Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Το 3,5 % (και όχι το 10%) των Αμερικάνων είναι ομοφυλόφιλοι, αναφέρει έρευνα Πανεπιστημίου


Μόνο το 3,5 τοις εκατό των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή τρανσεξουαλικοί (ΛΟΑΤ), σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA), στο Λος Άντζελες, τον Απρίλιο του 2011.

Η έκθεση διαπιστώνει επίσης ότι μόνο το 0,3 τοις εκατό των αμερικανικών ενηλίκων είναι transgender (στα ελληνικά: διαφυλικοί ή διεμφυλικοί, άτομα που δεν έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, όπως οι τρανσεξουαλικοί).

"Η κατανόηση του μεγέθους του λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών (ΛΟΑΤ) του αμερικάνικου πληθυσμού είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για την ενημέρωση μιας σειράς δημόσιας πολιτικής και θεμάτων έρευνας», έγραψε ο Gary J. Gates, διακεκριμένος μελετητής στη Νομική Σχολή του UCLA.

Ο Γκέιτς δείχνει ότι οι ΛΟΑΤ απαρτίζουν περίπου το σύνολο του πληθυσμού του New Jersey, η οποία είναι η τέταρτη μικρότερη πολιτεία της Αμερικής, σύμφωνα με την χερσαία έκταση, αλλά η ενδέκατη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία.

Τα ευρήματά του παραδόθηκαν από τον Williams Institute, ένα think tank που συνδέεται με το UCLA και που ειδικεύεται στο ‘σεξουαλικό προσανατολισμό’ και τις μελέτες της ‘ταυτότητας φύλου’.

Οι πληροφορίες για την έρευνα στηρίζονται σε έρευνες που διεξήχθησαν μεταξύ των ετών 2004-2009. Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης τη σύνθεση των ομάδων.

Ελαφρώς περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού των ΛΟΑΤ είναι αμφιφυλόφιλοι, ή το 1,8 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Οι γυναίκες έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να είναι αμφισεξουαλικές.

Ανάμικτα συναισθήματα για τα αποτελέσματα.

Η κοινότητα των ΛΟΑΤ σε μεγάλο βαθμό έχει διαιρεθεί μεταξύ αυτών που αγκαλιάζουν τα ευρήματα, και άλλων οι οποίοι εκφράζουν αμφιβολίες. Οι επικριτές λένε ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες ενδέχεται να απέφυγαν να αποκαλύψουν την ομοφυλοφιλία τους, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα γκέι άτομα από αυτά που δείχνει η μελέτη.

Ακόμη και ο Γκέιτς παραδέχτηκε τις δυσκολίες με τη διατήρηση της ακρίβειας, λέγοντας ότι «οι μέθοδοι έρευνας μπορούν να επηρεάσουν την προθυμία των ερωτηθέντων να αναφέρουν στιγματισμένες ταυτότητες και οι συμπεριφορές."

Στο παρελθόν, ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων είχαν ως σύνθημα το «10 τοις εκατό», με το οποίο περιέγραφαν τον ομοφυλοφιλικό ανδρικό πληθυσμό, όπως αναφέρεται σε μία μελέτη ανδρών κρατουμένων του 1948 που πραγματοποιήθηκε από τον Alfred Kinsey (φωτο).

Γνωστός ως πρωτοπόρος της συστηματικής μελέτης της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, ο Kinsey έγραψε ότι ένας στους δέκα άνδρες ήταν «λιγότερο ή περισσότερο, αποκλειστικά ομοφυλόφιλος για τουλάχιστον τρία έτη μεταξύ των ηλικιών 16 και 55» .

Μεταγενέστερες μελέτες μετά το 1990 έδειξαν διαφορές από αυτά τα ευρήματα. Αλλά μόνο πρόσφατα σημαντικοί υποστηρικτές της LGBT κοινότητας αποστασιοποιήθηκαν από την έρευνα του Kinsey.

"Αν και προφανώς δεν μπορώ να ελέγξω τη μελέτη [του UCLA] από πρώτο χέρι, μας υπενθυμίζει ότι η έννοια ότι το 5 τοις εκατό ... ή πιο παράδοξα ότι το 10 τοις εκατό του πληθυσμού είναι gay είναι απλά εσφαλμένη", λέει ο Michael L. Brown, συγγραφέας του βιβλίου A Queer Thing Happened to America.

Στο βιβλίο του, ο Μπράουν περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η κάποτε σιωπηλή μειονότητα μεταμορφώθηκε στη μεγαλύτερη δύναμη που κυριαρχεί σήμερα, στην ποπ-κουλτούρα, στις ειδήσεις και στην πολιτική στις ΗΠΑ .

"Το λυπηρό είναι ότι πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ακόμη το μύθο του 10 τοις εκατό, και τα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης συχνά στηρίζουν αυτό το μύθο με τις δηλώσεις τους που προβάλουν αυτές τις θέσεις μέσα από τηλεοπτικούς χαρακτήρες όπως στην σειρά Law and Order: Special Victim’s Unit’, (Νόμος και Τάξη: Μονάδα Ειδικού Θύματος) εξηγεί ο Brown στο ‘The Christian Post.

"Πρέπει να ειπωθεί, ότι γνωρίζουμε ότι πολλοί νέοι σήμερα - κυρίως κορίτσια - πειραματίζονται περισσότερο με αμφιφυλοφιλικές εμπειρίες, αλλά μπορούμε ακόμα να είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι στο τέλος, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό θα προσδιορίσει τον εαυτό της ως λεσβία".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άραγε,σε τι ποσοστό οι Εγγλέζοι είναι ετεροφυλόφιλοι;