούσεων. Όταν η κυβέρνηση επέτρεψε πρώτα την είσοδο ξένων εργατών στα τέλη του 1990, οι υπουργοί προειδοποίησαν ότι η ανάμιξή τους με τους Ισραηλινούς αποτελεί μια «κοινωνική βόμβα».

Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους βρίσκονται στη χώρα παράνομα. Η ισραηλινή αστυνομία έχει κάνει αυξημένες προσπάθειες για την απέλαση ατόμων που εργάζονται χωρίς άδεια λόγω της αύξησης της ανεργίας των ισραηλινών, η οποία έχει φθάσει το 11% τους τελευταίους μήνες.

Οι υποστηρικτές των αλλοδαπών εργαζομένων, οι οποίοι επίσης προέρχονται από την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες και τη Ρουμανία, λένε ότι υπόκεινται σε συνθήκες σχεδόν σκλαβιάς, και οι εργοδότες τους συχνά τους παίρνουν τα διαβατήριά τους και αρνούνται να τους πληρώσουν.

Αναλυτές λένε ότι υπάρχει μεγάλη διαίρεση στο εσωτερικό της ισραηλινής κοινωνίας σχετικά με τη μετανάστευση, αν και η σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους έδωσε μια εικόνα ενότητας. Οι πρόσφατοι μετανάστες, όπως Ρώσοι, Αιθίοπες είναι μισητοί από τους παλαιότερους μετανάστες, και υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια μεταξύ των κοσμικών Ισραηλινών για τα προνόμια που έχουν δοθεί στους υπερ-ορθόδοξους Εβραίους. Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι βρίσκονται στο κάτω μέρος του σωρού.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: