Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΙΤΑΛΙΑ: Αντίδραση για διαφήμιση της ΙΚΕΑ με ομοφυλόφιλους


Κορυφαίος Ιταλός αξιωματούχος το Σάββατο αναφερόμενος σε μια διαφήμιση της IΚΕΑ που δείχνει δύο ομοφυλόφιλους άνδρες κρατιούνται χέρι χέρι "κακόγουστη", δημιουργώντας ‘οργή’ στα κόμματα της αντιπολίτευσης και στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Θεωρώ ότι είναι σοβαρό και κακόγουστο, που μια σουηδική πολυεθνική έρχεται στην Ιταλία να πει στους Ιταλούς πως πρέπει να σκέφτονται", είπε ο βουλευτής, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και υπεύθυνος για θέματα οικογένειας, Carlo Giovanardi, σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Η γιγαντιαία διαφήμιση της σουηδικής αλυσίδας εμπορίας επίπλων και ειδών σπιτιού, δείχνει δύο άνδρες με μία τσάντα, που κρατιόνται χέρι χέρι, με τις λέξεις: «Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις οικογένειες».

«Πιστεύω ότι πολλοί πελάτες της IΚΕΑ δεν θα το βρουν αυτό το ευχάριστο», δήλωσε ο Giovanardi (φωτο).

Ενώ η IΚΕΑ είναι ελεύθερο να προβληθεί σε όποιον το ευχαριστεί, ο όρος «οικογένεια» όπως χρησιμοποιείται στη διαφήμιση είναι σε πλήρη αντίθεση με το σύνταγμά μας το οποίο λέει ότι η οικογένεια είναι θεμελιωμένη σε ένα γάμο», πρόσθεσε.

Ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Aurelio Mancuso, δήλωσε ότι δηλώσεις του Giovanardi είναι "επικίνδυνες και επιθετικές και κινδυνεύουν να τροφοδοτήσουν το κλίμα της ομοφοβίας που προωθεί τη βία και τις ύβρεις εναντίον των λεσβιών, των γκέι, και των τρανσεξουαλικών ατόμων".

Ο δικηγόρος και γκέι ακτιβιστής Franco Grillini επεσήμανε ότι: «στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχουν θεσπίσει νόμους που αναγνωρίζουν όλες οι μορφές της οικογένειας», ενώ ο συνάδελφός του βουλευτής Ignazio Marino χλεύασε τον Giovanardi για "την έναρξη μιας σταυροφορίας κατά μιας διαφήμιση».

Η Ιταλία δεν αναγνωρίζει «γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων» ή κάποια πολιτική ένωση, και δεν έχει καμία νομοθεσία κατά της «ομοφοβίας».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: