Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ένοπλος σκορπάει τον θάνατο σε Γυμνάσιο και αφήνει γράμμα ζητώντας συγχώρεση. Δεν υπάρχει μετάνοια, δεν υπάρχει συγχώρεση, λένε πάστορες.


Βραζιλία: "Πρόσωπα τραγικά, βυθισμένα στη θλίψη από τον άδικο χαμό των αγαπημένων τους. Η Βραζιλία πενθεί για την ανείπωτη τραγωδία στο σχολείο του Τάσο Ντα Σιλβέιρα Ρεαλένγκο."

Μητέρες που δεν άντεχαν το χαμό των παιδιών τους και λιποθυμούσαν. Γιαγιάδες που δε θα ξαναδούν τα εγγόνια τους, συμμαθητές που άφησαν λουλούδια εκεί όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή οι φίλοι τους.

Στο σχολείο του Τάσο Ντα Σιλβέιρα Ρεαλένγκο δε θα είναι τίποτα πια το ίδιο μετά το μακελειό που προκάλεσε το πρωινό της προηγούμενης Πέμπτης, ο 24χρονος Γουέλινγκτον Μενέζες ντε Ολιβέϊρα. Ένας άνθρωπος που παρέσυρε στο θάνατο 12 (ή 13) - σύμφωνα με νεότερο απολογισμό - αθώες ψυχές, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Περίπου στις 09:00 το πρωί (τοπική ώρα) ο ένοπλος άνδρας εισέβαλε στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ο δράστης, αν και αρχικά είχε μεταδοθεί ότι αυτοκτόνησε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, υπέκυψε στα τραύματά του μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο, ο 24χρονος Ουέλινγκτον Μένεζες ντε Ολιβέιρα, φέρεται να ήταν παλιός μαθητής του σχολείου,. Φέρεται να άφησε πίσω του ένα γράμμα, στο οποίο αναφέρει ότι ήταν φορέας του AIDS.

Αν και ο ένοπλος που σκότωσε τα 12 παιδιά ζήτησε από τον Θεό να «τον συγχωρήσει» σε μια επιστολή που βρέθηκε πάνω του, κάποιοι Βραζιλιάνοι ευαγγελικοί θεολόγοι και οι πάστορες, είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα συγχωρεθεί.

Στην φωτο: Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κηδεία της 13χρονης Bianca Rocha Tavares, σε νεκροταφείο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, την Παρασκευή 8 Απριλίου, 2011. Η Rocha Tavares ήταν μία από τους πολλούς μαθητές που σκοτώθηκαν από τον ένοπλο σε ένα Γυμνάσιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, την Πέμπτη. Η δίδυμη αδερφή της, η Μπρέντα, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών και αναρρώνει σε τοπικό νοσοκομείο.

"Δεν υπάρχει τίποτα στην Αγία Γραφή που μπορεί να δικαιολογήσει το μεταθανάτιο αίτημα του δολοφόνου για συγχώρεση», δήλωσε ο Βραζιλιάνος θεολόγος και πάστορας της Πρεσβυτεριανής εκκλησίας, Augustus Nicodemus Lopes στο ‘The Christian Post’.

Ο Wellington Menezes de Oliveira, 23 ετών, εισήλθε στο Γυμνάσιο Tasso da Silveira κατά τη διάρκεια του πρωινού μαθήματος της Πέμπτης, και προσποιήθηκε ότι είναι λέκτορας. Όταν αμφισβητήθηκε από τους μαθητές, άνοιξε πυρ έχοντας όπλα και στα δύο του χέρια.

Όταν συναντήθηκε με αστυνομικούς και πυροβολήθηκε στο πόδι, ο νεαρός ένοπλος αυτοπυροβολήθηκε.

Μια επιστολή, που βρέθηκε στην τσέπη του, έδειξε ότι οι πυροβολισμοί ήταν προμελετημένοι και ότι είχε προετοιμαστεί να πεθάνει. Αλλά δεν προέκυψαν κάποια κίνητρα για το φονικό, από την επιστολή του Oliveira.

Το γράμμα έχει ενδιαφέρον ότι αντικατοπτρίζει τόσο ισλαμικές όσο και χριστιανικές ιδέες. Ο Ολιβέιρα, ο οποίος περιγράφτηκε από φίλους και συγγενείς, ως ήσυχος και απομονωμένος, ζήτησε να επισκεφθεί κάποιος τον τάφο του και να ζητήσει από τον Θεό να τον συγχωρέσει για ό, τι έκανε.

Έγραψε (μετάφραση από τα πορτογαλικά): "Χρειάζομαι ένα πιστό ακόλουθο του Θεού να επισκεφθεί τον τάφο μου, τουλάχιστον μια φορά. Χρειάζομαι το εν λόγω πρόσωπο να προσευχηθεί μπροστά του, ζητώντας την συγχώρεση του Θεού για αυτό που έκανα, ζητώντας ότι όταν θα έλθει ο Ιησούς θα με ξυπνήσει από τον ύπνο του θανάτου και θα με φέρει στη ζωή".

Ο Lopes, ένας προεξέχων Βραζιλιάνος θεολόγος, συγκλονίστηκε από την τραγωδία και σχολίασε σχετικά με το αίτημα του δολοφόνου για συγχώρεση.

Ακόμη και χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε τη συγκεκριμένη πίστη του Ολιβέιρα μέσα από επιστολή του, ο θεολόγος, δήλωσε ότι "η προϋπόθεση για συγχώρεση είναι η μετάνοια για την αμαρτία» και σε αυτή την περίπτωση, «ο δολοφόνος δεν έδειξε σημάδια μετάνοιας."

"Ζητώντας συγγνώμη για το αυτό που πρόκειται να κάνει και στη συνέχεια να προχωρά και να το κάνει αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι μετάνοιας», είπε στο CP. "Δεν είναι ότι θα πάρει άφεση αν εμείς προσευχόμαστε και παρακαλάμε τον Θεό γι 'αυτόν. Αυτός θα έπρεπε να είχε λύσει το θέμα αυτό εν ζωή. "


Προσπαθώντας να εντοπίσει τη θρησκεία του Ολιβέιρα, ο θεολόγος είπε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ότι ο ληστής ήταν ευαγγελικός επειδή «οι ευαγγελικοί δεν λένε ότι υπάρχει πιθανότητα συγχώρεσης μετά το θάνατο».

Ο Lopes το συνδέει περισσότερο με τον καθολικισμό, με βάση το αίτημά του. «Ο άνθρωπος αυτός τείνει περισσότερο προς τον καθολικισμό ή σε ένα ασαφή μυστικισμό».

Ο Βαπτιστής Socrates Oliveira de Souza, επίσης δεν πιστεύει ότι ο δολοφόνος «μπορεί να έχει οποιοδήποτε είδος συγχώρεσης».

"Καθώς εκ προμελέτης αφαίρεσε ζωές και επιχείρησε να συνεχίσει να δολοφονεί, εάν δεν τον σταματούσε η αστυνομία, ο Oliveira δεν έδειξε καμία μεταμέλεια", παρατήρησε.

Για τον ίδιο, είναι σαφές αυτό που λέει η Γραφή. "Μετά τον θάνατο δεν υπάρχει φυσική δυνατότητα για μετάνοια, δεν υπάρχει δυνατότητα σωτηρίας", δήλωσε στην Christian Post.

(στην φώτο τέσσερα από τα θύματα)

Συμφωνώντας ο Ciro Sanches Zibordi, ένας άλλος ευαγγελικός πάστορας και συγγραφέας, είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να πεθάνει ως ‘χαμένος’ και μεταθανάτια να κερδίσει συγχώρεση».

Όσον αφορά την παράδεισο και την κόλαση, ο Lopes είπε, «ο Ιησούς Χριστός ήταν το πρόσωπο που μίλησε περισσότερο για αυτά στην Αγία Γραφή και ιδιαίτερα για την κόλαση." Η Αγία Γραφή, σημείωσε, δεν διδάσκει ότι η σωτηρία είναι για "όλους".

«Η Βίβλος λέει ότι ο Θεός είναι αγάπη, αλλά λέει επίσης ότι Αυτός είναι δίκαιος και μισεί την αμαρτία."

Εξήγησε επίσης ότι ο παράδεισος και η κόλαση είναι δύο "πραγματικότητες που δεν μπορούν να πάνε μαζί".

"Είτε θα πάμε στη μία είτε στην άλλη", είπε. «Δεν υπάρχει μέση οδός και ο τελικός προορισμός αποφασίζεται εδώ σε αυτόν τον κόσμο."

Αν και η επιστολή περιείχε σαφώς ορισμένες χριστιανικές πτυχές (παρακαλώντας τον Ιησού για την αιώνια ζωή), ο Ολιβέιρα (φώτο) έκανε επίσης αιτήματα που αντανακλούν απόψεις του Ισλάμ.

"Πρώτα από όλα πρέπει να ξέρετε ότι ο ακάθαρτος δεν μπορεί να με αγγίξει χωρίς γάντια", αναφέρει η επιστολή. "Μόνο οι αγνοί ή αυτοί που έχασαν την αγνότητα τους μετά το γάμο και δεν έχουν διαπράξει μοιχεία μπορούν να με αγγίξουν χωρίς γάντια».

Ζήτησε, επίσης, να ταφεί σε ένα λευκό σεντόνι που όπως είπε άφησε σε μια τσάντα στο σχολείο, και πάλι αντικατοπτρίζοντας ορισμένες πτυχές της ισλαμικής παράδοσης.

Η αδελφή του, Rosilane de Oliveira, 49 ετών, είπε ότι προφανώς, έγινε μουσουλμάνος.

"Είχε τόσο επικεντρωθεί σε πράγματα που σχετίζονται με το Ισλάμ και είχε αφήσει να μεγαλώσουν πολύ τα γένια του. Ήταν παράξενος, ήταν συνεχώς όλη ημέρα στο ιντερνέτ διαβάζοντας και ήταν πολύ παράξενος», είπε σε μια συνέντευξη στο Brazils Band News.

Αλλά ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ισλαμικών Φορέων της Βραζιλίας, Jamel El Bacha, διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο ένοπλος δεν είχε δεσμούς με το Ισλάμ. Εξάλλου, η οργάνωση καταδίκασε το έγκλημα, χαρακτηρίζοντάς το "τρελό και ανεξήγητο".

Ο Wellington υιοθετήθηκε από νήπιο. Ζήτησε να θαφτεί κοντά στην θετή μητέρα του.

Κοντά στο σχολείο, όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, βρίσκεται η εκκλησία Bethany Baptist Church, η οποία έχει περίπου 30 παιδιά που φοιτούν σε αυτό το σχολείο. Ευτυχώς, κανένας από το Bethany δεν έπαθε κάτι, σύμφωνα με τον πάστορα Neil Barreto.

«Είναι η αρχή των τελευταίων ημερών", συμπέρανε ο Μπαρέτο σχετικά με την τραγωδία. Η εκκλησία του προσφέρει υποστήριξη στις πληγείσες οικογένειες.

«Με κάποιο τρόπο όλοι έχουμε επηρεαστεί» από τη σφαγή », είπε.

"Πρόκειται για δαιμονικό έργο η προσπάθεια να χαθούν παιδιά που εκπροσωπούν το μέλλον μας και την ελπίδα μας. Αλλά δεν θα πετύχει".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: