Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μεταμεσονύκτιες προβολές: ‘Racist Sweden’- a documentary



Το ‘Racist Sweden’ (‘Ρατσιστική Σουηδία’ 'Rasist Javisst' στα σουηδικά) είναι ένα σουηδικό ντοκιμαντέρ από το 1993 σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ των νεαρών Σουηδών εθνικιστών και των νεαρών μεταναστών που μεγαλώνουν στα προάστια της Στοκχόλμης. Η ταινία γυρίστηκε κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 1992 και κορυφώθηκε με τις ταραχές της 30ης Νοεμβρίου 1993 ημερομηνία μετά την οποία οι αρχές απαγόρευσαν τη διαδήλωση εθνικιστικών στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Η ταινία αγοράστηκε από τα σουηδικά σχολεία και χρησιμοποιήθηκε ως εκπαιδευτικό υλικό.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Από: http://www.youtube.com/user/TheCaravanTube

1 σχόλιο:

Theoprovlitos είπε...

Καπου πηρε το ματι μου σχολιο ή αρθρο σε Νεοταξικο blog που συνηγορουσε υπερ του επερχομενου αντιρατσιστικου νομου στην Ελλαδα λεγοντας οτι χαρι στο διαφωτισμο το προβλημα ξεπεραστηκε στη Σουηδια.

Προφανως αυτο εχουν κατα νου