Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η δημοσιογράφος Ελεν Τόμας, που είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση για τα αρνητικά σχόλια κατά του Ισραήλ επιστρέφει στην ενεργή δημοσιογραφία



Η θρυλική δημοσιογράφος Έλεν Τόμας, (Helen Thomas) που πριν λίγους μήνες είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση από τον δημοσιογραφικό οργανισμό Hearst για λογαριασμό του οποίου κάλυπτε τον Λευκό Οίκο, επέστρεψε στην ενεργό δημοσιογραφία. Αυτή τη φορά σε μια εβδομαδιαία περιφερειακή εφημερίδα της Βιρτζίνια την Falls Church News-Press. Θέμα της πρώτης της στήλης ήταν η κοινωνική ασφάλιση στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτία για την απομάκρυνση της Τόμας από τη θέση της ήταν τα σχόλια που είχε κάνει εναντίον του Ισραήλ με αφορμή την επίθεση στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα τον περασμένο Μάιο. Στην ερώτηση του ραβίνου Ντέιβιντ Νεσένοφ, που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα RabbiLive.Com, τι έχει να δηλώσει για τους Ισραηλινούς η Τόμας είχε απαντήσει: «Πείτε τους να φύγουν από την Παλαιστίνη» και συνέχισε λέγοντας ότι οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό κατοχή σε μια χώρα που τους ανήκει και ότι οι Ισραηλινοί θα έπρεπε να φύγουν από εκεί και να επιστρέψουν «στη Γερμανία, την Πολωνία, ή την Αμερική».

Όταν ο Νεσένοφ ανέβασε στην ιστοσελίδα του το βίντεο με τα σχόλια της Τόμας η υστερία που ακολούθησε ήταν άνευ προηγουμένου. Εκατοντάδες δημοσιεύματα σε έντυπα και ιστοσελίδες που ελέγχονται από το πανίσχυρο ισραηλινό λόμπι της Αμερικής ζητούσαν την κεφαλή της Έλεν επί πίνακι, σε μια προσπάθεια να αποτραβήξουν την προσοχή από τις βαρβαρότητες του Ισραήλ. Ακόμα και ο Λευκός Οίκος, που είχε κάνει χλιαρά σχόλια για την επίθεση του Ισραήλ στην ανθρωπιστική νηοπομπή, δήλωσε ότι τα σχόλια της Τόμας ήταν «προσβλητικά και κατακριτέα».

Η Έλεν Τόμας γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1920 από γονείς λιβανέζικης καταγωγής. Επί 57 έτη ήταν ανταποκριτής και αργότερα διευθύντρια του γραφείου που κάλυπτε τον Λευκό Οίκο του ειδησεογραφικού πρακτορείου United Press International. Ήταν μια από τις πλέον απαιτητικές ρεπόρτερ που δεν δίσταζε να υποβάλλει τις πιο σκληρές ερωτήσεις στον εκάστοτε εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου. Ήταν η μόνη δημοσιογράφος που είχε κάθισμα με το όνομά της στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου. Τα υπόλοιπα καθίσματα φέρουν το όνομα δημοσιογραφικών οργανισμών. Οι ανελέητες ερωτήσεις της για τον πόλεμο στο Ιράκ που υπέβαλε στους εκπροσώπους της κυβέρνησης Μπους έχουν μείνει στην ιστορία.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δείτε το βίντεο από http://www.youtube.com/user/ellinesfoitites

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Το νέο Μόντε Κάρλο, οι αφανείς επενδυτές και η επίδραση στον τουρισμό της Ελλάδας!
http://antipliroforisi.blogspot.com/2011/03/blog-post_07.html