Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Καναδάς: Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες τους γονείς μωρού που πεθαίνει και δεν τους αφήνει να το πάρουν σπίτι


Ο Moe Maraachli λέει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του, αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες σε ένα νοσοκομείο του Λονδίνου του Οντάριο του Καναδά, που δεν τους επιτρέπουν ούτε μια στιγμή να μείνουν μόνοι τους με το μωρό τους τον Joseph, που πεθαίνει.

Οι φρουροί ασφαλείας του νοσοκομείου δεν τον αφήνουν ούτε να μείνει μόνος του για να προσευχηθεί με τον Ιωσήφ, ο οποίος ίσως σε λίγες μόλις μέρες να μη ζει, λέει ο πατέρας. «Δεν μπορώ να προσεύχομαι έτσι. Θέλω να κλάψω, θέλω να αισθάνομαι ελεύθερα με το μωρό μου και δεν μπορώ να το κάνω».

Η οικογένεια Windsor βρίσκεται σε διαμάχη με το Κέντρο Υγείας London Health Sciences Centre σχετικά με το πού και πώς το 13 μηνών βρέφος τους που έχει σοβαρά νευρολογικά προβλήματα, θα πεθάνει. Το νοσοκομείο θέλει να τον βγάλει από την ειδική συσκευή υποβοηθούμενης αναπνοής που τον διατηρεί στην ζωή και πήγε στο γραφείο του Δημόσιου Κηδεμόνα και Διαχειριστή στο Οντάριο να ζητήσει τη συγκατάθεση που αρνούνται στους γονείς του.

Η οικογένεια είχε ζητήσει αντί αυτού ο Ιωσήφ να λάβει τραχειοτομή, πιστεύοντας ότι θα μπορέσει τότε να αναπνεύσει μόνος του έτσι θα μπορούσε να μεταφερθεί στο Windsor για να πεθάνει στο σπίτι του. Όμως, καθώς τους ανακοινώθηκε ότι θα του αφαιρέσουν τον σωλήνα αναπνοής, έχουν ζητήσει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων του Michigan. Περισσότεροι από 1.000 σελίδες ιατρικών φακέλων του Ιωσήφ έχουν διαβιβασθεί στο εν λόγω νοσοκομείο, και η οικογένεια αναμένει απάντηση για το αν οι γιατροί εκεί θα αναλάβουν την υπόθεσή του Ιωσήφ. Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου αρνήθηκε να σχολιάσει την περίπτωση του Ιωσήφ.

Υπάρχει επίσης πρόταση να ζητήσουν από ένα νοσοκομείο στο Windsor να δεχθεί τον Ιωσήφ, είπε στενό άτομο της οικογένειας, ως προσωρινό μέτρο, για να τον πάρουν από το νοσοκομείο του Λονδίνου.


Από τότε που ένα δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του νοσοκομείου την περασμένη εβδομάδα, απαιτώντας από τους γονείς να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την αφαίρεση του σωλήνα αναπνοής, η ασφάλεια έχει ενταθεί, είπε ο Moe Maraachli την Τρίτη. «Παρακολουθούν όλη την οικογένειά μου», είπε. Είπε ότι όταν βγαίνει από τη γραμμή της ακτίνας ελέγχου του φύλακα, η φρουρά κινείται αμέσως, ώστε να μπορεί να τον βλέπει. Όλα αυτά κάνουν τη γυναίκα του Maraachli, Sana Nader, νευρική και αναστατωμένη, είπε. «Όταν είμαι στο νοσοκομείο, εγώ δεν αισθάνομαι ότι είμαι στον Καναδά, νιώθω ότι είμαι σε κάποια χώρα που δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα."

Η οικογένεια αποφάσισε ότι ήθελε να φέρει τον Ιωσήφ σπίτι για να πεθάνει, ενώ υπό τη φροντίδα τους, με τον ίδιο τρόπο που νοιαζόταν για το πρώτο παιδί τους, το οποίο πέθανε από μια παρόμοια κατάσταση πριν από 8 χρόνια. Η οικογένεια ζήτησε να γίνει τραχειοτομή για να καταστεί δυνατόν ο Ιωσήφ να αναπνεύσει μόνος του κι έτσι θα μπορούσαν να τον φέρουν σπίτι.

Το θέμα είναι, ποιος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει; Έχει το νοσοκομείο και ο γιατρός, ή μήπως η οικογένεια έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το πώς θα φροντίσει για το τέλος του άρρωστου παιδιού τους;

Ο Alex Schadenberg, του οποίου η οργάνωση ‘Συνασπισμός Πρόληψης Ευθανασίας’ (Euthanasia Prevention Coalition) στηρίζει τον αγώνα των Maraachlis για να πληρώνουν το νέο δικηγόρο τους, είπε ότι δεν φταίει ο Moe Maraachli που είναι αναστατωμένος. Βλέπει πώς οι φύλακες δεν αφήνουν σε ησυχία την οικογένειά του.

«Είναι υπερβολικό», είπε ο Schadenberg. "Δεν υπάρχει κανένα σημάδι για αυτή τη οικογένεια ότι προκάλεσε ποτέ κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι έκαναν ποτέ τίποτα για να βλάψουν το μωρό ή κάτι τέτοιο."

Δεν μπορούν να αφήσουν το μωρό τους χωρίς ιατρική υποστήριξη, καθώς η αφαίρεση του σωλήνα αναπνοής θα οδηγήσει στο θάνατό του. «Πρόκειται για μια οικογένεια που έχει κάποιον πάντα με το μωρό 24 ώρες την ημέρα», είπε ο Schadenberg. "Και τώρα υπάρχει μόνιμα κάποιος από πάνω τους."

«Αυτό είναι πραγματικά γελοίο. Πώς μπορεί μια οικογένεια να μην μπορεί να περάσει λίγο χρόνο με το παιδί της;" αναρωτιέται ο Schadenberg.

Περισσότερα από 7.500 άτομα μέσω του Facebook στηρίζουν την οικογένεια.

«Μια γυναίκα μου τηλεφώνησε σήμερα, μέσω του Facebook», είπε η θεία του Joseph. "Πήρε τον αριθμό μου, και μου είπε στο τηλέφωνο: «Λυπάμαι για αυτά που περνάτε». Σημαίνει πολλά για εμάς. Εμείς απλά θέλουμε να τον κρατήσουμε ζωντανό όσο μπορούμε, και πιστεύω ότι ο Θεός θα είναι ο τελικός κριτής για αυτό".

Ο δικηγόρος, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης, δεν είχε διαβάσει ακόμα την απόφαση του συμβουλίου του Οντάριο το οποίο είχε αποφανθεί ότι οι γονείς του Ιωσήφ πρέπει να συναινέσουν στην απομάκρυνση του σωλήνα. Ούτε είχε διαβάσει την απόφαση της δικαστού Helen Rady του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, την περασμένη εβδομάδα η οποία επικύρωσε την απόφαση της εξεταστικής επιτροπής. Αλλά είπε ότι έχει "χάσει τον ύπνο" του προσπαθώντας να κατανοήσει τη θέση του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο λέει ότι ο Joseph πεθαίνει, δεν έχει ουσιαστικά τη λειτουργία του εγκεφάλου και είναι κοντά σε κατάσταση ‘φυτού’.

"Κι αν αυτή είναι η κατάσταση δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λένε ότι το να τον μετακινήσουν και να τον στείλουν σπίτι του θα τον κάνει να υποφέρει».

Το 13 μηνών βρέφος είναι σε κατάσταση φυτού από μια σπάνια νευροεκφυλιστική πάθηση και δεν έχει καμία ελπίδα ανάκαμψης, λέει ο ιατρικό προσωπικό.

Στο παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο φαίνεται πως το ‘φυτό’ Joseph αντιδρά στους γονείς του..

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι Πράγματα είναι Αυτά! Ο Θεός να Δυναμώσει το Παιδί και τους Γονείς του!

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας "τραβάει" το δικό του Σταυρό.Αυτοί οι γονείς τραβάνε βαρύ και ιδιάζων Σταυρό.