Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΑ: Δεν υπερασπίζεται πλέον τον ‘παραδοσιακό γάμο’ ο Ομπάμα

Ο ‘παραδοσιακός’ γάμος (δηλ. μεταξύ άνδρα και γυναίκας) στις ΗΠΑ δέχεται απανωτά χτυπήματα. Το τελευταίο προέρχεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα, που ανέφεραν ότι δεν θα υπερασπίζονται πλέον ένα βασικό συστατικό του Ομοσπονδιακού Νόμου Υπεράσπισης του Γάμου (Defense of Marriage Act ή DOMA).

Ψηφ
ισμένος από το Κογκρέσο το 1996, το DOMA ορίζει το γάμο ως μια νομική ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας με αποτελέσματα (ισχύ) σε όλους τους ομοσπονδιακούς νόμους, και πρόβλεψη ότι οι πολιτείες δεν μπορούν να αναγνωρίζουν ένα γάμο από άλλη πολιτεία αν είναι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.


Σε μια επιστολή προς τους ηγέτες του Κογκρέσου, ο Γενικός Εισαγγελέας Eric Holder είπε ότι ο Ομπάμα έδωσε εντολή ότι η υπεράσπιση του DOMA θα πρέπει να αποσυρθεί σε δύο εκκρεμούσες υποθέσεις: Pedersen κατά Γραφείου Διεύθυνσης Προσωπικού και Windsor κατά Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Και στις δύο περιπτώσεις τίθεται σε αμφισβήτηση το τμήμα 3 του ομοσπονδιακού DOMA, το οποίο ορίζει τον γάμο ως μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας με ισχύ ομοσπονδιακού νόμου και με ομοσπονδιακάν οφέλη για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους. Υπάρχουν τρεις άλλες παρόμοιες υποθέσεις που εκκρεμούν.

"Ο γάμος είναι ένα ενοποιητικό θέμα στην Αμερική. Το ομοσπονδιακό Defense of Marriage Act αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ότι το 90 τοις εκατό των πολιτειών προστατεύει το γάμο και ότι οι πολίτες των πολιτειών αυτών πιστεύουν στο γάμο ως την ένωση μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας», λέει η αμυντική συμμαχία ο ανώτερος Νομικός Σύμβουλος του Ιδρύματος ‘Alliance Defense Fund(ADF), Austin R. Nimocks. "Δυστυχώς, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επιλέξει να κατευνάσει μια μικρή - αλλά ηχηρή και πλούσια - εκλογική περιφέρεια και να εγκαταλείψει το καθήκον του προς το λαό."

Όπως ο Nimocks το βλέπει, το σημερινό γεγονός επιβεβαιώνει μόνο αυτό που φαινόταν ότι ήταν το θέμα σε αρκετές πρόσφατες δίκες. Σε αυτές τις υποθέσεις, λέει, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υπονομεύσει παρά έχει υπερασπιστεί το DOMA.

"Είναι ατυχές το γεγονός ότι η
κυβέρνηση δεν θα υπερασπιστεί ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε με συντριπτική διακομματική υποστήριξη", λέει ο Nimocks. "Και η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία έχουν τη νομική εξουσία να παρεμβαίνει στις εκκρεμείς δίκες να υπερασπιστεί τον ομοσπονδιακό νόμο DOMA. Επιπλέον, το ADF δεν θα παρεκκλίνει από συνεχή υπεράσπιση του γάμου σε εθνικό επίπεδο. "

Ο Matthew Staver, ιδρυτής και πρόεδρος της νομικής εταιρίας Liberty Counsel, που χαρακτήρισε τη κίνηση αυτή του Ομπάμα να εγκαταλείψει το DOMA "εξωφρενική και αδιανόητη." Στην πραγματικότητα, βλέπει την απόφαση του Ομπάμα ως μία προδοσία του αμερικανικού λαού. Ανεξάρτητα από τη δική του ιδεολογική ατζέντα του Ομπάμα, ως πρόεδρος, λέει ο Staver, αυτός και ο Γενικός Εισαγγελέας του, έχουν καθήκον να υπερασπίζονται τη νόμιμα θεσπισμένη νομοθεσία, ιδίως όταν η ουσία του νόμου έχει επιβεβαιωθεί από πολλά δικαστήρια.

"Τριάντα πολιτείες έχουν περάσει τροπολογίες για γάμο επιβεβαιώνοντας τον γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Σήμερα, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει εγκαταλείψει το ρόλο του ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει μετέτερψε το ρόλο του ως προέδρος των Διαιρεμένων Πολιτειών. Είναι ο πιο διχαστικός πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία », λέει ο Staver.

"
Σήμερα κήρυξε τον πόλεμο κατά του αμερικανικού λαού και των θεμελιωδών αξιών που μοιράζονται οι περισσότεροι Αμερικανοί. Ο ριζοσπαστισμός είχε ως αποτέλεσμα την ιστορική μείωση των ποσοστών του στις εκλογές του 2010. Ο ριζοσπαστισμός του θα τεθεί ενώπιον του λαού, όταν οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν σε αυτή την προδοσία το 2012. Δεν θα επιτρέψουμε έναν πρόεδρο και έναν Γενικό Εισαγγελέα να πετάξει στο περιθώριο τον κανονικό γάμο. "

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: