Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ινδονησία: Eξτρεμιστές μουσουλμάνοι πυρπόλησαν εκκλησίες. «Θάνατος, θάνατος», φώναζαν


Πλήθος εξτρεμιστών μουσουλμάνων πυρπόλησε δύο εκκλησίες και λεηλάτησε μια τρίτη στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία στην Ιάβα της Ινδονησίας, ζητώντας να επιβληθεί η ποινή του θανάτου σε ένα χριστιανό που καταδικάσθηκε για βλασφημία κατά του Ισλάμ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το πλήθος διαμαρτυρόταν για την καταδίκη σε φυλάκιση πέντε ετών του 58χρονου Αντόνιους Μπαουενγκάν, ο οποίος δικάσθηκε επειδή μοίρασε προκηρύξεις προσβλητικές για το Ισλάμ. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η μέγιστη για το εν λόγω αδίκημα. Όμως προκάλεσε την οργή ενός πλήθους 1.500 ανθρώπων που την θεώρησαν υπερβολικά επιεική.

"Ήταν η στιγμή με τη μεγαλύτερη ένταση στη διάρκεια της δίκης... Το πλήθος φώναζε πως ο κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί στην ποινή του θανάτου ή να παραδοθεί στο λαό", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Δύο εκκλησίες κάηκαν. 'Εσπασαν τα παράθυρά τους και πυρπόλησαν τις στέγες τους. Μια άλλη εκκλησία υπέστη ζημιές".

"Φώναζαν, 'θάνατος, θάνατος' μπροστά στο δικαστήριο και 'να καούν, να καούν', κατευθυνόμενοι προς τις εκκλησίες", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι 1.500 διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και πυροβολισμούς στον αέρα. Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας πυρπολήθηκε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Antara.

Η ηρεμία αποκαταστάθηκε το μεσημέρι.

Την Κυριακή, και πάλι στην Ιάβα, περίπου 1.000 άνθρωποι, μερικοί από τους οποίους ήταν οπλισμένοι με ματσέτες, επενέβησαν έπειτα από έκκληση ισλαμιστικών οργανώσεων για να εμποδίσουν μια συγκέντρωση της ισλαμιστικής αίρεσης Αχμαντίγια σε ιδιωτική κατοικία, ενώ οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες παρέμειναν απαθείς.

Τρία μέλη της αίρεσης αυτής, τα δύο από τα οποία ήταν αδέλφια, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένα βίντεο με σκηνές από τα βίαια επεισόδια δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα, από ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος της Ινδονησίας δήλωσε χθες ότι "ανησυχεί βαθιά" για την επίθεση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε την παραμονή της έναρξης της "εβδομάδας για την αρμονία μεταξύ των θρησκειών".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δείτε ντοκιμαντέρ του BBC (2010) για την «Σύγκρουση των Πίστεων», όπως το ονομάζουν (‘Clash of Faiths in Indonesia’) – ξέρετε είναι αυτές οι ‘συγκρούσεις’ που ‘συγκρούονται’ δύο και πάντα σωριάζεται κάτω (κυριολεκτικά) ο ένας… Δείτε το και σκεφτείτε – για μια ακόμη φορά – τις γνώριμες απαιτήσεις για «ίσα δικαιώματα» των μουσουλμάνων.

Νο 1

Νο 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: