Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα φυλετικά θέματα: Πως τα media αδιαφορούν για τον ρατσισμό κατά των λευκών


Από: http://www.associatedcontent.com/ / Μετάφραση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Φαίνεται ότι στην Αμερική σήμερα, δεν υπάρχει το ίδιο κριτήριο, όταν συγκρούονται από την μία πλευρά η ελευθερία του λόγου και από την άλλη τα μέσα ενημέρωσης. Εκτός αν ζείτε σε κανένα ερημονήσι στη μέση του Ατλαντικού τον τελευταίο καιρό, ξέρετε όλοι σχετικά με το φιάσκο του Imus. Αυτό που ο Don Imus είπε θεωρείται ότι είναι ‘ρατσιστικό’, ‘σεξιστικό’, και γεμάτο προκατάληψη για τη μαύρη κοινότητα, και κατά κάποιο τρόπο, έχουν δίκιο.

Σχ. ΚΟ: Στις 4 Απριλίου 2007 στην εκπομπή του MSNBC Imus in the Morning’, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Don Imus, (φωτο), ο οποίος είναι γνωστός για το ‘στόμα’ του, αναφέρθηκε στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Rutgers University, η οποία αποτελείται από 8 αφροαμερικάνες και δύο λευκές Αμερικάνες μπασκεμπολίστριες, ως "nappy-headed hoes" που στην ουσία αποτελεί κοροϊδία για τα μαλλιά των μαύρων (στυλ αφάνα). Τα σχόλιά του δημιούργησαν σάλο, πολλοί απαίτησαν την απόλυσή του από το κανάλι, κάτι το οποίο έγινε.

Δείτε το βίντεο:

Αλλά, τι συμβαίνει όταν προσωπικότητες από την μαύρη κοινότητα χρησιμοποιούν ρατσιστικές δηλώσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο; Αυτό για το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι (στις ΗΠΑ) είναι απληροφόρητοι είναι ότι υπήρξαν μαύροι που έχουν χρησιμοποιήσει σκληρά ‘ρατσιστικά’ λόγια μίσους στην τηλεόραση επίσης.

Στις 14 Οκτώβρη 2005 ένας μαύρος καθηγητής με το όνομα Kamau Kambon, ενώ μιλούσε σε ένα πάνελ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Howard, χρησιμοποίησε τα παρακάτω λόγια τα οποία μεταδόθηκαν ζωντανά από το C-SPAN: «​​Πρέπει να εξοντώσουμε τους λευκούς ανθρώπους από το πρόσωπο του πλανήτη» (!)

Δείτε το βίντεο με την φοβερή δήλωση (προσέξτε τα χειροκροτήματα) και το πώς ο μαύρος εκπρόσωπος των «Νέων Μαύρων Πανθήρων» αρνείται πεισματικά, παρά τις πιέσεις του δημοσιογράφου, να καταδικάσει τις ρατσιστικές δηλώσεις:

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για την εκπομπή ‘O' Reilly Factor’ με τον Bill O'Reilly, ένας μαύρος συγγραφέας που εργάζεται και στον χώρο του ραδιοφώνου που ονομάζεται Quanell X έκανε αυτές τις εξαιρετικά ρατσιστικές δηλώσεις: «Το λέω με τα λόγια του Μάλκολμ Χ, αν βρείτε κανένα καλό λευκό άνθρωπο, να τον σκοτώσετε τώρα, πριν αλλάξει και γίνει κακός» (…). Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τα μέσα ενημέρωσης. Δεν στήσανε δικαστήρια, ούτε κρεμάλες. Δεν κάνανε πορείες με πλακάτ που έγραφαν "Σταματήστε το Μίσος". Και σίγουρα δεν υπήρχαν συζητήσεις επί συζητήσεων στα μέσα ενημέρωσης περί ‘μίσους’ και ‘ρατσισμού’, όπως ακριβώς έγινε για το σχόλιο του Imus.

Σήμερα, τα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη τη χώρα (ΗΠΑ) μιλούν γιατί απολύθηκε ο Imus από το κανάλι MSNBC. Φαίνεται ότι νομίζουν ότι είναι για πολιτικούς λόγους. Η απλή αλήθεια για όλα αυτά είναι τα σχόλια του Imus δημιούργησαν τέτοια αναστάτωση, απλά επειδή έγιναν από λευκό. Το αποτρόπαιο τέρας της διπλής / διαφορετικής αντιμετώπισης σήκωσε το κεφάλι του και πάλι.

Πιστεύετε ότι αν μια μαύρη προσωπικότητα είχε χρησιμοποιήσει τον όρο 'nappy-headed hoes', ενώ σχολίαζε τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Rutgers θα υπήρχε η ίδια αντίδραση; Ακόμα καλύτερα, θα είχε υπάρξει η οποιαδήποτε κριτική για μια μαύρη προσωπικότητα αν έλεγε το ίδιο πράγμα για μια ομάδα με λευκά κορίτσια;

Εάν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοούν ένα μαύρο που λέει, ".. αν βρείτε κανένα καλό λευκό, σκοτώστε τον τώρα, πριν γίνει κακός", ή «πρέπει να εξοντώσουμε τους λευκούς από το πρόσωπο του πλανήτη", δεν θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι δεν υπάρχει πράγματι ίδιο κριτήριο σε σχέση με τους λευκούς όσον αφορά τις φυλετικές υποθέσεις;

Η φρικτή αλήθεια ότι κανένας δεν πρέπει να σιωπά για αυτά τα θέματα. Ανέφερα μόνο δύο παραδείγματα αυτής της άνισης αντιμετώπισης. Υπάρχουν εκατοντάδες περισσότερα παραδείγματα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, ακόμη και κινηματογραφικές ταινίες με υψηλό μπάτζετ. Μιλήστε για αυτά, αν πραγματικά πιστεύετε στην φυλετική ισότητα.



Αλλά μην πεισθείτε στα λόγια μου. Καλώ όλους όσους διαβάζουν να κάνουν τη δική τους έρευνα. Ψάξτε για το μακελειό στην Wichita όπου έξι λευκοί βιάστηκαν κτηνωδώς, τους λήστεψαν και τους δολοφόνησαν κατά τη διάρκεια μιας ληστείας στο σπίτι τους το χειμώνα του 2000 στην Wichita του Κάνσας από δύο μαύρα αδέλφια με τα ονόματα Reginald και Jonathan Carr.

Επίσης, η πρόσφατη κλοπή αυτοκινήτου που οδήγησε στη διπλή δολοφονία ενός λευκού ζευγαριού μόλις 20 ετών, της Channon Christian και του Christopher Newsome, στο Knoxville, του Τενεσή, τον Ιανουάριο του 2007. Οι δολοφόνοι τους, 6 Αφροαμερικανοί, βίασαν, διαμέλισαν και δολοφόνησαν και τους δύο. Καμία από αυτές δεν στυγνές δολοφονίες δεν έγινε αφορμή για το παραμικρό σχόλιο σε κάποιο από τα τρία ‘μεγάλα’ κανάλια τα λεγόμενα "big 3" (FOX, MSNBC, CNN). Γιατί; Εσείς θα το κρίνετε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι ανθρωποι ειμαστε παιδια του Θεου αρα ειμαστε το ιδιο το μισος δεν ειναι καλο πραγμα.