Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Οι νέες διαταγές λένε να μην συλλαμβάνονται λαθρομετανάστες, καταγγέλλει Σερίφης της Αριζόνα (σύνορα με Μεξικό)


Σερίφης της Αριζόνα των ΗΠΑ, λέει ότι αστυνομικοί της Φύλαξης Συνόρων (Border Patrol) του έχουν επανειλημμένα πει ότι έχουν δεχτεί διαταγές για μείωση – και μερικές φορές παύση – των συλλήψεων των λαθρομεταναστών που πιάνουν την ώρα που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ο Σερίφης της επαρχίας Cochise, Larry Dever είπε στο FoxNews.com ότι ένας επιβλέπων της Υπηρεσίας της Φύλαξης των Συνόρων του είπε μόλις αυτόν τον μήνα ότι το Γραφείο των ομοσπονδιακών πρακτόρων στα νότια σύνορα της Αριζόνα είχε εντολή να μειώσει τους αριθμούς σύλληψης σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.

"Ο ανώτερος επιβλέπων πράκτορας μου λέει για το πώς η αποστολή τους είναι τώρα να τρομάζουν τους ανθρώπους", λέει ο Dever (φωτο) σε μια συνέντευξη στο FoxNews.com. «Είπε, ‘πρέπει να πάω στους φίλους μου και να τους πω να μην πιάνουν κανέναν και ότι η δουλειά τους είναι να κυνηγούν τους ανθρώπους για να φεύγουν μακριά. ... Δεν πρέπει να πιάσουν κανένα, ούτε να συλλάβουν κανένα. Η δουλειά τους είναι να στέκονται έτσι με τη στάση του σώματος, ώστε να εκφοβίσουν τους ανθρώπους, για γυρίσουν πίσω".

Ο Dever λέει ότι σχεδιάζει να αναφέρει τις συνομιλίες αυτές ενόρκως τον επόμενο μήνα στην Επιτροπή Γερουσιαστών για την Εσωτερική Ασφάλεια και τις Κυβερνητικές Υποθέσεις.

"Θα ορκιστώ ενώπιον του Θεού για να πω την αλήθεια και τίποτα παραπάνω», είπε. "Πάω να τους πω ότι, εδώ είναι αυτό που ακούω και βλέπω κάθε μέρα: Είχα συνομιλίες με τον πράκτορα Α, Β, Γ, Δ και αυτά είναι που μου είπαν."

Τα όσα καταγγέλλει ο Dever αμφισβητούνται έντονα από έναν διοικητή του Τελωνείου και της Προστασίας των Συνόρων.

"Οι ισχυρισμοί αυτοί περί αλλαγής των στατιστικών στοιχείων δεν αληθεύουν", λέει ο Jeffery Self.

"Έχω ορκιστεί και θεωρώ ότι είναι προσβλητικό κάποιος και ειδικά συνάδελφος υπάλληλος επιβολής νόμου, θα έθετε την προστασία του αμερικανικού κοινού και την ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας σε κίνδυνο μόνο για να παίξει με τους αριθμούς», είπε. "Οι πάνω από 6.000 υπάλληλοι στην Αριζόνα βρίσκονται πάνω από κάθε πολιτική και αφιερώνουν την ζωή τους για να προστατεύσουν τα σύνορά μας κάθε μέρα".

Τις τελευταίες ημέρες, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Janet Napolitano είπε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού είναι πιο ασφαλή από ποτέ, και οι υπάλληλοι της Εσωτερικής Ασφάλειας χρησιμοποίησαν αυτά τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία προς τεκμηρίωση αυτών των ισχυρισμών.

«Υπάρχει η αντίληψη ότι η κατάσταση στα σύνορα είναι τώρα χειρότερη από ποτέ" είπε η Napolitano στο συνοριακή διέλευση Ελ Πάσο την περασμένη εβδομάδα. «Αυτό είναι λάθος. Τα σύνορα είναι καλύτερα τώρα από ό, τι υπήρξαν ποτέ."

Ο Dever δεν συμφωνεί.

"Η Janet Napolitano, λέει ότι τα σύνορα είναι πιο ασφαλή από ποτέ. Βρίσκομαι στην περιοχή εδώ και 60 χρόνια, και σας λέω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια", είπε.

Ο σερίφης της επαρχίας της Santa Cruz, η οποία συνορεύει με αυτήν της Cochise Dever προς τα δυτικά, είπε: "Αυτή είναι είδηση ​​για μένα," όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές σχετικά με τους πράκτορες των συνόρων που διατάχθηκαν να γυρνάνε πίσω τους παράνομους μετανάστες στο Μεξικό, αντί να τους συλλαμβάνουν.

"Μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη να συμβαίνει κάτι τέτοιο εδώ γύρω," είπε ο σερίφης της Santa Cruz, Τόνι Εστράδα. "Συναντιέμαι με τον Dever όλη την ώρα και τρέφω μεγάλο σεβασμό γι 'αυτόν, οπότε περιμένω να πει τι ξέρει και να δώσει την πηγή.

"Ποια είναι η πηγή τους Είναι αξιόπιστη;" ρωτάει. "Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Εστράντα.

Και οι δύο σερίφηδες είναι αιρετοί. Ο Dever είναι Ρεπουμπλικάνος και ο Εστράδα Δημοκρατικός.

«Εμείς δεν γνωρίζουμε ποιος περνάει τα σύνορα, αλλά μόνο ότι όποιος το θέλει μπορεί να το κάνει. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να ακούσει το έθνος μας, ότι όποιος θέλει μπορεί να μπει. Και το δικό μας Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δεν δίνει σαφή ορισμό του τι σημαίνει διασφάλιση των συνόρων", δήλωσε ο Dever.

"Οι άνθρωποι έχουν αηδιάσει, το χαμόγελο έχει φύγει από το πρόσωπό τους, και έχουν χάσει την αίσθηση της καλής διαβίωσης και μέχρι να την ξαναβρούν μπορείτε να ασχολείστε με τους αριθμούς. ... Θα πω στη Napolitano, ότι παρ’ όλες τις δηλώσεις σας και τις προσπάθειες για το αντίθετο, τα πράγματα δεν είναι ασφαλή. Όχι, δεν είναι ασφαλή.

"Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους αριθμούς σας για να πείτε ότι (η κατάσταση στα σύνορα) είναι πιο ασφαλής. Μπορείτε να πείτε ότι είναι πιο ασφαλής, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ».

Δείτε σε αυτό το αποκαλυπτικό βίντεο τι συμβαίνει στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικοού - με κρυφή κάμερα. Ναρκωτικά, όπλα, μαζί με χιλιάδες λαθρομετανάστες περνάνε στις ΗΠΑ... Ανασφάλεια, εγκληματικότητα, μόλυνση υδάτων, καταστροφή περιβάλλοντος, αφήνουν στο πέρασμά τους οι παράνομοι μετανάστες που είναι ανεξέλεγκτοι..



ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβάστε και δείτε σχετικό βίντεο για το "ξέφραγκο αμπέλι" στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού!!!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: