Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μπους ακύρωσε ταξίδι στην Ελβετία γιατί φοβήθηκε μήπως συλληφθεί, κατηγορούμενος για βασανιστήρια


Τα σχέδιά του πρώην προέδρου ανατράπηκαν, όταν, όπως υποστηρίζουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δικηγόροι του τον προειδοποίησαν πως κινδυνεύει να συλληφθεί με την κατηγορία του βασανισμού.

Οπως έγινε γνωστό, ο πρώην πλανητάρχης επρόκειτο να επισκεφτεί τη Γενεύη στις 12 Φεβρουαρίου ως κεντρικός ομιλητής στο ετήσιο επίσημο γκαλά εβραϊκής φιλανθρωπικής οργάνωσης. Ωστόσο, τα σχέδιά του ανατράπηκαν, όταν, όπως υποστηρίζουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δικηγόροι του τον προειδοποίησαν πως κινδυνεύει να συλληφθεί με την κατηγορία του βασανισμού.

Διεθνείς οργανώσεις πιέζουν την ελβετική κυβέρνηση να συλλάβει τον Μπους με αφορμή τα όσα υποστηρίζει στα απομνημονεύματά του, όπου παραδέχεται πως έδωσε την εντολή να εφαρμοστεί η τεχνική του «εικονικού πνιγμού» κατά τη διάρκεια ανακρίσεων στο Γκουαντάναμο.

Κατάθεση στοιχείων

Οπως γνωστοποίησαν εκπρόσωποι των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σήμερα αναμενόταν να καταθέσουν στις ελβετικές αρχές 2.500 σελίδες με στοιχεία που ενοχοποιούν τον Τζ. Μπους σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κράτησης και ανάκρισης των κρατουμένων στην αμερικανική βάση της Κούβας.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση από την πλευρά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, οι ειδικοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως η αιτία ακύρωσης της επίσκεψης οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελβετία είναι διατεθιμένη να σεβαστεί τη διεθνή Σύμβαση κατά των Βασανισμών.

Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΓΟΝ-ΕΠΕΙΓΟΝ

http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/02/morgellons.html


Ένας συνοδοιπόρος

Ανώνυμος είπε...

Συνοδοιπόρε, το είχα διαβάσει πριν 3 μήνες περίπου στο e-rodios. Καλά έκανες και το ανάρτησες.
Κ.Ο. έχει σχέση με... αλλεργίες και με αυτά που μας ψεκάζουν... Δες τις φωτογραφίες από μικροσκόπια...

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη σας να απειλειτε με φυλακη τα καθυστερημενα ατομα!